marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

članki

Komentar Si.mobila na ugotovitve Evropske komisije

Deli z ostalimi
Si.mobil

22.02.2006
Objavil: Thomas Bergant

Evropska komisija je v ponedeljek objavila 11. poročilo o regulaciji telekomunikacijskih trgov v državah članicah EU v letu 2005. V njem ugotavlja, da je stanje na slovenskem komunikacijskem trgu, kljub velikim pričakovanjem ter napovedim pozitivih sprememb v letu 2005, še vedno "neevropsko".

Bivši monopolist še vedno ni ustrezno reguliran; institucije, ki bi morale poskrbeti za varstvo konkurence in preprečevanje zlorab, svojega dela še niso opravile; lastništvo ter poslovni cilji "državnih podjetij" so še vedno nejasni; država je še vedno v konfliktu interesov, dolgoročni obstoj infrastrukturnih konkurentov pa še vedno ni zagotovljen.

Si.mobil pritrjuje omenjenim ugotovitvam Evropske komisije ter se pridružuje njenim pozivom odgovornim (APEK-u, UVK-ju, lastnikom državnih telekomunikacijskih družb), da omogočijo normalizacijo slovenskega trga mobilnih komunikacij.

11. poročilo se nahaja na: http://europa.eu.int

Opis stanja v Sloveniji je dosegljiv na (stran 245-254): sec_2006_193-vol1.pdf

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki