marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prodal preko dva milijona ur Watch GT
26.06.2019

Huawei je v prvem četrtletju letošnjega leta odlično prodajal svoje nosljive naprave, zabeležili so kar 282 % povišanje glede na leto poprej. Podjetje je skupaj razposlalo pet milijonov naprav, kar jih uvršča med največje tri znamke v tej kategoriji.

slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

članki

LG Electronics proti lakoti v Afriki

Deli z ostalimi

21.04.2009
Objavil: Dare Gliha

Organizacija Združenih narodov ter družba LG Electronics, katere del je tudi LG Mobile, sta podpisali triletno partnerstvo v programu World Food Programme (WFP). LG je tako postal prvo azijsko podjetje, ki bo pomagalo v boju proti lakoti v sušnih predelih Afrike. LG bo v sklad WFP s sloganom "Partnerstvo upanja" vsako leto prispeval milijardo korejskih wonov, oziroma približno 600.000 evrov.

Eden izmed ciljev programa WFP je boj proti lakoti v Keniji in Etiopiji, ki sta med najbolj ogroženimi afriškimi državami, pomoč korejskega giganta iz sveta zabavne elektronike in mobilne telefonije pa naj bi letos prejelo približno 23.000 najrevnejših in najranljivejših ljudi v omenjenih dveh državah.

"Sporazum z LG Electronics je prva takšna donacija Azije Afriki," pojasnjuje vodja globalnih partnerstev pri WFP, Monica Marshall. Dodaja še: "Veseli nas, da je za ta mejnik zaslužen prav LG Electronics. Pomoč Keniji in Etiopiji je nujna, saj v Afriki zaradi lakote že vladajo izredne razmere."

"Kot globalno podjetje se LG Electronics ne slepi z manj prijetnimi razmerami v posameznih delih sveta," je povedal izvršni podpredsednik družbe LGE, Young-kee Kim. Nadaljeval je: "Pred revščino, težavami z okoljem ter lakoto si ne smemo zatiskati oči, z njimi se moramo odgovorno soočiti, saj jih le tako lahko premagamo. Danes začenjamo s pomočjo enemu najbolj pomoči potrebnih delov sveta. Celotna družba bi morala ravnati še bolj odgovorno."

Afrika je v zadnjih letih utrpela veliko škodo, ki so jo povzročili številni nemiri in spopadi ter suša, globalna finančna kriza pa se tudi na afriški celini kaže v vse višjih cenah hrane, ki si jo tamkajšnji prebivalci težko privoščijo. Skupen program WFP in LGE bo v Etiopiji prispeval k podpori kmetijstva, obnovi okolja ter rednim obrokom za šolajočo mladino. Pomoč v obliki hrane bodo prejtli tudi najmlajši prebivalci v Keniji, predvsem sirote, katerih starši so umrli za posledicami AIDS-a in z virusom HIV okuženi otroci, ter vsi otroci do petega leta starosti.

Pri družbi LG Electronics upajo, da bo njihov zgled spodbudil tudi druga podjetja h globalnim družbeno odgovornim projektom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki