marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Lenovo predstavil pametnejše in še tanjše tablice


07.09.2012
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo je na sejmu IFA 2012 predstavila novo družino tablic Ideatab ter prve tri modele Ideatab S2110A, A2107A ter A2109A. Tablice imajo nameščen operacijski sistem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) in premorejo več pametnih funkcij za hitrejše delo ali kakovostnejšo zabavo. Posebej dobro je podprto področje multimedije, eden prodajnih adutov novih izdelkov pa bo tudi privlačna cena.

“Najnovejša družina tablic Ideatab uporabnikom nudi možnost enostavnega spremljanja vsebin, kot so knjige, glasba, filmi in drugo v vsakem trenutku. Imamo rešitev za vsakega uporabnika, bodisi takega, ki potrebuje le preprosto tablico s povezljivostjo v omrežja 3G ali pa prestižno tablico, s katero bo igral sodobne igre ali obdeloval grafiko. Lenovo ima rešitve v vseh cenovnih razredih,” je ob predstavitvi novih tablic povedal predsednik oddelka MIDH (Mobile Internet and Digital Home) v družbi Lenovo Liu Jun.

Ideatab S2110A

Tablica Ideatab S2110A je prestižna tablica, namenjena zabavi in resnemu delu, saj je opremljena z odstranljivo tipkovnico in poleg tablične nudi tudi pravo izkušnjo prenosnega računalnika. Tablica je debela le 8,7 mm in tehta 580 gramov, zato sodi med najtanjše in najlažje tablice z 10-palčnim zaslonom na trgu. Zaslon ima vgrajeno matriko vrste IPS in nudi 178-stopinjski vidni kot, hkrati pa podpira 10-prstni dotik. Zadnji bo všeč predvsem igričarjem, saj tablica omogoča sočasno igranje dveh igralcev v igrah, ki to podpirajo. Tablica lahko prek vmesnika Micro-HDMI na večje zaslone (televizorje ali projektorje) pošilja tudi sliko v polni visoki ločljivosti (Full HD). Razširitvena postaja s tipkovnico ima vgrajene baterije in tako podvoji avtonomijo delovanja na do zavidljivih 20 ur. V tipkovnico sta vgrajena še dva vhoda USB in bralnik pomnilniških kartic vrste SD, kar poenostavi priklop USB-ključev, miške in drugih pripomočkov. Ideatab S2110A ima vgrajen fotoaparat ločljivosti 5 milijonov pik s funkcijo samodejnega ostrenja in LED-bliskavico, na prednji strani pa je vgrajena kamera ločljivosti 1,3 milijona pik. Tablica premore 1 GB pomnilnika in se zna povezati v brezžična omrežja WiFi. Hrbtni del tablice je opremljen z grafičnimi teksturami, ki hkrati služijo tudi za boljši oprijem v rokah uporabnika.

Ideatab A2107A in A2109A

Tablici Ideatab A2107A in A2109A sta cenovno dostopni tablici, ki ciljata na uporabnike z osnovnimi potrebami glede zabave, dostopa do družabnih omrežij in produktivnosti. Kljub temu tablici ne varčujeta pri ohišju – le-to je sestavljeno iz enakih materialov kot pri prenosnikih Lenovo ThinkPad.

Tablica A2107A ima vgrajen zaslon z diagonalo 7 palcev (17,8 cm) in je namenjena predvsem predvajanju manj zahtevnih vsebin, kot so branje elektronskih knjig in dokumentov, brskanje po spletu ter branje elektronske pošte. A2107A na zaslonu polne ločljivosti (HD) omogoča enostavno predvajanje multimedijskih vsebin, saj ima vgrajena dva zvočnika ter tudi FM radijski sprejemnik. Med različnimi vmesniki najdemo še mesto za kartice micro-SD, 3G-modem ter Bluetooth 4.0. Z vgrajeno baterijo tablica nudi do 10 ur avtonomije.

Model A2109A je opremljen z zmogljivim štirijedrnim procesorjem NVIDIA Tegra 3 in je namenjen predvsem zabavi. 9-palčni (22,9 cm) kapacitativni zaslon omogoča visoko ločljivost, vgrajena zvočnika pa podpirata predvajanje prostorskega zvoka s tehnologijo SRS TruMedia. Vsega 570 gramov težka tablica premore dve kameri z ločljivostjo 3 oziroma 1,3 milijona pik, dva mikrofona, vmesnike micro HDMI, micro USB in microSD, sprejemnik GPS na vgrajenem pomnilniku pa je do 16 GB prostora za podatke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki