marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Kaspersky Lab predstavil nove storitve za zaščito mobilnikov

Deli z ostalimi

28.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Kaspersky Lab je predstavil projekt protivirusne zaščite pametnih mobilnikov - Kaspersky Mobile. Nova storitev uporablja najnovejše tehnologije firme Kaspersky Lab in je pred predstavitvijo produkta Kaspersky Anti-Virus Mobile.

Kaspersky Anti-Virus Mobile je univerzalen antivirusni program, ki ščiti pametne mobilnike z vgrajenim operacijskim sistemom Symbian ali Windows.

Kaspersky Mobile je skupni projekt med Kaspersky Lab in njihovim partnerjem Svyaznoy-Zagruzka (ruski dobavitelj mobilnikih vsebin). Vključuje pregledovanje sistemskih datotek "on-demand", v ozadju preverja vse prihajajoče datoteke in sporočila, tako da gre za zelo obsežno zaščito. Uporabnik lahko nastavi urnike za kompletno ali delno pregledovanje med nastavljenimi intervali. Kaspersky Mobile vključuje tudi posodabljanje antivirusnega programa.

Svyaznoy-Zagruzka poskrbi za orodja za prenos in nameščanje programov, medtem ko Kaspersky Lab poskrbi za antivirusne posodobitve z "up-to-minute" informacijami. Kasperskyjeve raziskave na tem področju pa so že obrodile sadove z bližnjim sodelovanjem s svetovno znanimi partnerji in razvijalci operacijskih sistemov – Microsoft in Symbian.

Medtem, ko je bila tehnologija sprva namenjena samo za Kasperskyjeve partnerje in OEM projekte, je rešitev lahko efektivno uporabljena na vseh omrežjih. Lahko je preprosto vgrajena v druge izdelke in s tem predstavlja odlično priložnost za sodelovanje z operaterji mobilnih omrežij ali s prodajalci programske in strojne opreme za mobilne naprave.

Po besedah predsednika razvijalcev Vitalyja Bezrodnykha, Kaspersky Lab: "Antivirusna zaščita in informacije o virusih je zelo velika skrb za mobilno industrijo. Lahko pa ponudimo številne preproste in zanesljive rešitve vsakemu zainteresiranemu ponudniku." Storitve za pametne mobilnike, ki bodo sprva izvedene na ruskem trgu, so odločilni korak k izvršitvi ciljev – ponuditi uporabnikom zaščito proti znanim in pojavljajočim se težavam.

Registrirana verzija ponuja:

- antivirusni modul za nadgrajevanje baze virusov,
- nadgradnje so lahko opravljene ročno ali po urniku opravilne tabele.

Sledeči parametri so nastavljivi:

- metoda nadgraditve (WAP, Internet-GPRS ali lokalna mapa),
- spletna stran, kjer najdemo antivirusne nagradnje.

Opravilna tabela:
Se uporablja za nastavitev urnika kdaj se izvrši pregledovanje pomnilnika in za nadgradnjo baze antivirusa. Opravila so lahko nastavljena dnevno ali tedensko. Opravila so nastavljiva tudi na točno določen čas.

Anti-Spam modul:

Lahko si ustvarimo svojo črno listo, tako da je naš poštni predal brez nezaželene pošte. Vse številke iz imenika so avtomatično nastavljene na belo listo - s tem je preprečena izgubo veljavnih sporočil.

Dodatne funkcije:

Pomnilnik mobilnika se pregleda "on-demand" ali po urniku, kjer smo nastavili čas pregledovanja preko opravilne tabele. Pomnilnik mobilnika se lahko tudi pregleda takoj po nadgradnji antivirusne baze virusov.

Dodatne funkcije vključujejo:

- nastavitev parametrov za pregledovanje "on-demand" (nastavitev pregledovanja datotek (vse datoteke / datoteke s končnico exe), vključitev uporabikove potrditve brisanja za okužene datoteke, nastavitev urnika pregledovanja, preko uporabe opravilne tabele),
- nastavitev parametrov za pregledovanje "on-access",
- opcija pregledovanja ROM-a,
- opcija vključene osvetlitve zaslona med pregledovanjem.

Podprti so sledeči mobilniki:

Nokia: 7610, 6600, N-Gage QD, N-Gage, 3660, 3620, 3650, 3600, 6670, 6630, 6260, 6620, 7650, 3230, 6680, 6681, 6682.
SonyEricsson: P900.
Siemens: SX1, SX2.
Samsung: SGH D710.
Panasonic: x700, x800.
Lenovo: P930.
Sendo: X, X2.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki