marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

slikaHuawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990
09.09.2019

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, je na sejmu IFA predstavil najnovejšo serijo procesorjev Kirin 990, v kateri sta običajna različica Kirin 990 in različica 5G.

članki

Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 prinaša zaščito zasebnosti uporabnikov

Deli z ostalimi

27.08.2014
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab napoveduje prihod novega in posodobljenega produkta za domače uporabnike na trg: Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015. Rešitev je bila razvita za zaščito uporabnikov naprav Windows, OS X in Android pred obstoječimi in novimi grožnjami – za lažje in varnejše življenje na spletu.

Raziskava, ki sta jo izvedla Kaspersky Lab in B2B International, razkriva, da so največje skrbi uporabnikov med uporabo spleta zaščita zasebnosti in identitete, njihovih osebnih podatkov, financ in varnost otrok. Ker kar 79 % Evropejcev uporablja naprave na različnih platformah, zato potrebujejo večplastne varnostne rešitve, še posebej ob upoštevanju porasta spletnih groženj.

Po podatkih Kaspersky Laba se vsak dan pojavi okrog 315.000 novih vzorcev zlonamerne programske opreme. Noben operacijski sistem ni varen – dnevi, ko so se napadalci osredotočali skoraj izključno na operacijski sistem Windows so davno mimo, raste pa število napadov na Mac in mobilne operacijske sisteme. Po odkritju botneta Flashback, ki je vključeval več kot 700.000 računalnikov s sistemom OS X, se uporabniki Applov ne prerekajo več o tem, da je ta operacijski sistem popolnoma varen.

Ob rastočem globalnem trendu uporabe mobilnih naprav hitro narašča tudi količina zlonamerne programske opreme za najbolj priljubljene mobilne sisteme OS in Android: Kaspersky Lab zazna okrog 20.000 novih primerov na mesec. Spletne strani za zvabljanje – ponarejene spletne strani, oblikovane za krajo osebnih podatkov – pa so univerzalna spletna grožnja, ki predstavlja nevarnost za vse uporabnike, ne glede na preferirano napravo ali operacijski sistem. Vsak mesec Kaspersky varnostna mreža zabeleži več kot 137.000 novih strani za zvabljanje, ki so usmerjenje v zavajanje ljudi, da bi predali občutljive osebne in finančne podatke.

V svetu vse bolj prefinjenih spletnih groženj ljudje zahtevajo zanesljivo varnostno programsko opremo, ki jih lahko celostno zaščiti pred spletnimi grožnjami na vseh napravah, ki jih uporabljajo za interakcijo, nakupovanje in spletno bančništvo. Za zaščito podatkov naših strank, njihove zasebnosti in finančnih transakcij ter pomoč pri zaščiti njihovih otrok pred spletnimi zlorabami Kaspersky Lab ves čas posodablja in izboljšuje komponente svojih varnostnih rešitev.

Zadnje verzije programske opreme za potrošnike pri Kaspersky Labu vključujejo več povsem novih tehnologij, ki izboljšajo raven zaščite pred enkripcijo zlonamerne programske opreme, preprečujejo nadzor nad spletnimi kamerami uporabnika in ščitijo pred tveganjem za uporabo ranljivih Wi-Fi mrež.

Zaščita spletne kamere
Hekanje spletne kamere ali prestrezanje posnetkov iz spletne kamere je eden od načinov za uporabo zlonamerne programske opreme pri spletnem vohunjenju. Številni uporabniki ne polagajo veliko pozornost na to, kaj bi lahko njihove spletne kamere posnele – kljub temu da bi lahko ujele slike dokumentov s podrobnostmi o bančnih poslih, kreditnih karticah, ali zgolj osebne aktivnosti, za katere ljudje sicer ne bi želeli, da jih neznanci poznajo. Kaspersky Lab je za svoje stranke, ki želijo biti prepričane, da jih nikdar nihče ne opazuje brez njihove vednosti ali privoljenja, razvil funkcijo za zaščito spletne kamere Webcam Protection. Ta pomaga pregledovati, katere aplikacije se skušajo povezati s spletno kamero, posvari uporabnika o poskusih dostopa in če je potrebno, prepreči dostop do spletne kamere.

Nadzornik sistema
En najresnejših groženj za dokumente, slike in glasbo naših strank prihaja iz t.i. enkripcijske zlonamerne programske opreme (cryptomalware), ali zlonamerne programske opreme, ki šifrira datoteke in zahteva odkupnino pred obnovitvijo dostopa do informacij. Ko so podatki enkrat šifrirani, dostopa do šifriranih datotek ne more omogočiti niti odstranitev zlonamerne programske opreme, zato je Kaspersky Lab ustvaril način za ponovno pridobitev dostopa do podatkov brez plačila odkupnine. Kaspersky Lab System Watcher je modul, ki analizira vse zagnane procese na operacijskem sistemu in sedaj vsebuje funkcionalnost za varnostno kopijo novih podatkov. Ko System Watcher zazna sumljiv program, ki skuša modificirati uporabnikovo datoteko, samodejno ustvari lokalno varnostno kopijo te datoteke brez kakršnih koli zunanjih sprememb. Če nadaljnje opazovanje kaže na to, da je bil program, ki je datoteko spremenil, zlonameren, bodo spremembe povrnjene v prvotno stanje.

Wi-Fi varnostna opozorila
Če pridejo v roke kriminalcev, se lahko javna brezžična omrežja hitro spremenijo v novo orodje za prestrezanje podatkov uporabnikov. Zato je Kaspersky Lab v novo izdajo Kaspersky Internet Security vključil modul WiFi Security Notification. Ta modul preverja varnost Wi-Fi vroče točke in opozori uporabnika na potencialne grožnje, kot je ranljiva omrežna povezava ali posredovanje nezavarovanega gesla po spletu. Uporabniki prejmejo tudi nasvete in priporočila, kako varno konfigurirati domače brezžično omrežje.

Poleg teh ključnih novih značilnosti Kaspersky Internet Securitiy – Multi-Device 2015 vključuje še številne dodatne izboljšave:

• Avtomatsko posodabljanje in nadgrajevanje, ko je novejša različica na voljo. Ta inovacija pomeni, da bo imel uporabnik zmeraj najsodobnejšo in zanesljivo različico svojega programa za zaščito brez nadležnega ročnega prenašanja in nameščanja.
• Izboljšave so vključene v modul Safe Money za zaščito spletnih finančnih transakcij na vseh stopnjah. Zdaj tudi Safe Money blokira tretje aplikacije pred dostopom do odložišča spletnega brskalnika, ki bi lahko začasno hranil zaupne podatke (kot so kopije gesel). Modul Safe Money še naprej nudi zaščito pred tehnologijo zajemanja zaslonske slike, zlonamernimi priponami brskalnika in drugimi taktikami za krajo denarja, ki se jih poslužujejo spletni kriminalci1.
• Za uporabnike plačljivih Wi-Fi omrežij, 3G ali LTE povezav rešitev zdaj vključuje tudi funkcijo Cost Aware Networking, ki zmanjša količino komuniciranih podatkov po produktu preko spleta.
• V modulu proti zvabljanju, ki pomaga uporabniku, da se izogne nezaželenim ali zlonamernim spletnim stranem, so bile narejene izboljšave v tehnologiji analize teksta, slik in povezav do spletnih strani. To omogoča hitrejšo in natančnejšo detekcijo ponarejenih spletnih strani, ki so oblikovane za krajo denarja ali občutljivih podatkov o uporabniku.
• Glavni meni in vmesnik sta bila poenotena v vseh produktih, tako da lahko uporabnik preprosto navigira med aplikacijami, ne glede na operacijski sistem ali verzijo produkta. Natančna pozornost pri porabniku virov je pripomogla k izboljšanju ičinkovitosti varnostnih orodij brez vpliva na delovanje operacijskega sistema.

»Ljudje dandanes do spleta redka dostopajo le z ene naprave: torej se morajo zavedati celotne spektra spletnih groženj in poznati načine za ukvarjanje z njimi. Kaspersky Lab je razvil rešitev za več platform, ki uporabniku omogoča preprosto upravljanje produktov za zaščito na napravah z Windows, OS X ali Android operacijskim sistemom pod eno licenco. Tehnologije, združene v Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 so svojo učinkovitost dokazale tako na neodvisnih testiranjih kot tudi v praksi, saj vsak dan ščitijo 300 milijonov ljudi po celem svetu,« je dejal Nikita Švestov, začasni vodja tehnologije v Kapsersky Labu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki