marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Kaspersky Safe Kids pri zaščiti otrok na spletu boljši od konkurentov

Deli z ostalimi

01.02.2019
Objavil: Dare Gliha

Neodvisni ocenjevalec programske opreme AV-TEST je, da bi staršem pomagal zaščititi otroke na spletu, ocenil številne varnostne rešitve, namenjena zaščiti otrok. Pri tem je varnostni rešitvi Kaspersky Safe Kids podaril tri certifikate 'APPROVED'.

Otroci vse več časa preživijo na spletu, pri tem pa se starši spopadajo z njihovo zaščito pred številnimi spletnimi grožnjami. Te vključujejo gledanje neprimerne vsebine, možnost, da otroci postanejo žrtve spletnega nadlegovanja ali nevede delijo osebne podatke. Danes več kot polovica otrok, starih med šest in devet let, vsak dan uporablja internet. En od treh staršev meni, da ne morejo nadzirati, kaj njihov podmladek vidi na spletu. Operacijski sistemi zagotavljajo le osnovna orodja zaščite, zato je nujno, da starši okrepijo zaščito in obvarujejo svoje otroke pred čedalje bolj naprednimi spletnimi grožnjami.

Varnostna rešitev Kaspersky Safe Kids je bila zaradi svoje učinkovitosti prepoznana kot ena najboljših rešitev za zaščito otrok. Tako je pridobila tri certifikate za uporabo na glavnih operacijskih sistemih: Windows, iOS in Android. Priznanje prihaja po tem, ko je AV-TEST ocenil 11 orodji za starševski nadzor za namizja, ki uporabljajo operacijska sistema Windows 10 in MacOS, ter 11 aplikacij za operacijske sisteme Andorid, iOS in Fire OS.

Test je ocenjeval, kako so se obnesle aplikacije ponudnikov za zaščito otrok in varnostna orodja samega operacijskega sistema pri nudenju filtrov in nastavitvah za zaščito mladih na spletu. Pod drobnogledom so bili: zaščita pred spletnim nadlegovanjem, nadzor dostopa do vsebin za odrasle, nadzor prenosa osebnih podatkov, nadzor časa, preživetega na digitalnih napravah, zaščita pred spletnimi denarnimi pastmi, zaščita pred vzpostavljanjem stikov prek spleta za spolne namene (angl. grooming) in zaščita zasebnosti.

Izziv staršev predstavljajo različne grožnje, zato potrebujejo pomoč celostne programske opreme. Namizna različica varnostne rešitve Kaspersky Safe Kids jim nudi prav to. V sedmih od desetih vsebinskih kategorijah se je v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami in notranjimi orodji operacijskega sistema izkazala za bolj učinkovito pri zaščiti otrok pred dostopom do škodljivih spletnih strani. Hkrati ima tudi boljši filter za blokiranje vsebin za odrasle. Kaspersky Safe Kids lahko poleg jasne vsebine za odrasle, ki vsebuje pornografijo in spletne strani za igre na srečo, blokira tudi manj očitno vsebino, ki je pogostokrat spregledana. Ta zajema nezakonito izmenjavo podatkov in deljenje datotek ter spletne strani, ki vsebujejo orožje, strelivo in nasilno vsebino.

Test je prav tako odkril, da aplikacija in spletna različica Kaspersky Safe Kids ne blokirata samo največ povezav na prepovedano vsebino, ampak zaščitita otroke tudi pred več resnimi varnostnimi grožnjami kot orodja samega operacijskega sistema. Kaspersky Safe Kids omogoča nadzor nad prenašanjem osebnih podatkov in zaščito pred spletnimi denarnimi pastmi. Test je odkril tudi, da je bila namizna različica Kaspersky Safe Kids edina testirana in certificirana rešitev, ki je zaščitila otroke pred vzpostavljanjem stikov prek spleta za spolne namene. Gre za nekaj, kar je staršem ključnega pomena. Glede na določene raziskave namreč traja le 45 minut, da nadlegovalec na spletu naveže stik z otrokom.

Timur Biyachuev, podpredsednik oddelka za raziskave groženj v družbi Kaspersky Lab, je izpostavil: »Veseli nas, da smo dobili potrditev testa AV-TEST za našo aplikacijo Kaspersky Safe Kids. To krepi našo zavezo ščititi otroke pred številnimi grožnjami in škodljivimi situacijami, v katerih se lahko znajdejo na spletu. Takšni tipi neodvisnih ocen so zelo pomembni pri dokazovanju, na katero varnostno rešitev se lahko potrošniki zanesejo.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki