marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei P30 in P30 Pro šele konec marca
18.02.2019

Čeprav je mobilni kongres pred vrati, se še vedno ne ve, kaj bo tam predstavil Huawei. Ve se, da bodo verjetno prikazali novo 5G napravo, žal pa verjetno tam ne bo predstavitve naslednikov njihove serije P, modela P30 in P30 Pro.

slikaBixby tudi na novih Samsungovih QLED televizijah
15.02.2019

Samsung Electronics Co. je na dogodku Samsung Evropski Forum v Portu, ki je potekal v kongresnem centru Alfandega Porto, predstavil celotno serijo QLED TV 2019, na katerih je nameščena tudi digitalna pomočnica Bixby.

slikaSamsung bo na Unpacked dogodku predstavil tudi zložljiv mobilnik
13.02.2019

Samsung je letos na sejmu CES določenim novinarjem pokazal svoj zložljivi mobilnik, ki so ga takrat poimenovali Galaxy Fold. Predvidevalo se je, da ga bodo uradno predstavili skupaj z novim Galaxy S10, sedaj pa so to domnevo tudi uradno potrdili.

slikaApple odpravil napako v aplikaciji FaceTime
11.02.2019

Apple je zakrpal varnostno luknjo, ki so jo prejšnji mesec odkrili pri skupinskem FaceTime pogovoru. Uporabniki so tako že prejeli obvestilo o posodobitvi iOS na različico 12.1.4.

slikaKaspersky Lab opozarja na varno rabo interneta
06.02.2019

Kaspersky Lab je včeraj na dan varne rabe interneta uporabnike opozaril, naj ne nasedajo vabljivim sporočilom prijaznih princev. Pri tem jih poziva, da tudi sami prispevajo za varnejši internet s skrbjo za lastno varnostno formo.

slikaApple bo v kratkem izdal popravek za varnostno luknjo v aplikaciji FaceTime
04.02.2019

Apple se je uporabnikom v petek opravičil za napako v aplikaciji FaceTime, zaradi katere je bilo mogoče prisluškovati drugim ljudem. Hkrati so še napovedali popravek, ki bo na voljo v naslednjem tednu.

članki

Kaspersky Safe Kids pri zaščiti otrok na spletu boljši od konkurentov

Deli z ostalimi

01.02.2019
Objavil: Dare Gliha

Neodvisni ocenjevalec programske opreme AV-TEST je, da bi staršem pomagal zaščititi otroke na spletu, ocenil številne varnostne rešitve, namenjena zaščiti otrok. Pri tem je varnostni rešitvi Kaspersky Safe Kids podaril tri certifikate 'APPROVED'.

Otroci vse več časa preživijo na spletu, pri tem pa se starši spopadajo z njihovo zaščito pred številnimi spletnimi grožnjami. Te vključujejo gledanje neprimerne vsebine, možnost, da otroci postanejo žrtve spletnega nadlegovanja ali nevede delijo osebne podatke. Danes več kot polovica otrok, starih med šest in devet let, vsak dan uporablja internet. En od treh staršev meni, da ne morejo nadzirati, kaj njihov podmladek vidi na spletu. Operacijski sistemi zagotavljajo le osnovna orodja zaščite, zato je nujno, da starši okrepijo zaščito in obvarujejo svoje otroke pred čedalje bolj naprednimi spletnimi grožnjami.

Varnostna rešitev Kaspersky Safe Kids je bila zaradi svoje učinkovitosti prepoznana kot ena najboljših rešitev za zaščito otrok. Tako je pridobila tri certifikate za uporabo na glavnih operacijskih sistemih: Windows, iOS in Android. Priznanje prihaja po tem, ko je AV-TEST ocenil 11 orodji za starševski nadzor za namizja, ki uporabljajo operacijska sistema Windows 10 in MacOS, ter 11 aplikacij za operacijske sisteme Andorid, iOS in Fire OS.

Test je ocenjeval, kako so se obnesle aplikacije ponudnikov za zaščito otrok in varnostna orodja samega operacijskega sistema pri nudenju filtrov in nastavitvah za zaščito mladih na spletu. Pod drobnogledom so bili: zaščita pred spletnim nadlegovanjem, nadzor dostopa do vsebin za odrasle, nadzor prenosa osebnih podatkov, nadzor časa, preživetega na digitalnih napravah, zaščita pred spletnimi denarnimi pastmi, zaščita pred vzpostavljanjem stikov prek spleta za spolne namene (angl. grooming) in zaščita zasebnosti.

Izziv staršev predstavljajo različne grožnje, zato potrebujejo pomoč celostne programske opreme. Namizna različica varnostne rešitve Kaspersky Safe Kids jim nudi prav to. V sedmih od desetih vsebinskih kategorijah se je v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami in notranjimi orodji operacijskega sistema izkazala za bolj učinkovito pri zaščiti otrok pred dostopom do škodljivih spletnih strani. Hkrati ima tudi boljši filter za blokiranje vsebin za odrasle. Kaspersky Safe Kids lahko poleg jasne vsebine za odrasle, ki vsebuje pornografijo in spletne strani za igre na srečo, blokira tudi manj očitno vsebino, ki je pogostokrat spregledana. Ta zajema nezakonito izmenjavo podatkov in deljenje datotek ter spletne strani, ki vsebujejo orožje, strelivo in nasilno vsebino.

Test je prav tako odkril, da aplikacija in spletna različica Kaspersky Safe Kids ne blokirata samo največ povezav na prepovedano vsebino, ampak zaščitita otroke tudi pred več resnimi varnostnimi grožnjami kot orodja samega operacijskega sistema. Kaspersky Safe Kids omogoča nadzor nad prenašanjem osebnih podatkov in zaščito pred spletnimi denarnimi pastmi. Test je odkril tudi, da je bila namizna različica Kaspersky Safe Kids edina testirana in certificirana rešitev, ki je zaščitila otroke pred vzpostavljanjem stikov prek spleta za spolne namene. Gre za nekaj, kar je staršem ključnega pomena. Glede na določene raziskave namreč traja le 45 minut, da nadlegovalec na spletu naveže stik z otrokom.

Timur Biyachuev, podpredsednik oddelka za raziskave groženj v družbi Kaspersky Lab, je izpostavil: »Veseli nas, da smo dobili potrditev testa AV-TEST za našo aplikacijo Kaspersky Safe Kids. To krepi našo zavezo ščititi otroke pred številnimi grožnjami in škodljivimi situacijami, v katerih se lahko znajdejo na spletu. Takšni tipi neodvisnih ocen so zelo pomembni pri dokazovanju, na katero varnostno rešitev se lahko potrošniki zanesejo.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki