marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Kaspersky Lab predstavil nove storitve za zaščito mobilnikov

Deli z ostalimi

28.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Kaspersky Lab je predstavil projekt protivirusne zaščite pametnih mobilnikov - Kaspersky Mobile. Nova storitev uporablja najnovejše tehnologije firme Kaspersky Lab in je pred predstavitvijo produkta Kaspersky Anti-Virus Mobile.

Kaspersky Anti-Virus Mobile je univerzalen antivirusni program, ki ščiti pametne mobilnike z vgrajenim operacijskim sistemom Symbian ali Windows.

Kaspersky Mobile je skupni projekt med Kaspersky Lab in njihovim partnerjem Svyaznoy-Zagruzka (ruski dobavitelj mobilnikih vsebin). Vključuje pregledovanje sistemskih datotek "on-demand", v ozadju preverja vse prihajajoče datoteke in sporočila, tako da gre za zelo obsežno zaščito. Uporabnik lahko nastavi urnike za kompletno ali delno pregledovanje med nastavljenimi intervali. Kaspersky Mobile vključuje tudi posodabljanje antivirusnega programa.

Svyaznoy-Zagruzka poskrbi za orodja za prenos in nameščanje programov, medtem ko Kaspersky Lab poskrbi za antivirusne posodobitve z "up-to-minute" informacijami. Kasperskyjeve raziskave na tem področju pa so že obrodile sadove z bližnjim sodelovanjem s svetovno znanimi partnerji in razvijalci operacijskih sistemov – Microsoft in Symbian.

Medtem, ko je bila tehnologija sprva namenjena samo za Kasperskyjeve partnerje in OEM projekte, je rešitev lahko efektivno uporabljena na vseh omrežjih. Lahko je preprosto vgrajena v druge izdelke in s tem predstavlja odlično priložnost za sodelovanje z operaterji mobilnih omrežij ali s prodajalci programske in strojne opreme za mobilne naprave.

Po besedah predsednika razvijalcev Vitalyja Bezrodnykha, Kaspersky Lab: "Antivirusna zaščita in informacije o virusih je zelo velika skrb za mobilno industrijo. Lahko pa ponudimo številne preproste in zanesljive rešitve vsakemu zainteresiranemu ponudniku." Storitve za pametne mobilnike, ki bodo sprva izvedene na ruskem trgu, so odločilni korak k izvršitvi ciljev – ponuditi uporabnikom zaščito proti znanim in pojavljajočim se težavam.

Registrirana verzija ponuja:

- antivirusni modul za nadgrajevanje baze virusov,
- nadgradnje so lahko opravljene ročno ali po urniku opravilne tabele.

Sledeči parametri so nastavljivi:

- metoda nadgraditve (WAP, Internet-GPRS ali lokalna mapa),
- spletna stran, kjer najdemo antivirusne nagradnje.

Opravilna tabela:
Se uporablja za nastavitev urnika kdaj se izvrši pregledovanje pomnilnika in za nadgradnjo baze antivirusa. Opravila so lahko nastavljena dnevno ali tedensko. Opravila so nastavljiva tudi na točno določen čas.

Anti-Spam modul:

Lahko si ustvarimo svojo črno listo, tako da je naš poštni predal brez nezaželene pošte. Vse številke iz imenika so avtomatično nastavljene na belo listo - s tem je preprečena izgubo veljavnih sporočil.

Dodatne funkcije:

Pomnilnik mobilnika se pregleda "on-demand" ali po urniku, kjer smo nastavili čas pregledovanja preko opravilne tabele. Pomnilnik mobilnika se lahko tudi pregleda takoj po nadgradnji antivirusne baze virusov.

Dodatne funkcije vključujejo:

- nastavitev parametrov za pregledovanje "on-demand" (nastavitev pregledovanja datotek (vse datoteke / datoteke s končnico exe), vključitev uporabikove potrditve brisanja za okužene datoteke, nastavitev urnika pregledovanja, preko uporabe opravilne tabele),
- nastavitev parametrov za pregledovanje "on-access",
- opcija pregledovanja ROM-a,
- opcija vključene osvetlitve zaslona med pregledovanjem.

Podprti so sledeči mobilniki:

Nokia: 7610, 6600, N-Gage QD, N-Gage, 3660, 3620, 3650, 3600, 6670, 6630, 6260, 6620, 7650, 3230, 6680, 6681, 6682.
SonyEricsson: P900.
Siemens: SX1, SX2.
Samsung: SGH D710.
Panasonic: x700, x800.
Lenovo: P930.
Sendo: X, X2.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki