marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Kaspersky Lab podjetjem brezplačno ponuja orodje za boj proti izsiljevalski programski opremi


24.08.2016
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab predstavlja programsko opremo, imenovano Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business. Ta je brezplačno na voljo podjetjem kot dodatna zaščita pred izsiljevalsko programsko opremo. Je orodje, ki ščiti naprave z operacijskim sistemom Windows.

Za prepoznavo vzorcev izsiljevalskega programja uporablja dve revolucionarni tehnologiji: Kaspersky Security Network in System Watcher. Edinstvene zmožnosti druge tehnologije vključujejo opcijo blokiranja in ponastavitve škodljivih sprememb.

Izsiljevalska programska oprema računalnike okuži in na njih kodira za podjetje kritične podatke. To predstavlja resen problem še posebej v malih in srednje velikih podjetjih, kjer lahko vodi v velike finančne izgube. Kaspersky Labova raziskava o varnostnih tveganjih za leto 2016 je namreč pokazala, da je bilo v zadnjih 12 mesecih kar 42 odstotkov malih in srednje velikih podjetij žrtev napada izsiljevalske programske opreme. 34 odstotkov napadenih podjetij je zahtevano odkupnino tudi plačalo, vsako peto podjetje pa ni bilo zmožno obnoviti svojih podatkov, četudi je ugodilo zahtevam kibernetskih kriminalcev. Raziskava, ki temelji na statističnih podatkih, pridobljenih s sistemom Kaspersky Security Network, kaže na velik porast izsiljevalskih napadov na podjetja (s 27.000 v obdobju 2014–2015 na 158.600 v obdobju 2015–2016).

Podjetja morajo zato namestiti številne dodatne varnostne tehnologije in uporabljati različne pristope za doseganje učinkovite zaščite. Programska oprema Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business predstavlja dopolnitev varnostne zaščite za tista podjetja, ki sicer ne uporabljajo naprednih varnostnih rešitev Kaspersky Laba. S tem podjetja, še posebej mala in srednje velika, dobijo dostop do hitre in preproste varnostne rešitve. Ta jim omogoča zaščito pred izsiljevalsko programsko opremo, ki je eden največjih varnostnih problemov, in njeno najnevarnejšo različico – enkripcijsko zlonamerno programsko opremo (angl. Cryptomalware). Aktivnosti slednje lahko privedejo do nepovratne enkripcije pomembnih poslovnih dokumentov, kar sili podjetja v plačilo odkupnine napadalcem za povračilo dostopa do podatkov. Kot rešitev tega problema za zaščito naprav z operacijskim sistemom Windows programska oprema Kaspersky Lab Anti-Ransomware Tool for Business kombinira dve ključni tehnologiji:

• Kaspersky Security Network je oblačna storitev, namenjena procesiranju neosebnih in s kibernetsko varnostjo povezanih podatkovnih tokov milijonov prostovoljnih uporabnikov z vsega sveta. S to tehnologijo Kaspersky Lab uporabnikom omogoča dostop do relevantnih varnostnih informacij v nekaj sekundah, kar zagotavlja hiter odzivni čas in vzdrževanje visoke ravni zaščite.
• System Watcher je napredna proaktivna varnostna tehnologija, ki pregleda vse pomembne sistemske dogodke. Med temi so ustvarjanje in spreminjanje sistemskih datotek in nastavitev, izvajanje programov in izmenjava podatkov v omrežju. Tovrstni dogodki so zabeleženi in analizirani. V primeru zaznave zlonamernih aktivnosti tehnologija takšno delovanje prepreči in omogoča ponastavitev ter s tem preprečitev nadaljnje okužbe.

»V 2015 so Kaspersky Labove varnostne rešitve pred grožnjo enkripcijske zlonamerne programske opreme zaščitile več kot 443.920 končnih in poslovnih uporabnikov po vsem svetu. S tem so prikrajšale kibernetske kriminalce za nelegalni zaslužek v višini okoli 47 milijonov evrov. Naši strokovnjaki redno spremljajo naraščajočo grožnjo enkripcijske zlonamerne programske opreme. V pomoč pri zaščiti pred izsiljevalskim programjem so zato razvili preprosto in brezplačno orodje, ki pomaga pri ohranjanju varnosti za podjetje pomembnega premoženja. Mala in srednje velika podjetja običajno nimajo poglobljenega varnostnega znanja, s katerim bi lahko ocenila in primerjala številna varnostna orodja na trgu,« pojasnjuje Konstantin Voronkov, vodja oddelka varnostnih rešitev za končne uporabnike pri Kaspersky Labu, in dodaja: »Programska oprema Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business je združljiva z različnimi varnostnimi rešitvami in predstavlja dodatni varnostni ukrep za boj proti izsiljevalskemu programu. Odločili smo se, da to orodje podjetjem ponudimo brezplačno in jim tako omogočimo spoznavanje Kaspersky Labovih kakovostnih tehnologij.«

Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business kot komplementarna varnostna rešitev poslovnim uporabnikom omogoča napredno zaščito pred izsiljevalskim programjem. Za prenos te brezplačne programske opreme sledite naslednji povezavi: https://go.kaspersky.com/Anti-ransomware-tool.html.

Kaspersky Lab organizacijam, ki zahtevajo najboljšo zaščito vsake ravni omrežja, vključno z varnostnimi tehnologijami za zaščito delovnih postaj, datotečnih strežnikov in mobilnih naprav, ter zaščito pred vsemi tipi zlonamerne programske opreme in najnovejšimi oblikami dovršenih napadov, svetuje uporabo specializiranih poslovnih rešitev: http://www.kaspersky.com/business-security/small-to-medium-business.

Uporabniki, ki so se soočili z napadom enkripcijske zlonamerne programske opreme, lahko na novem spletišču No More Ransom preverijo, ali je podatke možno obnoviti. Spletišče namreč ponuja številna orodja v pomoč pri obnovi podatkov po napadu z nekaterimi tipi izsiljevalske zlonamerne programske opreme in s tem možnost, da se izognejo plačilu odkupnine kibernetskim kriminalcem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki