marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Lenovo se uspešno upira negativnim tržnim trendom


25.11.2015
Objavil: Dare Gliha

Lenovo, največji proizvajalec računalnikov na svetu v času, ko industrija IT beleži rdeče številke, še povečuje svojo prednost. Na novinarski konferenci je letošnje uspehe družbe, ki je svoje poslovanje uspešno razširila še na področji mobilnih naprav ter strežnikov, izpostavil direktor Lenovo Slovenija Jovan Glamočanin ter poudaril, da je slovenska podružnica ena najuspešnejših v Evropi.

V korporaciji Lenovo so letošnje leto izkoristili za čim boljšo integracijo pridruženih podjetij, saj so v poslovanje vključili tako IBM-ov oddelek strežnikov x86 ter podjetje Motorola in ga dodatno optimizirali. Prvi rezultati so že vidni, saj je področje strežnikov v preteklem četrtletju že doseglo dobičkonosno poslovanje, na področju mobilnih naprav, predvsem pametnih telefonov in tablic, pa Lenovo vztrajno pridobiva tržni delež. Steber prodaje družbe Lenovo sicer še naprej predstavljajo namizni in prenosni računalniki, kjer kljub manjšemu upadu trga kitajski proizvajalec vztrajno povečuje tržne deleže v Sloveniji in regiji EMEA.

"Posebej dobro se prodajajo prilagodljivi računalniki, gre za segment naprav, kjer Lenovo znatno prekaša konkurenco s svojimi inovacijami. Prilagodljivi prenosnik YOGA 900, ki bo kmalu na voljo tudi v Sloveniji, premika meje mogočega glede izdelave tankega, a z vrhunsko tehnologijo založenega prenosnika. Všeč bo tako poslovnežem kot zahtevnejšim uporabnikom," je povedal.

Kot najtanjši s procesorjem Intel Core i opremljen prilagodljiv prenosni računalnik na svetu je prenosnik YOGA 900 pravi lepotec. Tehtnica in meter mu namerita vsega 1,29 kg ter 14,9 mm. Obenem je vrhunsko prilagodljiv, saj tečaji zaslona, izdelani po vzorcu pasov zapestnih ur, omogočajo izdaten zasuk in štiri načine uporabe (kot prenosnik, podstavek, šotor ali tablica). Prenosnik je primeren tako za delo kot zabavo, med različnimi načini pa hipno preklaplja po zaslugi funkcije Windows 10 Continuum. Prenosnik ima vgrajeno bistveno zmogljivejšo baterijo kot prejšnja generacija, vrhunski zaslon ločljivosti 3200 x 1800 pik pa zmore predvajati do devet ur video posnetkov. Da ni le prenosnik za navdušence nad filmskimi maratoni, dokazuje s tabličnim načinom, ki omogoča udobno delo na terenu ali na potovanju.

Prestižna YOGA 900 predstavlja trenutni vrhunec ponudbe prilagodljivih prenosnikov, dopolnjujejo pa jo še drugi "družinski člani", in sicer modeli YOGA 700, 500 ter 300. Med hibridnimi napravami, ki se iz prenosnika prelevijo v tablico in obratno, pa izstopajo modeli MIIX (različice 300 in 700). V prodaji računalnikov v Sloveniji ima Lenovo kar približno 30-odstotni tržni delež.

Velike uspehe v Sloveniji in širše Lenovo žanje tudi na področju tabličnih računalnikov. Prodaja tablic v svetu sicer beleži resen padec (25-odsotno zmanjšanje prodaje glede na lansko leto), Lenovo pa dosega izjemno rast. V prvi polovici leta je namreč prodal 60 odstotkov več tablic kot lani. Glamočanin uspehe pripisuje odlični modelni ponudbi in ustrezni strategiji: "Trg tablic letos doživlja velike pretrese. Manjši in manj znani proizvajalci se z njega umikajo, veliki pa selijo v prestižnejše segmente. Lenovo pa z novimi modeli tablic odlično nagovarja potrošnike - tako tiste, ki si želijo vsestranskih kot "vsemogočnih" modelov."

Lenovo je družino večkrat nagrajenih tablic YOGA dopolnil z modeloma YOGA Tab 3 Pro in YOGA Tab 3. Gre za ultimativni video tablici, ki stavita na multimedijsko izkušnjo, hkrati pa ohranjata svojo že pregovorno večnamenskost. Premium tablica YOGA Tab 3 Pro se hvali z vgrajenim projektorjem, ki lahko projicira sliko diagonale do 70 palcev.

Po pomladanskem vstopu na slovenski trg mobilnih telefonov je modelna ofenziva družbe Lenovo že prinesla večje uspehe. Pametne telefone Lenovo so posvojili tako operaterji kot uporabniki, pred kratkim predstavljene novosti pa obetajo strmo rast prodaje v prihodnjih mesecih. Baterijski prvak VIBE P1 nagovarja uporabnike, ki si želijo dolge avtonomije, VIBE S1 uporabnike, ki si želijo odličnih samoportretov, VIBE Shot pa tiste, ki bi dober fotoaparat najraje ves čas nosili v svojem žepu - v obliki telefona. Prihodnji mesec v Slovenijo prihaja tudi novi zastavonoša med pametnimi telefoni VIBE X3.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki