marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Lenovo predstavlja modularno tablico ThinkPad X1 Tablet


06.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Lenovo je predstavilo razširjeno družino izdelkov X1. Ti so oblikovani po zahtevah naprednih uporabnikov, med novostmi pa izstopajo izjemno prilagodljiva tablica ThinkPad X1 Tablet z edinstveno modularno zasnovo, vrhunski ThinkPad X1 Yoga, ki je prvi prenosnik z zaslonom OLED ter še nadgrajeni, že večkrat nagrajeni ultraprenosnik ThinkPad X1 Carbon, ki je še tanjši in lažji. Ljubitelje namiznih računalnikov bo očaral novi ThinkCentre X1 all-in-one.

Izdelani za napredno misleče uporabnike
Modularna zasnova tablice ThinkPad X1 Tablet tej prinaša edinstvene funkcionalnosti – z dodajanjem opcijskih modulov zna bistveno več kot druge tablice.

• Vas skrbi zmogljivost baterije? Z dodatnim modulom avtonomijo delovanja podaljšate na do 15 ur.
• Bi tablico uporabljali za predstavitev vsebin? Dodaten modul vključuje tudi miniaturni projektor in vmesnik HDMI.
• Bi ustvarjali v 3D? Z dodatnim 3D-modulom in Intel RealSense kamero lahko počnete prav to.

Tipkovnica ThinkPad polne velikosti je opremljena z legendarno kroglico TrackPoint in ponuja tri prilagodljive naklone tipkanja. Skupaj s tablico ta kombinacija tehta manj kot 1,1 kg in nudi pravcato izkušnjo ultraprenosnika. Gre za prvo tablico s sistemom Windows, ki že nudi podporo za mobilna omrežja LTE Advanced s superhitro povezljivostjo. Prav tako tablica ThinkPad X1 Tablet premore odstranljivo hrbtno stran za lažje nadgrajevanje.

ThinkPad X1 Yoga je izjemno tanek (16,8 mm) in lahek (1,27 kg) prenosnik. Je tudi prvi prilagodljivi prenosnik na svetu, ki je opcijsko opremljen s Samsungovim zaslonom OLED, sposobnim prikaza skrajno naravnih in globokih barv. Patentirana tipkovnica Lift and Lock v tabličnem načinu skrije tipke, v ohišju pa je prostor še za aktivno digitalno pero.

ThinkPad X1 Carbon ostaja najlažji 14-palčni poslovni prenosnik na svetu. Eden najbolj elegantnih prenosnikov je še dodatno shujšal, saj je lažji (tehta le 1,18 kg) in tanjši, hkrati pa še zmogljivejši. Inženirji so prisluhnili uporabnikom in opravili vrsto ergonomskih izboljšav, po strojni plati pa prenosnik prinaša širši nabor zaslonov, več pomnilnika in zmogljivejše pogone SSD.

Stranke od Lenova pričakujejo premikanje meja in prav tu se družina ThinkPad X1 resnično izkaže. Edinstvena kombinacija zmogljivosti, povezljivosti, varnostnih rešitev ter funkcij za produktivnost je oblikovana po meri najbolj naprednih uporabnikov in prinaša:

• Super hitre pogone Samsung NVMe PCIe do kapacitete 1TB (ti so še enkrat hitrejši kot tipični pogoni SSD).
• Ultrahitro mobilno povezljivost – vgrajen modem Qualcomm Snapdragon X7 LTE v omrežjih 4G LTE Advanced s podporo združevanja kanalov omogoča hitrosti do 300 Mbps.
• Razširitveno postajo WiGig za delovno mesto brez kablov.
• Bralnik prstnih odtisov in varnostni čip Trusted Platform Module (TPM) poskrbita, da ima do podatkov dostop le uporabnik.
• Izredno trpežna gradnja, ki prestane več kot dvesto različnih preizkusov vzdržljivosti in odpornosti.

Družina ThinkPad X1 prinaša vrsto dodatkov, ki še izboljšajo uporabniško izkušnjo:
• Lahka in tanka miška ThinkPad X1 Wireless Touch Mouse je optimizirana za uporabnike, ki veliko potujejo. Če jo obrnejo na glavo, jo lahko uporabijo kot drsno ploščico.
• Slušalke ThinkPad X1 In-Ear Headphones so pomagali optimizirati inženirji podjetja Dolby, zato je zvok ob predvajanju glasbe, ogledu filmov ali opravljanju telefonskih klicev preprosto vrhunski.
• Ovitek X1 Sleeve z magnetno zaponko ima mehko obloženo notranjost in je idealen spremljevalec prenosnikov X1 Carbon ali X1 Yoga.
• Napajalnik ThinkPad 65W Micro Adapter je kar 58 odstotkov manjši in za polovico lažji od standardnih napajalnikov za prenosnike in je idealen spremljevalec prenosnikov X1 Carbon ali X1 Yoga.

Namizje jutrišnjega dne
Računalnik ThinkCentre X1 AIO prinaša vrhunski dizajn na delovno ali domače namizje. Le 11 mm debel 23,8-palčni zaslon je eden najtanjših na svetu, hkrati pa premore zaščito proti bleščanju. Kljub tankosti je ThinkCentre X1 zelo trpežen, saj je preizkušen za udarce in umazanijo ter prahom, ki bi ga doleteli v desetletnem službovanju v pisarniškem okolju.

Tudi računalniški monitor ThinkVision X1 s 7,5 mm debeline sodi med najtanjše, hkrati pa je prvi monitor na svetu, ki se lahko pohvali s certifikatom TUV Eye-Comfort. 27-palčni monitor premore skoraj brezrobi zaslon, sliko pa prikazuje v ultravisoki ločljivosti. ThinkVision X1 premore cel kup sodobnih vmesnikov, med drugim tudi USB C in se odlično dopolnjuje s tablico ThinkPad X1 Tablet.

“Osredotočenost Lenova na oblikovanje in izdelavo naprav, pisanih na kožo uporabnikom, je najbolj očitna prav v družini X1. Novi člani te družine dokazujejo našo usmerjenost k inovacijam in odličnosti. Z dodatno optimizacijo oblike in strojne opreme ter dodajanjem edinstvenih funkcij za še boljše zmogljivosti, boljši dostop do storitev v računalniškem oblaku ter varnostjo in trpežnostjo v industriji smo dosegli zavedanje uporabnikov, da je lahko tehnologija njihovo skrivno orožje,” je povedal podpredsednik oddelka Personal Computing Group v družbi Lenovo Johnson Jia.

Dobavljivost
Lenovo novosti iz družine X1 bodo v Sloveniji naprodaj v prvem trimesečju leta 2016, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki