marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Lenovo imenoval nova predsednika regij EMEA in ZDA

Deli z ostalimi

09.04.2015
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo je včeraj imenovala nova predsednika regij Severne Amerike in EMEA. Imenovanje sledi zadnji prilagoditvi poslovnih skupin in geografij znotraj podjetja, s katero želi Lenovo uresničiti več poslovnih sinergij po svetu in doseči še višjo učinkovitost poslovanja.

Dosedanje predsednik regije EMEA Aymar de Lencquesaing je že danes prevzel vodenje regije Severna Amerika. Lencquesaing se je družbi Lenovo pridružil konec leta 2013 in prevzel področje mobilnosti in februarja še skrb za širitev poslovanja v regiji EMEA. Pod njegovim vodstvom je Lenovo v regiji EMEA dosegel rekorden tržni delež na področju prodaje računalnikov, in sicer 19,7% (v tretjem fiskalnem četrtletju), podjetje pa je zabeležilo kar 40-odstotno rast prodaje. Danes regija EMEA prispeva skoraj tretjino (29%) prihodkov korporacije, pred kratkim pa je podjetje začelo v skoraj 50 državah regije EMEA prodajati tudi pametne telefone.

Lencquesaing je v svoji 30-letni karieri v računalniški industriji že vodil družbo Packard-Bell in pozna ameriško tržišče, saj je tam delal 20 let. Na novem položaju bo odgovoren za rast in širitev poslovanja na tržišču Severne Amerike, ki prav tako sodi med eno ključnih regij družbe Lenovo.

Na položaju predsednika regije EMEA ga bo 1. maja nasledil Eric Cador, ki ima prav tako 30 let izkušenj v računalniški industriji, saj je v preteklosti že vodil računalniški in tiskalniški oddelek družbe HP v regiji EMEA. Cador je bil tudi član ekipe, ki je poskrbela za integracijo družbe Compaq v HPjevo poslovanje. S svojim poznavanjem IT-trga in znanjem upravljanja poslovanja ter strateškimi izkušnjami načrtovanja bo skrbel, da se bo zagon podjetja Lenovo v državah regije EMEA nadaljeval.

“Ponosni smo, da imamo najbolj raznoliko, izkušeno in talentirano vodstveno ekipo v industriji. To je tudi ena naših konkurenčnih prednosti. Poslujemo dobro, imamo jasno strategijo, zato tudi pritegnemo najbolj talentirane posameznike, s katerimi smo lahko še boljši. Aymar je eden najbolj preverjenih voditeljev, ki bo v ZDA poskrbel za dobičkonosno rast in razvoj poslovanja po vzoru regije EMEA. Eric pa je veteran z izjemnimi rezultati in bogatimi izkušnjami, ki bo poskrbel za še večjo konkurenčnost,” je povedal predsednik in direktor operacij v družbi Lenovo Gianfranco Lanci, kateremu bosta novo imenovana voditelja tudi neposredno poročala.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki