marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Lenovo imenoval nova predsednika regij EMEA in ZDA

Deli z ostalimi

09.04.2015
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo je včeraj imenovala nova predsednika regij Severne Amerike in EMEA. Imenovanje sledi zadnji prilagoditvi poslovnih skupin in geografij znotraj podjetja, s katero želi Lenovo uresničiti več poslovnih sinergij po svetu in doseči še višjo učinkovitost poslovanja.

Dosedanje predsednik regije EMEA Aymar de Lencquesaing je že danes prevzel vodenje regije Severna Amerika. Lencquesaing se je družbi Lenovo pridružil konec leta 2013 in prevzel področje mobilnosti in februarja še skrb za širitev poslovanja v regiji EMEA. Pod njegovim vodstvom je Lenovo v regiji EMEA dosegel rekorden tržni delež na področju prodaje računalnikov, in sicer 19,7% (v tretjem fiskalnem četrtletju), podjetje pa je zabeležilo kar 40-odstotno rast prodaje. Danes regija EMEA prispeva skoraj tretjino (29%) prihodkov korporacije, pred kratkim pa je podjetje začelo v skoraj 50 državah regije EMEA prodajati tudi pametne telefone.

Lencquesaing je v svoji 30-letni karieri v računalniški industriji že vodil družbo Packard-Bell in pozna ameriško tržišče, saj je tam delal 20 let. Na novem položaju bo odgovoren za rast in širitev poslovanja na tržišču Severne Amerike, ki prav tako sodi med eno ključnih regij družbe Lenovo.

Na položaju predsednika regije EMEA ga bo 1. maja nasledil Eric Cador, ki ima prav tako 30 let izkušenj v računalniški industriji, saj je v preteklosti že vodil računalniški in tiskalniški oddelek družbe HP v regiji EMEA. Cador je bil tudi član ekipe, ki je poskrbela za integracijo družbe Compaq v HPjevo poslovanje. S svojim poznavanjem IT-trga in znanjem upravljanja poslovanja ter strateškimi izkušnjami načrtovanja bo skrbel, da se bo zagon podjetja Lenovo v državah regije EMEA nadaljeval.

“Ponosni smo, da imamo najbolj raznoliko, izkušeno in talentirano vodstveno ekipo v industriji. To je tudi ena naših konkurenčnih prednosti. Poslujemo dobro, imamo jasno strategijo, zato tudi pritegnemo najbolj talentirane posameznike, s katerimi smo lahko še boljši. Aymar je eden najbolj preverjenih voditeljev, ki bo v ZDA poskrbel za dobičkonosno rast in razvoj poslovanja po vzoru regije EMEA. Eric pa je veteran z izjemnimi rezultati in bogatimi izkušnjami, ki bo poskrbel za še večjo konkurenčnost,” je povedal predsednik in direktor operacij v družbi Lenovo Gianfranco Lanci, kateremu bosta novo imenovana voditelja tudi neposredno poročala.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki