marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Kodak in Motorola s 5 MP kamero

Deli z ostalimi

30.05.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Kodaku imajo do konca leta v načrtu predstaviti popolnoma svoje CMOS tipalo. Vgrajevali ga bodo v svoje fotoaparate in v Motoroline mobilnike. Čeprav so podrobnosti še bolj ali ne na papirju, nam je predsednik družbe Kodak Antonio Perez vseeno zaupal, da bo imel novi fotoaparat 5 MP in Kodakov CMOS čip.

Novi Motorolini mobilniki z omenjenim tipalom pa bodo predstavljeni v začetku naslednjega leta.

"Naše CMOS tipalo napreduje že več let. Sedaj ga bomo imeli priložnost vgraditi v mobilnike z vsemi pritiklinami, ki jih ponuja naša foto programska oprema. Tipalu bo le-ta omogočala upravljanje s svetlobo, barvo in podobno."

Omenjena poteza pa bo pri Motoroli popolnoma spremenila začrtano smer, ki se do sedaj niso ubadali z zmogljivimi fotoaparati v njihovih mobilnikih. Tako je priljubeljen model RAZR vseboval samo VGA kamero.

Novi mobilniki z omenjenim tipalom pa bodo po vsej verjetnosti dobra konkurenca Sony Ericssonovim Cyber-shotom in Nokiinim mobilnikom s Carl-Zeiss tehnologijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki