marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

slikaHuawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990
09.09.2019

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, je na sejmu IFA predstavil najnovejšo serijo procesorjev Kirin 990, v kateri sta običajna različica Kirin 990 in različica 5G.

članki

Kaspersky Lab predstavil nove storitve za zaščito mobilnikov

Deli z ostalimi

28.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Kaspersky Lab je predstavil projekt protivirusne zaščite pametnih mobilnikov - Kaspersky Mobile. Nova storitev uporablja najnovejše tehnologije firme Kaspersky Lab in je pred predstavitvijo produkta Kaspersky Anti-Virus Mobile.

Kaspersky Anti-Virus Mobile je univerzalen antivirusni program, ki ščiti pametne mobilnike z vgrajenim operacijskim sistemom Symbian ali Windows.

Kaspersky Mobile je skupni projekt med Kaspersky Lab in njihovim partnerjem Svyaznoy-Zagruzka (ruski dobavitelj mobilnikih vsebin). Vključuje pregledovanje sistemskih datotek "on-demand", v ozadju preverja vse prihajajoče datoteke in sporočila, tako da gre za zelo obsežno zaščito. Uporabnik lahko nastavi urnike za kompletno ali delno pregledovanje med nastavljenimi intervali. Kaspersky Mobile vključuje tudi posodabljanje antivirusnega programa.

Svyaznoy-Zagruzka poskrbi za orodja za prenos in nameščanje programov, medtem ko Kaspersky Lab poskrbi za antivirusne posodobitve z "up-to-minute" informacijami. Kasperskyjeve raziskave na tem področju pa so že obrodile sadove z bližnjim sodelovanjem s svetovno znanimi partnerji in razvijalci operacijskih sistemov – Microsoft in Symbian.

Medtem, ko je bila tehnologija sprva namenjena samo za Kasperskyjeve partnerje in OEM projekte, je rešitev lahko efektivno uporabljena na vseh omrežjih. Lahko je preprosto vgrajena v druge izdelke in s tem predstavlja odlično priložnost za sodelovanje z operaterji mobilnih omrežij ali s prodajalci programske in strojne opreme za mobilne naprave.

Po besedah predsednika razvijalcev Vitalyja Bezrodnykha, Kaspersky Lab: "Antivirusna zaščita in informacije o virusih je zelo velika skrb za mobilno industrijo. Lahko pa ponudimo številne preproste in zanesljive rešitve vsakemu zainteresiranemu ponudniku." Storitve za pametne mobilnike, ki bodo sprva izvedene na ruskem trgu, so odločilni korak k izvršitvi ciljev – ponuditi uporabnikom zaščito proti znanim in pojavljajočim se težavam.

Registrirana verzija ponuja:

- antivirusni modul za nadgrajevanje baze virusov,
- nadgradnje so lahko opravljene ročno ali po urniku opravilne tabele.

Sledeči parametri so nastavljivi:

- metoda nadgraditve (WAP, Internet-GPRS ali lokalna mapa),
- spletna stran, kjer najdemo antivirusne nagradnje.

Opravilna tabela:
Se uporablja za nastavitev urnika kdaj se izvrši pregledovanje pomnilnika in za nadgradnjo baze antivirusa. Opravila so lahko nastavljena dnevno ali tedensko. Opravila so nastavljiva tudi na točno določen čas.

Anti-Spam modul:

Lahko si ustvarimo svojo črno listo, tako da je naš poštni predal brez nezaželene pošte. Vse številke iz imenika so avtomatično nastavljene na belo listo - s tem je preprečena izgubo veljavnih sporočil.

Dodatne funkcije:

Pomnilnik mobilnika se pregleda "on-demand" ali po urniku, kjer smo nastavili čas pregledovanja preko opravilne tabele. Pomnilnik mobilnika se lahko tudi pregleda takoj po nadgradnji antivirusne baze virusov.

Dodatne funkcije vključujejo:

- nastavitev parametrov za pregledovanje "on-demand" (nastavitev pregledovanja datotek (vse datoteke / datoteke s končnico exe), vključitev uporabikove potrditve brisanja za okužene datoteke, nastavitev urnika pregledovanja, preko uporabe opravilne tabele),
- nastavitev parametrov za pregledovanje "on-access",
- opcija pregledovanja ROM-a,
- opcija vključene osvetlitve zaslona med pregledovanjem.

Podprti so sledeči mobilniki:

Nokia: 7610, 6600, N-Gage QD, N-Gage, 3660, 3620, 3650, 3600, 6670, 6630, 6260, 6620, 7650, 3230, 6680, 6681, 6682.
SonyEricsson: P900.
Siemens: SX1, SX2.
Samsung: SGH D710.
Panasonic: x700, x800.
Lenovo: P930.
Sendo: X, X2.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki