marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

slikaHuawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990
09.09.2019

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, je na sejmu IFA predstavil najnovejšo serijo procesorjev Kirin 990, v kateri sta običajna različica Kirin 990 in različica 5G.

članki

LG Electronics proti lakoti v Afriki

Deli z ostalimi

21.04.2009
Objavil: Dare Gliha

Organizacija Združenih narodov ter družba LG Electronics, katere del je tudi LG Mobile, sta podpisali triletno partnerstvo v programu World Food Programme (WFP). LG je tako postal prvo azijsko podjetje, ki bo pomagalo v boju proti lakoti v sušnih predelih Afrike. LG bo v sklad WFP s sloganom "Partnerstvo upanja" vsako leto prispeval milijardo korejskih wonov, oziroma približno 600.000 evrov.

Eden izmed ciljev programa WFP je boj proti lakoti v Keniji in Etiopiji, ki sta med najbolj ogroženimi afriškimi državami, pomoč korejskega giganta iz sveta zabavne elektronike in mobilne telefonije pa naj bi letos prejelo približno 23.000 najrevnejših in najranljivejših ljudi v omenjenih dveh državah.

"Sporazum z LG Electronics je prva takšna donacija Azije Afriki," pojasnjuje vodja globalnih partnerstev pri WFP, Monica Marshall. Dodaja še: "Veseli nas, da je za ta mejnik zaslužen prav LG Electronics. Pomoč Keniji in Etiopiji je nujna, saj v Afriki zaradi lakote že vladajo izredne razmere."

"Kot globalno podjetje se LG Electronics ne slepi z manj prijetnimi razmerami v posameznih delih sveta," je povedal izvršni podpredsednik družbe LGE, Young-kee Kim. Nadaljeval je: "Pred revščino, težavami z okoljem ter lakoto si ne smemo zatiskati oči, z njimi se moramo odgovorno soočiti, saj jih le tako lahko premagamo. Danes začenjamo s pomočjo enemu najbolj pomoči potrebnih delov sveta. Celotna družba bi morala ravnati še bolj odgovorno."

Afrika je v zadnjih letih utrpela veliko škodo, ki so jo povzročili številni nemiri in spopadi ter suša, globalna finančna kriza pa se tudi na afriški celini kaže v vse višjih cenah hrane, ki si jo tamkajšnji prebivalci težko privoščijo. Skupen program WFP in LGE bo v Etiopiji prispeval k podpori kmetijstva, obnovi okolja ter rednim obrokom za šolajočo mladino. Pomoč v obliki hrane bodo prejtli tudi najmlajši prebivalci v Keniji, predvsem sirote, katerih starši so umrli za posledicami AIDS-a in z virusom HIV okuženi otroci, ter vsi otroci do petega leta starosti.

Pri družbi LG Electronics upajo, da bo njihov zgled spodbudil tudi druga podjetja h globalnim družbeno odgovornim projektom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki