marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Junija prihaja na police novi 3G iPhone?

Deli z ostalimi

19.03.2008
Objavil: Igor Prešeren

Analitiki pri UBS že nekaj časa svojim strankam napovedujejo prihod 3G iPhona sredi leta. Poročajo še, da je Apple že začel zmanjševati proizvodnjo sedanje 2G verzije, sodeč po CNN Money. Začetek prodaje iPhona 3G sredi leta je pravzaprav zelo logična poteza, saj bo ravno takrat minilo eno leto od začetka prodaje originalne verzije v ZDA.

Applov izvršni direktor Steve Jobs je septembra ob začetku prodaje 2,5G iPhona v Veliki Britaniji sporočil, da je 3G model vsekakor v načrtu za drugo polovico leta 2008, kar naj bi pomenilo, da bo 3G iPhone ugledal luč sveta okoli septembra – kar je spet eno leto po začetku prodaje sedanjega v Veliki Britaniji.

UBS je navedel nemšekega proizvajalca Infineon Technologies kot glavnega dobavitelja primernega čipovja za novi iPhone. Nekateri ostali analitiki omenjajo še podjetje InterDigital, s katerimi je Apple podpisal 7-letno pogodbo v višini 65 milijonov ameriških dolarjev za razvoj 2G in 3G tehnologij.

Govorice o 3G iPhonu so se širile že vse od začetka prodaje sedanjega modela. V mesecu novembru so iz družbe Telefonica, ki je lastnik podjetja O2 povedali, da pričakujejo prihod 3G iPhona v mesecu maju.

Obstajajo tudi govorice ali bo O2 ostal ekskluzivni prodajalec iPhona. Govorice o tem so se pojavile novembra in so namigovale, da naj bi tudi Vodafone ponujal 3G iPhone, kar pa je Vodafone takoj zanikal. Te govorice je Tim Cook iz družbe Apple komentiral in dodal nekaj zanimivih stvari, ki utegnejo potrditi zgodbo. Analitiku pri družbi Sachs je povedal, da pri Applu niso pretirano navdušeni nad idejami ekskluzivnih pogodb in da so zadovoljni, da se je tolikšno število telefonov prodalo nezaklenjenih, kar je samo pokazatelj povpraševanja po napravi.

Naš nasvet je torej tak – počakajte še malo na novi iPhone, zelo verjetno se bo čakanje izplačalo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki