marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prodal preko dva milijona ur Watch GT
26.06.2019

Huawei je v prvem četrtletju letošnjega leta odlično prodajal svoje nosljive naprave, zabeležili so kar 282 % povišanje glede na leto poprej. Podjetje je skupaj razposlalo pet milijonov naprav, kar jih uvršča med največje tri znamke v tej kategoriji.

slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

članki

Pet nasvetov, kako s telefonom posneti #perfect10 fotografije

Deli z ostalimi

15.03.2017
Objavil: Thomas Bergant

Huawei je 16. aprila v Barceloni predstavil svojega najnovejšega paradnega konja, P10, ki je neposredni naslednik modela P9 – prvega telefona, ki so ga pri Huaweiju razvili v sodelovanju z nemškim izdelovalcem fotografske opreme, Leica.

Hit lanskega leta je postavil precej visoka merila. Mobilni in fotografski novinarji so podali zelo pozitivne ocene drznemu konceptu dvojne kamere z dvema lečama ter senzorjema. Profesionalni fotografi so bili navdušeni nad črnobelimi fotografijami s t.i. Leica efektom. Letošnji paradni konj pa ponuja še boljšo kakovost zajema fotografij. Poglejmo si nekaj rešitev, ki kakovost fotografij s P10 postavlja na nivo, ki je bil do danes mogoč le s pomočjo profesionalnih DSLR kamer.

#1 Portreti
Namenska funkcija, ki pomaga pri zajemu portretov je novost na Huaweiju P10. Dvojna kamera Leica 2.0 na modelu P10 uporablja posebno 3D zaznavanje obraza, s katerim natančno zazna fotografiran obraz, kar omogoča zameglitev ozadja (t.i. bokeh), ki ustvarja profesionalnost. Ko ustvarjate portretne fotografije, telefon sočasno analizira tudi do 190 različnih točk na obrazu. Do danes je bilo zajemanje takšnih portretov mogoče le z dragimi kamerami s profesionalnimi portretnimi objektivi.

#2 Selfiji
Selfiji so zadnja leta najmočnejši trend mobilne fotografije. Večina proizvajalcev pa kljub temu prednji kameri ne namenja dovolj pozornosti. Huawei je poskrbel tudi za ljubitelje selfijev. Prvič je na Huaweijevem telefonu tudi prednja kamera nastala v sodelovanju s podjetjem Leica. Novi, 8 milijonov pik velik senzor zagotavlja dvakrat več svetlobe na fotografijah tako na dnevni svetlobi, kot med divjimi večeri s prijatelji. Ko se skupina prijateljev pojavi pred kamero bo telefon samodejno preklopil v širokokotni način. Tako se bo selfi uspešno spremenil v skupinski selfi.

#3 Črnobele fotografije
Huawei P9 je navdušil s črnobelim načinom zajema. V modelu P10 pa imamo na voljo še večji senzor, ki zajema slike v velikosti 20 milijonov pik. Skupaj s SUMMARIT-H lečo, ki ima f/2.2 veliko zaslonko ter optično stabilizacijo pa kamera zagotavlja res osupljiv efekt. Preizkusimo ta način med potovanji. Fotografije zgradb, ljudi in narave bodo pridobile umetniški pridih. Leica stil je prepoznaven vsem najbolj znanim fotografom. V monokromatskem načinu zajema pa lahko vklopimo tudi nov portretni način. Naše črnobele fotografije bodo postavili lastnike DSLR kamer v neroden položaj.

#4 Light painting oz. risanje s svetlobo
Risanje s svetlobo je posebnost najnovejšega Huaweijevega telefona. Ko zaženemo ta način imamo na voljo 4 funkcije, ki nam omogočajo: umetniški zajem avtomobilskih luči ponoči (Car light trails), svetlobne grafite (Light grafitti), tekoče vode (Silky water) ter sledenje premikanja zvezd (Star track). Risanje s svetlobo seveda zahteva uporabo stojala zaradi dolgih časov zajema, a vas bodo končni rezultati resnično navdušili. Najbolj zabavna od teh funkcij je seveda Light grafitti. Sami ali pa s pomočjo prijateljev lahko z držanjem kresničk ali pa drugih virov svetlobe rišete in pišete po zraku.

#5 Profesionalni način
Bolj napredni uporabniki Huaweija P10 boste najbolj uživali v uporabi t.i. PRO načina, ki je na voljo na dvojni kameri Leica 2.0. V tem načinu boste dobili popoln nadzor nad vsemi parametri, kot na profesionalni DSLR kameri. Na P10 lahko menjamo način merjenja svetlobe, ISO vrednost, hitrost zaklopa ter način ostrenja. Samodejno lahko nastavite tudi čas zaklopa in belino. Ljubitelji profesionalne fotografije bodo navdušeni.

Iz zajetih fotografij in video posnetkov pa bo nova Highlight funkcija v galeriji na Huaweiju P10 ustvarila posebno video predstavitev z zanimivimi prehodi, učinki in glasbo. Ta funkcija je bila razvita s kultno blagovno znamko GoPro in temelji na aplikaciji Quik.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki