marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Lenovo poslovno leto 2017/2018 zaključil z močnim četrtletjem


30.05.2018
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo je objavila rezultate za četrto četrtletje in poslovno leto, ki se je za družbo končalo 31. marca 2018. V obravnavanem četrtletju je Lenovo ustvaril 10,6 milijarde ameriških dolarjev prihodkov, oziroma 11 % več kot v primerljivem obdobju leto prej. Gre za prvo dvomestno rast po 10 četrtletjih, kar kaže na jasen vzpon poslovanja.

V četrtem fiskalnem četrtletju je dohodek družbe Lenovo pred obdavčitvijo znašal 37 milijonov dolarjev, kar je 143 odstotkov več kot leto prej, ko je znašal 15 milijonov dolarjev. Družba je hkrati izboljšala dobičkonosnost v vseh treh ključnih poslovnih segmentih, pri čemer se je skupna operativna uspešnost[1] v letu dni izboljšala za 255 milijonov USD na 76 milijonov USD. Dobiček, ki pripada delničarjem za četrto četrtletje, je znašal 33 milijonov dolarjev in je bil nižji kot v enakem lanskem obdobju zaradi večjega davčnega bremena, zabeleženega v poslovnem letu 2016/17.

V celotnem poslovnem letu so skupni prihodki podjetja znašali več kot 45,3 milijarde USD, kar je za 5 % več kot leto poprej. Poslovna uspešnost skupine je dosegla 193 milijonov dolarjev, kar je 96 milijonov dolarjev več na letni ravni. Družba je v poslovnem letu zabeležila čisto izgubo v višini 189 milijonov ameriških dolarjev predvsem zaradi enkratne negotovinske odpisane vsote v višini 400 milijonov dolarjev na račun odloženih terjatev za plačilo davka iz dobička v tretjem četrtletju leta 2017/18.

Čisti dobiček na delnico je v četrtem četrtletju znašal 0,28 centa ameriškega dolarja, osnovna letna izguba na delnico pa je znašala 1,67 centa ameriškega dolarja. Upravni odbor družbe Lenovo je za poslovno leto, ki se je končalo 31. marca 2018, razglasilo dividende v višini 2,61 centa ameriškega dolarja na delnico.

"V zadnjem četrtletju smo nadaljevali z dvomestno rastjo prihodkov ter z močnim izboljšanjem dobičkonosnosti iz leta v leto. Poslovno leto smo zaključili z močnim zagonom in dokazovanjem, da je Lenovo resnično vstopil v novo fazo rasti," je povedal predsednik in izvršni direktor Lenova Yang Yuanqing in dodal: "Vizija Lenova je postati vodilno tehnološko podjetje na svetu na področju inteligentne preobrazbe. Osredotočili se bomo na izgradnjo konkurenčnosti v svetu naprav interneta stvari, na področju infrastrukture za podatkovne centre in vertikalne inteligentne rešitve. Smo dobro pozicionirani, da izkoristimo obdobje interneta stvari in pametnih podatkov."

V četrtem četrtletju je družba Lenovo objavila tudi integracijo skupine osebnih računalnikov in pametnih naprav z mobilno poslovno skupino ter tako ustvarila skupino za inteligentne naprave (IDG). Ta nova skupina bo še naprej pospeševala vodilno vlogo podjetja pri inovacijah in ambicijah rasti v celotnem spektru pametnih naprav. Nova struktura bo ustvarila številne učinkovitosti z izkoriščanjem skupne svetovne dobavne verige in storitev. Oddelek IDG bo pospešil tudi inovacije družbe Lenovo, saj se komunikacijske in računalniške tehnologije združujejo v enotno platformo za boljšo povezavo naprav, uporabnikov, aplikacij in vsebin.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki