marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Slovenski operaterji podpisali kodeks o zaščiti otrok in mladostnikov

Deli z ostalimi

31.03.2009
Objavil: Thomas Bergant

Slovenski operaterji mobilne telefonije podpisali kodeks ravnanja operaterjev mobilnih javnih elektronskih komunikacijskih storitev o varnejši rabi mobilnih telefonov za otroke in mladostnike do 18. leta.

Na Gospodarski zbornici Slovenije so danes predstavniki Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS ter slovenskih operaterjev mobilne telefonije podpisali kodeks ravnanja o varnejši rabi mobilnih telefonov za otroke in mladostnike do 18. leta. S tem so se priključili evropski iniciativi »European Framework for Safer Mobile Use by Younger Teenagers and Children«, ki so jo že pred dvema letoma razvili evropski operaterji in ponudniki vsebin v okviru evropskega GSM- združenja.

Kodeks, ki je sestavljen v skladu z veljavno evropsko in nacionalno zakonodajo, predstavlja nabor zahtev za operaterje in ponudnike mobilnih storitev za doseganje splošnega varstva otrok in mladostnikov ter zagotavljanje njihove varne rabe mobilnih telefonov.

Kodeks so danes slavnostno podpisali Borut Razdevšek, direktor družbe Debitel, d. d., Stane Mikolič, vodja razvojnih projektov IZI mobil, d.d., Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor družbe Mobitel, d.d., Dejan Turk, predsednik uprave družbe Si.mobil, d.d., Marko Fujs, direktor trženja družbe Tušmobil, d. o. o., Matevž Turk, direktor družbe T-2, d. o. o. in Dušan Zupančič, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS.

Podpisniki kodeksa bodo v sodelovanju s starši in drugimi skrbniki ter s podporo državnih uradov in nevladnih organizacij, ki so udeleženi pri varstvu otrok, poleg v kodeksu navedenih obvez razvijali in uporabljali tudi druge ukrepe, ki so skladni s kodeksom.

Temeljna načela kodeksa

Z mehanizmi nadzora dostopa, ki so na voljo, se bodo operaterji/ponudniki storitev po svojih najboljših močeh potrudili ponuditi možnost staršem in drugim skrbnikom, da upravljajo z vrstami vsebin, do katerih lahko dostopajo njihovi otroci, mlajši od 18 let. Podpisniki kodeksa bodo:

  • vzpostavili mehanizme za razpoznavanje in ločevanje vsebin za odrasle;
    omogočali dostop do vsebin za odrasle šele po predpisani korespondenci z uporabnikom;
  • staršem omogočali uporabo mehanizmov za nadzor dostopa do vsebin za odrasle;
  • ozaveščali starše in otroke o vsebinah za odrasle ter o načinih omejevanja dostopa do takih vsebin;
  • zagotavljali nasvete in informacije glede uporabe mobilnih vsebin in o ukrepih, ki jih lahko uporabijo za izvajanje varnejše rabe teh vsebin.

Operaterji/ponudniki storitev lahko nadzorujejo le lastne vsebine in zanje prevzemajo polno odgovornost. Operaterji/ponudniki storitev, podpisniki tega kodeksa, se bodo zavzemali, da njihove lastne vsebine ne bodo v nasprotju s pravili kodeksa. Hkrati so sprejeli obvezo, da bodo tudi druge ponudnike vsebin, s katerimi so v poslovnih razmerjih, seznanili z vsebino tega kodeksa in jih pozvali k pristopu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki