marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Kaspersky Lab podjetjem brezplačno ponuja orodje za boj proti izsiljevalski programski opremi

Deli z ostalimi

24.08.2016
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab predstavlja programsko opremo, imenovano Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business. Ta je brezplačno na voljo podjetjem kot dodatna zaščita pred izsiljevalsko programsko opremo. Je orodje, ki ščiti naprave z operacijskim sistemom Windows.

Za prepoznavo vzorcev izsiljevalskega programja uporablja dve revolucionarni tehnologiji: Kaspersky Security Network in System Watcher. Edinstvene zmožnosti druge tehnologije vključujejo opcijo blokiranja in ponastavitve škodljivih sprememb.

Izsiljevalska programska oprema računalnike okuži in na njih kodira za podjetje kritične podatke. To predstavlja resen problem še posebej v malih in srednje velikih podjetjih, kjer lahko vodi v velike finančne izgube. Kaspersky Labova raziskava o varnostnih tveganjih za leto 2016 je namreč pokazala, da je bilo v zadnjih 12 mesecih kar 42 odstotkov malih in srednje velikih podjetij žrtev napada izsiljevalske programske opreme. 34 odstotkov napadenih podjetij je zahtevano odkupnino tudi plačalo, vsako peto podjetje pa ni bilo zmožno obnoviti svojih podatkov, četudi je ugodilo zahtevam kibernetskih kriminalcev. Raziskava, ki temelji na statističnih podatkih, pridobljenih s sistemom Kaspersky Security Network, kaže na velik porast izsiljevalskih napadov na podjetja (s 27.000 v obdobju 2014–2015 na 158.600 v obdobju 2015–2016).

Podjetja morajo zato namestiti številne dodatne varnostne tehnologije in uporabljati različne pristope za doseganje učinkovite zaščite. Programska oprema Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business predstavlja dopolnitev varnostne zaščite za tista podjetja, ki sicer ne uporabljajo naprednih varnostnih rešitev Kaspersky Laba. S tem podjetja, še posebej mala in srednje velika, dobijo dostop do hitre in preproste varnostne rešitve. Ta jim omogoča zaščito pred izsiljevalsko programsko opremo, ki je eden največjih varnostnih problemov, in njeno najnevarnejšo različico – enkripcijsko zlonamerno programsko opremo (angl. Cryptomalware). Aktivnosti slednje lahko privedejo do nepovratne enkripcije pomembnih poslovnih dokumentov, kar sili podjetja v plačilo odkupnine napadalcem za povračilo dostopa do podatkov. Kot rešitev tega problema za zaščito naprav z operacijskim sistemom Windows programska oprema Kaspersky Lab Anti-Ransomware Tool for Business kombinira dve ključni tehnologiji:

• Kaspersky Security Network je oblačna storitev, namenjena procesiranju neosebnih in s kibernetsko varnostjo povezanih podatkovnih tokov milijonov prostovoljnih uporabnikov z vsega sveta. S to tehnologijo Kaspersky Lab uporabnikom omogoča dostop do relevantnih varnostnih informacij v nekaj sekundah, kar zagotavlja hiter odzivni čas in vzdrževanje visoke ravni zaščite.
• System Watcher je napredna proaktivna varnostna tehnologija, ki pregleda vse pomembne sistemske dogodke. Med temi so ustvarjanje in spreminjanje sistemskih datotek in nastavitev, izvajanje programov in izmenjava podatkov v omrežju. Tovrstni dogodki so zabeleženi in analizirani. V primeru zaznave zlonamernih aktivnosti tehnologija takšno delovanje prepreči in omogoča ponastavitev ter s tem preprečitev nadaljnje okužbe.

»V 2015 so Kaspersky Labove varnostne rešitve pred grožnjo enkripcijske zlonamerne programske opreme zaščitile več kot 443.920 končnih in poslovnih uporabnikov po vsem svetu. S tem so prikrajšale kibernetske kriminalce za nelegalni zaslužek v višini okoli 47 milijonov evrov. Naši strokovnjaki redno spremljajo naraščajočo grožnjo enkripcijske zlonamerne programske opreme. V pomoč pri zaščiti pred izsiljevalskim programjem so zato razvili preprosto in brezplačno orodje, ki pomaga pri ohranjanju varnosti za podjetje pomembnega premoženja. Mala in srednje velika podjetja običajno nimajo poglobljenega varnostnega znanja, s katerim bi lahko ocenila in primerjala številna varnostna orodja na trgu,« pojasnjuje Konstantin Voronkov, vodja oddelka varnostnih rešitev za končne uporabnike pri Kaspersky Labu, in dodaja: »Programska oprema Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business je združljiva z različnimi varnostnimi rešitvami in predstavlja dodatni varnostni ukrep za boj proti izsiljevalskemu programu. Odločili smo se, da to orodje podjetjem ponudimo brezplačno in jim tako omogočimo spoznavanje Kaspersky Labovih kakovostnih tehnologij.«

Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business kot komplementarna varnostna rešitev poslovnim uporabnikom omogoča napredno zaščito pred izsiljevalskim programjem. Za prenos te brezplačne programske opreme sledite naslednji povezavi: https://go.kaspersky.com/Anti-ransomware-tool.html.

Kaspersky Lab organizacijam, ki zahtevajo najboljšo zaščito vsake ravni omrežja, vključno z varnostnimi tehnologijami za zaščito delovnih postaj, datotečnih strežnikov in mobilnih naprav, ter zaščito pred vsemi tipi zlonamerne programske opreme in najnovejšimi oblikami dovršenih napadov, svetuje uporabo specializiranih poslovnih rešitev: http://www.kaspersky.com/business-security/small-to-medium-business.

Uporabniki, ki so se soočili z napadom enkripcijske zlonamerne programske opreme, lahko na novem spletišču No More Ransom preverijo, ali je podatke možno obnoviti. Spletišče namreč ponuja številna orodja v pomoč pri obnovi podatkov po napadu z nekaterimi tipi izsiljevalske zlonamerne programske opreme in s tem možnost, da se izognejo plačilu odkupnine kibernetskim kriminalcem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki