marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Slovenski operaterji podpisali kodeks o zaščiti otrok in mladostnikov

Deli z ostalimi

31.03.2009
Objavil: Thomas Bergant

Slovenski operaterji mobilne telefonije podpisali kodeks ravnanja operaterjev mobilnih javnih elektronskih komunikacijskih storitev o varnejši rabi mobilnih telefonov za otroke in mladostnike do 18. leta.

Na Gospodarski zbornici Slovenije so danes predstavniki Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS ter slovenskih operaterjev mobilne telefonije podpisali kodeks ravnanja o varnejši rabi mobilnih telefonov za otroke in mladostnike do 18. leta. S tem so se priključili evropski iniciativi »European Framework for Safer Mobile Use by Younger Teenagers and Children«, ki so jo že pred dvema letoma razvili evropski operaterji in ponudniki vsebin v okviru evropskega GSM- združenja.

Kodeks, ki je sestavljen v skladu z veljavno evropsko in nacionalno zakonodajo, predstavlja nabor zahtev za operaterje in ponudnike mobilnih storitev za doseganje splošnega varstva otrok in mladostnikov ter zagotavljanje njihove varne rabe mobilnih telefonov.

Kodeks so danes slavnostno podpisali Borut Razdevšek, direktor družbe Debitel, d. d., Stane Mikolič, vodja razvojnih projektov IZI mobil, d.d., Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor družbe Mobitel, d.d., Dejan Turk, predsednik uprave družbe Si.mobil, d.d., Marko Fujs, direktor trženja družbe Tušmobil, d. o. o., Matevž Turk, direktor družbe T-2, d. o. o. in Dušan Zupančič, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS.

Podpisniki kodeksa bodo v sodelovanju s starši in drugimi skrbniki ter s podporo državnih uradov in nevladnih organizacij, ki so udeleženi pri varstvu otrok, poleg v kodeksu navedenih obvez razvijali in uporabljali tudi druge ukrepe, ki so skladni s kodeksom.

Temeljna načela kodeksa

Z mehanizmi nadzora dostopa, ki so na voljo, se bodo operaterji/ponudniki storitev po svojih najboljših močeh potrudili ponuditi možnost staršem in drugim skrbnikom, da upravljajo z vrstami vsebin, do katerih lahko dostopajo njihovi otroci, mlajši od 18 let. Podpisniki kodeksa bodo:

  • vzpostavili mehanizme za razpoznavanje in ločevanje vsebin za odrasle;
    omogočali dostop do vsebin za odrasle šele po predpisani korespondenci z uporabnikom;
  • staršem omogočali uporabo mehanizmov za nadzor dostopa do vsebin za odrasle;
  • ozaveščali starše in otroke o vsebinah za odrasle ter o načinih omejevanja dostopa do takih vsebin;
  • zagotavljali nasvete in informacije glede uporabe mobilnih vsebin in o ukrepih, ki jih lahko uporabijo za izvajanje varnejše rabe teh vsebin.

Operaterji/ponudniki storitev lahko nadzorujejo le lastne vsebine in zanje prevzemajo polno odgovornost. Operaterji/ponudniki storitev, podpisniki tega kodeksa, se bodo zavzemali, da njihove lastne vsebine ne bodo v nasprotju s pravili kodeksa. Hkrati so sprejeli obvezo, da bodo tudi druge ponudnike vsebin, s katerimi so v poslovnih razmerjih, seznanili z vsebino tega kodeksa in jih pozvali k pristopu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki