marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Kaspersky Mobile Security zmagal na testu AV-Testu


03.07.2013
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab sporoča, da je njihova varnostna rešitev za pametne telefone Android Kaspersky Mobile Security zmagala na testu AV-Test Certified award po neodvisnem preizkušanju v maju 2013.

Med preizkusi so se strokovnjaki iz AV-Test.org osredotočili na oceno kako dobro lahko varnostne rešitve prepoznajo in blokirajo zlonamerne programe. Rezultati so pokazali, da je Kaspersky Mobile Security uspešno blokiral 99,29 % od 2545 zlonamernih aplikacij, ki se uporabljajo v preizkusu. Povprečna stopnja odkrivanja med vsemi testiranimi rešitvami je bila 96 %. Poleg tega Kaspersky Lab programska oprema ni vrnila ene same lažno pozitivne.

»Nekateri izdelki so zaznali samo 58 % zlonamerne testirane Android opreme, in niso uspeli. Kaspersky pa je zlahka opravil AV-Test Certification z odlično 99 % stopnjo zaščite,« je dejal Andreas Marx, direktor AV-Testa.

Strokovnjaki so preučevali tudi vpliv varnostnih izdelkov na uspešnost pametnih telefonov. Kaspersky Lab rešitev je bila priznana kot gospodarna z vidika porabe CPU virov in uporabe internetnih povezav. V celoti je bilo Kaspersky Mobile Security podeljeno odličnih 6 točk za uporabnost.

Testiranje je vključilo tudi tiste dodatne funkcije, ki so na voljo v vsaki rešitvi, kot na primer protivlomni ukrepi, dodatna zaščita brskalnika, klici in filtriranje sporočil, itd. Ponovno je Kaspersky Mobile Security med najboljšimi na področju 30 varnostnih rešitev različnih proizvajalcev.

»Kiberkriminalci posvečajo več in več pozornosti Android napravam; 99% vseh zlonamernih mobilnih programov je ustvarjenih za to platformo,« je dejal Oleg Ishanov, direktor Anti-Malware Research Unit, Kaspersky Lab. »Ogromno naporov smo umerili v zagotavljanje visokih varnostnih standardov za uporabnike Kaspersky Lab-ovih mobilnih izdelkov. Vendar pa se moramo tudi zavedati, da je protivirusna rešitev samo ena aplikacija izmed mnogih, ki jih uporabljajo uporabniki pametnih telefonov. Ta mora ponuditi najvišjo stopnjo varnosti, obenem pa nizek profil v smislu CPU in uporabo omrežnega prometa. Rezultati te AV-Test.org raziskave zadostno dokazujejo učinkovitost Kaspersky Labove rešitve.«

AV-Test.org nagrada nikakor ni prva, s katero so neodvisni strokovnjaki priznali Kaspersky Labo-vo napredno varnostno tehnologijo za mobilne naprave. Lanskega septembra sta dva neodvisna testiranja organizacij - AV-Comparatives in PC Security Labs – pohvalila Kaspersky Mobile Security in podelila prve nagrade v svojih protivirusnih testih.

Za več informacij o preizkusnih postopkih in rezultatih, obiščite AV-Test.org.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki