marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Komentar Si.mobila na ugotovitve Evropske komisije

Deli z ostalimi
Si.mobil

22.02.2006
Objavil: Thomas Bergant

Evropska komisija je v ponedeljek objavila 11. poročilo o regulaciji telekomunikacijskih trgov v državah članicah EU v letu 2005. V njem ugotavlja, da je stanje na slovenskem komunikacijskem trgu, kljub velikim pričakovanjem ter napovedim pozitivih sprememb v letu 2005, še vedno "neevropsko".

Bivši monopolist še vedno ni ustrezno reguliran; institucije, ki bi morale poskrbeti za varstvo konkurence in preprečevanje zlorab, svojega dela še niso opravile; lastništvo ter poslovni cilji "državnih podjetij" so še vedno nejasni; država je še vedno v konfliktu interesov, dolgoročni obstoj infrastrukturnih konkurentov pa še vedno ni zagotovljen.

Si.mobil pritrjuje omenjenim ugotovitvam Evropske komisije ter se pridružuje njenim pozivom odgovornim (APEK-u, UVK-ju, lastnikom državnih telekomunikacijskih družb), da omogočijo normalizacijo slovenskega trga mobilnih komunikacij.

11. poročilo se nahaja na: http://europa.eu.int

Opis stanja v Sloveniji je dosegljiv na (stran 245-254): sec_2006_193-vol1.pdf

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki