marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 prinaša zaščito zasebnosti uporabnikov

Deli z ostalimi

27.08.2014
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab napoveduje prihod novega in posodobljenega produkta za domače uporabnike na trg: Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015. Rešitev je bila razvita za zaščito uporabnikov naprav Windows, OS X in Android pred obstoječimi in novimi grožnjami – za lažje in varnejše življenje na spletu.

Raziskava, ki sta jo izvedla Kaspersky Lab in B2B International, razkriva, da so največje skrbi uporabnikov med uporabo spleta zaščita zasebnosti in identitete, njihovih osebnih podatkov, financ in varnost otrok. Ker kar 79 % Evropejcev uporablja naprave na različnih platformah, zato potrebujejo večplastne varnostne rešitve, še posebej ob upoštevanju porasta spletnih groženj.

Po podatkih Kaspersky Laba se vsak dan pojavi okrog 315.000 novih vzorcev zlonamerne programske opreme. Noben operacijski sistem ni varen – dnevi, ko so se napadalci osredotočali skoraj izključno na operacijski sistem Windows so davno mimo, raste pa število napadov na Mac in mobilne operacijske sisteme. Po odkritju botneta Flashback, ki je vključeval več kot 700.000 računalnikov s sistemom OS X, se uporabniki Applov ne prerekajo več o tem, da je ta operacijski sistem popolnoma varen.

Ob rastočem globalnem trendu uporabe mobilnih naprav hitro narašča tudi količina zlonamerne programske opreme za najbolj priljubljene mobilne sisteme OS in Android: Kaspersky Lab zazna okrog 20.000 novih primerov na mesec. Spletne strani za zvabljanje – ponarejene spletne strani, oblikovane za krajo osebnih podatkov – pa so univerzalna spletna grožnja, ki predstavlja nevarnost za vse uporabnike, ne glede na preferirano napravo ali operacijski sistem. Vsak mesec Kaspersky varnostna mreža zabeleži več kot 137.000 novih strani za zvabljanje, ki so usmerjenje v zavajanje ljudi, da bi predali občutljive osebne in finančne podatke.

V svetu vse bolj prefinjenih spletnih groženj ljudje zahtevajo zanesljivo varnostno programsko opremo, ki jih lahko celostno zaščiti pred spletnimi grožnjami na vseh napravah, ki jih uporabljajo za interakcijo, nakupovanje in spletno bančništvo. Za zaščito podatkov naših strank, njihove zasebnosti in finančnih transakcij ter pomoč pri zaščiti njihovih otrok pred spletnimi zlorabami Kaspersky Lab ves čas posodablja in izboljšuje komponente svojih varnostnih rešitev.

Zadnje verzije programske opreme za potrošnike pri Kaspersky Labu vključujejo več povsem novih tehnologij, ki izboljšajo raven zaščite pred enkripcijo zlonamerne programske opreme, preprečujejo nadzor nad spletnimi kamerami uporabnika in ščitijo pred tveganjem za uporabo ranljivih Wi-Fi mrež.

Zaščita spletne kamere
Hekanje spletne kamere ali prestrezanje posnetkov iz spletne kamere je eden od načinov za uporabo zlonamerne programske opreme pri spletnem vohunjenju. Številni uporabniki ne polagajo veliko pozornost na to, kaj bi lahko njihove spletne kamere posnele – kljub temu da bi lahko ujele slike dokumentov s podrobnostmi o bančnih poslih, kreditnih karticah, ali zgolj osebne aktivnosti, za katere ljudje sicer ne bi želeli, da jih neznanci poznajo. Kaspersky Lab je za svoje stranke, ki želijo biti prepričane, da jih nikdar nihče ne opazuje brez njihove vednosti ali privoljenja, razvil funkcijo za zaščito spletne kamere Webcam Protection. Ta pomaga pregledovati, katere aplikacije se skušajo povezati s spletno kamero, posvari uporabnika o poskusih dostopa in če je potrebno, prepreči dostop do spletne kamere.

Nadzornik sistema
En najresnejših groženj za dokumente, slike in glasbo naših strank prihaja iz t.i. enkripcijske zlonamerne programske opreme (cryptomalware), ali zlonamerne programske opreme, ki šifrira datoteke in zahteva odkupnino pred obnovitvijo dostopa do informacij. Ko so podatki enkrat šifrirani, dostopa do šifriranih datotek ne more omogočiti niti odstranitev zlonamerne programske opreme, zato je Kaspersky Lab ustvaril način za ponovno pridobitev dostopa do podatkov brez plačila odkupnine. Kaspersky Lab System Watcher je modul, ki analizira vse zagnane procese na operacijskem sistemu in sedaj vsebuje funkcionalnost za varnostno kopijo novih podatkov. Ko System Watcher zazna sumljiv program, ki skuša modificirati uporabnikovo datoteko, samodejno ustvari lokalno varnostno kopijo te datoteke brez kakršnih koli zunanjih sprememb. Če nadaljnje opazovanje kaže na to, da je bil program, ki je datoteko spremenil, zlonameren, bodo spremembe povrnjene v prvotno stanje.

Wi-Fi varnostna opozorila
Če pridejo v roke kriminalcev, se lahko javna brezžična omrežja hitro spremenijo v novo orodje za prestrezanje podatkov uporabnikov. Zato je Kaspersky Lab v novo izdajo Kaspersky Internet Security vključil modul WiFi Security Notification. Ta modul preverja varnost Wi-Fi vroče točke in opozori uporabnika na potencialne grožnje, kot je ranljiva omrežna povezava ali posredovanje nezavarovanega gesla po spletu. Uporabniki prejmejo tudi nasvete in priporočila, kako varno konfigurirati domače brezžično omrežje.

Poleg teh ključnih novih značilnosti Kaspersky Internet Securitiy – Multi-Device 2015 vključuje še številne dodatne izboljšave:

• Avtomatsko posodabljanje in nadgrajevanje, ko je novejša različica na voljo. Ta inovacija pomeni, da bo imel uporabnik zmeraj najsodobnejšo in zanesljivo različico svojega programa za zaščito brez nadležnega ročnega prenašanja in nameščanja.
• Izboljšave so vključene v modul Safe Money za zaščito spletnih finančnih transakcij na vseh stopnjah. Zdaj tudi Safe Money blokira tretje aplikacije pred dostopom do odložišča spletnega brskalnika, ki bi lahko začasno hranil zaupne podatke (kot so kopije gesel). Modul Safe Money še naprej nudi zaščito pred tehnologijo zajemanja zaslonske slike, zlonamernimi priponami brskalnika in drugimi taktikami za krajo denarja, ki se jih poslužujejo spletni kriminalci1.
• Za uporabnike plačljivih Wi-Fi omrežij, 3G ali LTE povezav rešitev zdaj vključuje tudi funkcijo Cost Aware Networking, ki zmanjša količino komuniciranih podatkov po produktu preko spleta.
• V modulu proti zvabljanju, ki pomaga uporabniku, da se izogne nezaželenim ali zlonamernim spletnim stranem, so bile narejene izboljšave v tehnologiji analize teksta, slik in povezav do spletnih strani. To omogoča hitrejšo in natančnejšo detekcijo ponarejenih spletnih strani, ki so oblikovane za krajo denarja ali občutljivih podatkov o uporabniku.
• Glavni meni in vmesnik sta bila poenotena v vseh produktih, tako da lahko uporabnik preprosto navigira med aplikacijami, ne glede na operacijski sistem ali verzijo produkta. Natančna pozornost pri porabniku virov je pripomogla k izboljšanju ičinkovitosti varnostnih orodij brez vpliva na delovanje operacijskega sistema.

»Ljudje dandanes do spleta redka dostopajo le z ene naprave: torej se morajo zavedati celotne spektra spletnih groženj in poznati načine za ukvarjanje z njimi. Kaspersky Lab je razvil rešitev za več platform, ki uporabniku omogoča preprosto upravljanje produktov za zaščito na napravah z Windows, OS X ali Android operacijskim sistemom pod eno licenco. Tehnologije, združene v Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 so svojo učinkovitost dokazale tako na neodvisnih testiranjih kot tudi v praksi, saj vsak dan ščitijo 300 milijonov ljudi po celem svetu,« je dejal Nikita Švestov, začasni vodja tehnologije v Kapsersky Labu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki