marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Kaspersky Mobile Security zmagal na testu AV-Testu

Deli z ostalimi

03.07.2013
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab sporoča, da je njihova varnostna rešitev za pametne telefone Android Kaspersky Mobile Security zmagala na testu AV-Test Certified award po neodvisnem preizkušanju v maju 2013.

Med preizkusi so se strokovnjaki iz AV-Test.org osredotočili na oceno kako dobro lahko varnostne rešitve prepoznajo in blokirajo zlonamerne programe. Rezultati so pokazali, da je Kaspersky Mobile Security uspešno blokiral 99,29 % od 2545 zlonamernih aplikacij, ki se uporabljajo v preizkusu. Povprečna stopnja odkrivanja med vsemi testiranimi rešitvami je bila 96 %. Poleg tega Kaspersky Lab programska oprema ni vrnila ene same lažno pozitivne.

»Nekateri izdelki so zaznali samo 58 % zlonamerne testirane Android opreme, in niso uspeli. Kaspersky pa je zlahka opravil AV-Test Certification z odlično 99 % stopnjo zaščite,« je dejal Andreas Marx, direktor AV-Testa.

Strokovnjaki so preučevali tudi vpliv varnostnih izdelkov na uspešnost pametnih telefonov. Kaspersky Lab rešitev je bila priznana kot gospodarna z vidika porabe CPU virov in uporabe internetnih povezav. V celoti je bilo Kaspersky Mobile Security podeljeno odličnih 6 točk za uporabnost.

Testiranje je vključilo tudi tiste dodatne funkcije, ki so na voljo v vsaki rešitvi, kot na primer protivlomni ukrepi, dodatna zaščita brskalnika, klici in filtriranje sporočil, itd. Ponovno je Kaspersky Mobile Security med najboljšimi na področju 30 varnostnih rešitev različnih proizvajalcev.

»Kiberkriminalci posvečajo več in več pozornosti Android napravam; 99% vseh zlonamernih mobilnih programov je ustvarjenih za to platformo,« je dejal Oleg Ishanov, direktor Anti-Malware Research Unit, Kaspersky Lab. »Ogromno naporov smo umerili v zagotavljanje visokih varnostnih standardov za uporabnike Kaspersky Lab-ovih mobilnih izdelkov. Vendar pa se moramo tudi zavedati, da je protivirusna rešitev samo ena aplikacija izmed mnogih, ki jih uporabljajo uporabniki pametnih telefonov. Ta mora ponuditi najvišjo stopnjo varnosti, obenem pa nizek profil v smislu CPU in uporabo omrežnega prometa. Rezultati te AV-Test.org raziskave zadostno dokazujejo učinkovitost Kaspersky Labove rešitve.«

AV-Test.org nagrada nikakor ni prva, s katero so neodvisni strokovnjaki priznali Kaspersky Labo-vo napredno varnostno tehnologijo za mobilne naprave. Lanskega septembra sta dva neodvisna testiranja organizacij - AV-Comparatives in PC Security Labs – pohvalila Kaspersky Mobile Security in podelila prve nagrade v svojih protivirusnih testih.

Za več informacij o preizkusnih postopkih in rezultatih, obiščite AV-Test.org.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki