marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Kaspersky Lab povečuje zaščito malih podjetij pred izsiljevalskimi virusi


05.10.2016
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab je objavil novo različico programske opreme, imenovano Kaspersky Small Office Security, ki bo zelo majhnim podjetjem v pomoč pri spopadanju s kibernetskimi grožnjami, s katerimi se danes vse pogosteje srečujejo.

Kaspersky Small Office Security bo malim podjetjem nudil izboljšano proti-škodljivo funkcionalnost, boljšo zaščito spletnih finančnih transakcij in priročno spremljanje lastne varnosti ter jim tako pomagal pri uspešnem boju zoper zlonamerno programsko opremo.

V skladu z nedavno raziskavo Kaspersky Laba, ki je pokazala, da je 42 % zelo majhnih podjetij zaskrbljenih zaradi šifriranja zlonamerne programske opreme, najnovejša različica Kaspersky Small Office Security ponuja obogateno zaščito pred čedalje večjo grožnjo »šifrantov«. Zaščita pred izsiljevalsko programsko opremo, ki jo omogoča System Watcher, ne samo blokira zlonamerne poskuse šifriranja, temveč sproži samodejno varnostno kopiranje in obnovitev programa.

Vedno več zelo majhnih podjetij se pri dostopu in upravljanju njihovih računov zanaša na mobilno bančništvo, priljubljenost spletnih transakcij pa v kriminalnih krogih ni ostala neopažena. Z namenom zoperstavljanja tem grožnjam, izboljšana funkcija Safe Money znotraj rešitve Kaspersky Small Office Security zagotavlja izboljšano varovanje finančnih transakcij pred goljufi. Safe Money varuje pred posnetki zaslonov ali uporabo funkcionalnosti odložišča, na katere se kriminalci običajno zanašajo pri kraji dragocenih poslovnih podatkov in finančnih sredstev.

Prav tako kot te pomembne izboljšave, najnovejša različica Kaspersky Small Office Security tudi majhnim podjetjem omogoča, da na enostaven način nadzorujejo svoj varnostni status. Prek namenske, v oblaku spremljane konzole, imajo podjetja enoten pogled na stanje zaščite vseh naprav v njihovem omrežju – od osebnih in prenosnih računalnikov, do strežnikov in mobilnih naprav. Spletni portal jim omogoča, da lahko do teh informacij dostopajo kjerkoli in kadarkoli, varnostne nastavitve pa se lahko aktivirajo oziroma prilagodijo tako, kot je potrebno, in s tem podjetjem pomagajo ostati popolnoma zaščitena.

»Grožnja in škoda, ki jo povzroča šifriranje zlonamerne programske opreme, postaja za mala podjetja zelo resna. Zadnje izboljšave naših small office rešitev zelo majhnim podjetjem omogočajo, da sledijo spremembam in v hitro spreminjajočem okolju groženj ohranijo nemoteno poslovanje. Ob zanašanju na mobilne in spletne transakcije med ponudniki in strankami je varovanje finančnih komunikacij postalo zelo pomembno. Potrudili smo se, da z izboljšavami naših rešitev uporabnikom omogočimo, da se lahko v miru posvetijo svojemu poslovanju brez skrbi o tem, kdo morda spremlja njihovo delovanje,« je povedal Vladimir Zapolyansky, vodja marketinga za majhna in srednje velika podjetja pri Kaspersky Lab.

Zasnovan posebej za podjetja s 5-25 računalnikov, Kaspersky Small Office Security zagotavlja globalno najbolj preizkušeno in največkrat nagrajeno varnostno rešitev za osebne računalnike, datotečne strežnike, prenosne računalnike in mobilne naprave. Zelo majhna podjetja varuje pred spletnimi napadi, finančnimi goljufijami, izsiljevalskimi virusi in izgubo podatkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki