marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Lenovo podira rekord za rekordom

Deli z ostalimi

23.05.2013
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo nadaljuje z odličnim poslovanjem. V poslovnem letu 2012/2013, ki se je za podjetje zaključilo konec marca letos, je družba dosegla številne nove rekorde. V preteklem letu je podjetje izdelalo kar 52,4 milijona računalnikov in tako osvojilo 15,5-odstotni globalni tržni delež na področju prodaje računalnikov.

Velik napredek je podjetje doseglo tudi na področju izdelave pametnih povezanih naprav, kjer je s 5,9-odstotnim tržnim deležem na razdrobljenem trgu postalo tretji največji proizvajalec na svetu. Pri tem je podjetje podrlo vse pretekle rekorde z vidika prodajnih in poslovnih rezultatov.

Družba Lenovo je objavila poslovne rezultate četrtega fiskalnega četrtletja, ki se je za podjetje zaključilo 31. marca letos, ter rezultate poslovnega leta 2012/2013. V preteklem poslovnem letu je družba Lenovo opravila za kar 34 milijard ameriških dolarjev prometa, kar je 15 odstotkov več kot leto prej in ustvarila 801 milijon dolarjev dobička pred obdavčitvijo (38-odstotna letna rast). Samo v zadnjem poslovnem četrtletju je Lenovo prodal za 7,8 milijarde ameriških dolarjev izdelkov in storitev ter ob tem dosegel 963 milijonov dolarjev bruto dobička.

V regiji EMEA je prodaja računalnikov v četrtem četrtletju družbe Lenovo zabeležila 11-odstotno rast, Lenovo pa je dosegel 11,8-odstotni tržni delež in tako za 3,2 odstotne točke izboljšal lanski rezultat. S tem je za več kot 30 odstotkov presegel tržno povprečje, saj je panoga računalništva v regiji EMEA v omenjenem obdobju nazadovala za kar 19,5%. Regija EMEA sicer predstavlja 24 odstotkov celotne prodaje družbe Lenovo.

Računalniška industrija nasploh je v preteklem letu nazadovala, Lenovo pa je kljub temu v preteklem poslovnem letu dosegel 13-odstotno globalno rast obsega poslovanja in tako že 16. četrtletje zapored rasel hitreje od industrije. Lenovo je v preteklem letu izdelal za 10,2% več računalnikov kot leto pred tem, medtem ko je panoga računalništva v tem obdobju nazadovala za 8,1%.

"Poslovno leto 2012/13 sta zaznamovala težek makroekonomski položaj različnih trgov ter preoblikovanje računalniške industrije. Tema izzivoma navkljub je Lenovo dosegel odlične poslovne rezultate, saj ni bil le najhitreje rastoče podjetje med velikimi proizvajalci računalnikov, temveč je zabeležil tudi rekordni globalni tržni delež, prihodke ter dobiček v zgodovini podjetja. Izpostavil bi tudi izjemno rast prodaje naših pametnih telefonov in tablic, saj smo v poslovnem letu 2012/13 prodali kar za 3,7-krat več pametnih telefonov kot leto prej in postali drugi največji proizvajalec mobilnih telefonov na Kitajskem. V prihodnje bomo nadaljevali z naložbami v segmente tablic, pametnih telefonov in poslovnih računalniških rešitev, številnih inovacij pa bodo deležni tudi računalniki, saj je obdobje PC+ pred vrati. Verjamemo, da je pred panogo računalništva in z njimi povezanimi področji lepo obdobje," je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki