marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Lenovo podira rekord za rekordom

Deli z ostalimi

23.05.2013
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo nadaljuje z odličnim poslovanjem. V poslovnem letu 2012/2013, ki se je za podjetje zaključilo konec marca letos, je družba dosegla številne nove rekorde. V preteklem letu je podjetje izdelalo kar 52,4 milijona računalnikov in tako osvojilo 15,5-odstotni globalni tržni delež na področju prodaje računalnikov.

Velik napredek je podjetje doseglo tudi na področju izdelave pametnih povezanih naprav, kjer je s 5,9-odstotnim tržnim deležem na razdrobljenem trgu postalo tretji največji proizvajalec na svetu. Pri tem je podjetje podrlo vse pretekle rekorde z vidika prodajnih in poslovnih rezultatov.

Družba Lenovo je objavila poslovne rezultate četrtega fiskalnega četrtletja, ki se je za podjetje zaključilo 31. marca letos, ter rezultate poslovnega leta 2012/2013. V preteklem poslovnem letu je družba Lenovo opravila za kar 34 milijard ameriških dolarjev prometa, kar je 15 odstotkov več kot leto prej in ustvarila 801 milijon dolarjev dobička pred obdavčitvijo (38-odstotna letna rast). Samo v zadnjem poslovnem četrtletju je Lenovo prodal za 7,8 milijarde ameriških dolarjev izdelkov in storitev ter ob tem dosegel 963 milijonov dolarjev bruto dobička.

V regiji EMEA je prodaja računalnikov v četrtem četrtletju družbe Lenovo zabeležila 11-odstotno rast, Lenovo pa je dosegel 11,8-odstotni tržni delež in tako za 3,2 odstotne točke izboljšal lanski rezultat. S tem je za več kot 30 odstotkov presegel tržno povprečje, saj je panoga računalništva v regiji EMEA v omenjenem obdobju nazadovala za kar 19,5%. Regija EMEA sicer predstavlja 24 odstotkov celotne prodaje družbe Lenovo.

Računalniška industrija nasploh je v preteklem letu nazadovala, Lenovo pa je kljub temu v preteklem poslovnem letu dosegel 13-odstotno globalno rast obsega poslovanja in tako že 16. četrtletje zapored rasel hitreje od industrije. Lenovo je v preteklem letu izdelal za 10,2% več računalnikov kot leto pred tem, medtem ko je panoga računalništva v tem obdobju nazadovala za 8,1%.

"Poslovno leto 2012/13 sta zaznamovala težek makroekonomski položaj različnih trgov ter preoblikovanje računalniške industrije. Tema izzivoma navkljub je Lenovo dosegel odlične poslovne rezultate, saj ni bil le najhitreje rastoče podjetje med velikimi proizvajalci računalnikov, temveč je zabeležil tudi rekordni globalni tržni delež, prihodke ter dobiček v zgodovini podjetja. Izpostavil bi tudi izjemno rast prodaje naših pametnih telefonov in tablic, saj smo v poslovnem letu 2012/13 prodali kar za 3,7-krat več pametnih telefonov kot leto prej in postali drugi največji proizvajalec mobilnih telefonov na Kitajskem. V prihodnje bomo nadaljevali z naložbami v segmente tablic, pametnih telefonov in poslovnih računalniških rešitev, številnih inovacij pa bodo deležni tudi računalniki, saj je obdobje PC+ pred vrati. Verjamemo, da je pred panogo računalništva in z njimi povezanimi področji lepo obdobje," je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki