marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Lenovo viša prihodke


07.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Lenovo je objavilo rezultate za tretje poslovno četrtletje, ki se je za podjetje končalo 31. decembra 2017. V omenjenem obdobju je ustvarilo 12,9 milijarde ameriških dolarjev prihodkov oziroma 6,3 odstotka več kot v enakem obdobju leto prej in 10 odstotkov več kot v drugem četrtletju poslovnega leta 2017/18.

Odlično poslovanje sta beležila predvsem oddelka računalnikov in pametnih naprav (PCSD) in rešitev za podatkovne centre (DCG). Oddelek mobilnih rešitev (MBG) je posloval skladno s pričakovanji za to četrtletje. Lenovo je ustvaril 150 milijonov dolarjev dobička pred obdavčitvijo, kar je štirikrat več kot v prejšnjem četrtletju in skoraj 50 odstokov več kot v istem obdobju lani.

Vodstvo podjetja Lenovo je odlične rezultate pripisalo izvajanju trivalovne strategije, ki poudarja ohranjanje vodilne vloge na ključnih področjih, rasti na pomembnih segmentih in vlaganj v tehnologije v razvoju. V obravnavanem četrtletju so za rast Lenova skrbeli predvsem prodaja osebnih računalnikov ter dobro poslovanje oddelkov za podatkovne centre in mobilne rešitve kot tudi razvoj na področju naprav in oblačnih storitev ter infrastrukturnih oblačnih tehnologij.

"Družba Lenovo pospešuje svojo preobrazbo v vodilno podjetje na vseh segmentih, kjer deluje. Opažamo znatno izboljšanje in močne rezultate v nekaterih najbolj zanimivih tehnoloških sektorjih, na področju pametnih naprav in podatkovnih centrov. »Prihodki, marže, dobiček, inovacije, zmogljivosti in uporabniške izkušnje rastejo, rezultati pa spet potrjujejo pravilnost strategije preoblikovanja, ki jo izvajamo«, je povedal Yang Yuanqing, predsednik in izvršni direktor družbe Lenovo.

Oddelek računalništva in pametnih naprav (PCSD) je v tretjem četrtletju spet dokazal svojo moč. Lenovo je dobil nov zagon in izkoristil prednosti razvoja novih rešitev. Podjetje je izkoristilo trenutek in vlagalo v prihajajoče tehnologije, vključno z obogateno (AR) in navidezno resničnostjo (VR). Zastavonoše so bili dodatki Star Wars: Jedi Challenges AR, ki jih je podjetje razvilo v partnerstvu z družbo Disney in tako še utrdilo svojo prisotnost v segmentu rešitev VR/AR.

Oddelek za podatkovne centre (DCG) nadaljuje s svojo preobrazbo, v tretjem četrtletju pa je dosegel najvišje prihodke v zadnjih dveh letih. Napredek je očiten v vseh segmentih in po vsem svetu.

Oddelek za mobilne rešitve (MBG) je posloval po pričakovanjih glede na številne izzive s strani konkurentov. Podjetje sledi usmeritvi doseganja dolgoročne in trajnostne rasti. Najboljše rezultate je prodaja mobilnih telefonov zabeležila v Latinski Ameriki, kjer je na letni ravni presegla rast trga za skoraj 30 odstotnih točk.

Bruto dobiček iz poslovanja se je povečal za 9,8 odstotka in dosegel 1,8 milijarde dolarjev (8,6 odstotka več glede na enako lansko četrtletje). Bruto marža je znašala 13,5 odstotka, operativni dobiček v četrtletju pa se je v primerjavi z lanskim letom povečal za 114 milijonov dolarjev.

Osnovna izguba na delnico je znašala 2,53 centa USD, kar je posledica enkratnega negotovinskega davka v višini 400 milijonov dolarjev, ki je posledica davčne reforme v ZDA in ponovnega merjenja odloženih davčnih terjatev. Družba Lenovo meni, da lahko nižja davčna stopnja v prihodnje koristi njenemu poslovanju v ZDA.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki