marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Kaspersky Lab predstavil prilagodljivo varnostno rešitvijo za mobilen življenjski slog


30.07.2018
Objavil: Dare Gliha

Družba Kaspersky Lab je naboru svojih varnostnih rešitev dodala novo prilagodljivo storitev Kaspersky Security Cloud. Ta pomeni še korak dlje pri zaščiti uporabnikov pred možnimi težavami, s katerimi se srečujejo v digitalnem svetu. Združuje namreč vse najboljše elemente vodilnih varnostnih rešitev družbe s prilagodljivimi scenariji.

Prilagodljivost pomeni, da storitev ponuja zaščito točno takrat, ko je ta potrebna, kar je odvisno od vedenja posameznika in naprave, ki jo ta uporablja.

Kaspersky Security Cloud obravnava varnost kot storitev. Varnostna rešitev je tako z uporabnikom povezana preko računa na portalu My Kaspersky. Uporabnik lahko poveže račun z vsemi svojimi napravami in tako zaščiti svoj pametni telefon, prenosni, osebni in tablični računalnik. Prednost varnostne rešitve je v tem, da prepozna aktivnost in uporabnika spodbudi, da izvede varnostne ukrepe, ki so prilagojeni za edinstvene situacije. Med njimi tudi za naslednje primere:

• Kadar se povežete na nevarno brezžično omrežje, na primer v kavarni ali hotelu, Kaspersky Security Cloud samodejno vključi navidezno zasebno omrežje, ki varno zakodira vse posredovane podatke.
• Kaspersky Security Cloud prepozna, kadar se novi uporabniki povežejo na vaše domače brezžično omrežje in vam omogoča nadzor sumljivih povezav.
• Varnostna rešitev zagotavlja, da so vsa nova gesla za spletne račune varna. Hkrati vam svetuje, kako izbrati najmočnejše geslo, ki ga nepridipravi ne bodo mogli ugotoviti.
• Kaspersky Security Cloud vam pošlje potisno obvestilo, kadar zazna večjo grožnjo ali vdor v vaše spletne račune. Hkrati vas pozove, da zamenjate svoje geslo in preverite, če so na vaših računih kakšne neobičajne dejavnosti.
• Varnostna rešitev nadzoruje porabo baterije, vas opozori na nepotrebne aplikacije, ki porabljajo baterijo, in vas spodbudi k odzivu, kadar je vaša baterija nizka.
• Kaspersky Security Cloud redno ustvarja varnostno kopijo vaših datotek in vas opozori, če sumi, da bo trdi disk kmalu nehal delovati.

»S Kaspersky Security Cloud smo želeli ustvariti storitev, ki zagotavlja ravno pravo stopnjo zaščite ob pravem času. Naše digitalno življenje je danes, in bo tudi v prihodnje, vseprisotno. Ker nismo povezani samo z eno napravo, so možnosti napadov številne, zaščita naprav je tako poglavitna. Verjamemo, da je prihodnost v varnostnih rešitvah, ki bodo prilagojene posamezniku in se bodo prilagajale spremembam. Kaspersky Security Cloud je naš naslednji korak na poti v prihodnost,« pravi Dmitry Aleshin, podpredsednik produktnega marketinga v družbi Kaspersky Lab.

Kaspersky Security Cloud je na voljo v treh različicah:

• Brezplačna različica ponuja osnovne varnostne funkcije in se lahko veže na en račun in tri naprave naenkrat.
• Osebna različica omogoča polno funkcionalnost za en račun in pet naprav.
• Družinska različica omogoča polno funkcionalnost za do 20 računov in do 20 naprav.

Poleg tega je družba Kaspersky Lab nadgradila svoji ključni varnostni rešitvi – Kaspersky Free in Kaspersky Anti-Virus – z dodatnimi funkcijami, ki ščitijo uporabnika pred najnovejšimi in še bolj naprednimi spletnimi grožnjami. Izboljšani sta bili tudi vrhunski varnostni rešitvi Kaspersky Internet Security in Kaspersky Total Security. Tu so bile izboljšane zmogljivosti, olajšana nastavitev in povečana učinkovitosti zaznav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki