marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Kodak in Motorola s 5 MP kamero

Deli z ostalimi

30.05.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Kodaku imajo do konca leta v načrtu predstaviti popolnoma svoje CMOS tipalo. Vgrajevali ga bodo v svoje fotoaparate in v Motoroline mobilnike. Čeprav so podrobnosti še bolj ali ne na papirju, nam je predsednik družbe Kodak Antonio Perez vseeno zaupal, da bo imel novi fotoaparat 5 MP in Kodakov CMOS čip.

Novi Motorolini mobilniki z omenjenim tipalom pa bodo predstavljeni v začetku naslednjega leta.

"Naše CMOS tipalo napreduje že več let. Sedaj ga bomo imeli priložnost vgraditi v mobilnike z vsemi pritiklinami, ki jih ponuja naša foto programska oprema. Tipalu bo le-ta omogočala upravljanje s svetlobo, barvo in podobno."

Omenjena poteza pa bo pri Motoroli popolnoma spremenila začrtano smer, ki se do sedaj niso ubadali z zmogljivimi fotoaparati v njihovih mobilnikih. Tako je priljubeljen model RAZR vseboval samo VGA kamero.

Novi mobilniki z omenjenim tipalom pa bodo po vsej verjetnosti dobra konkurenca Sony Ericssonovim Cyber-shotom in Nokiinim mobilnikom s Carl-Zeiss tehnologijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki