marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Junija prihaja na police novi 3G iPhone?

Deli z ostalimi

19.03.2008
Objavil: Igor Prešeren

Analitiki pri UBS že nekaj časa svojim strankam napovedujejo prihod 3G iPhona sredi leta. Poročajo še, da je Apple že začel zmanjševati proizvodnjo sedanje 2G verzije, sodeč po CNN Money. Začetek prodaje iPhona 3G sredi leta je pravzaprav zelo logična poteza, saj bo ravno takrat minilo eno leto od začetka prodaje originalne verzije v ZDA.

Applov izvršni direktor Steve Jobs je septembra ob začetku prodaje 2,5G iPhona v Veliki Britaniji sporočil, da je 3G model vsekakor v načrtu za drugo polovico leta 2008, kar naj bi pomenilo, da bo 3G iPhone ugledal luč sveta okoli septembra – kar je spet eno leto po začetku prodaje sedanjega v Veliki Britaniji.

UBS je navedel nemšekega proizvajalca Infineon Technologies kot glavnega dobavitelja primernega čipovja za novi iPhone. Nekateri ostali analitiki omenjajo še podjetje InterDigital, s katerimi je Apple podpisal 7-letno pogodbo v višini 65 milijonov ameriških dolarjev za razvoj 2G in 3G tehnologij.

Govorice o 3G iPhonu so se širile že vse od začetka prodaje sedanjega modela. V mesecu novembru so iz družbe Telefonica, ki je lastnik podjetja O2 povedali, da pričakujejo prihod 3G iPhona v mesecu maju.

Obstajajo tudi govorice ali bo O2 ostal ekskluzivni prodajalec iPhona. Govorice o tem so se pojavile novembra in so namigovale, da naj bi tudi Vodafone ponujal 3G iPhone, kar pa je Vodafone takoj zanikal. Te govorice je Tim Cook iz družbe Apple komentiral in dodal nekaj zanimivih stvari, ki utegnejo potrditi zgodbo. Analitiku pri družbi Sachs je povedal, da pri Applu niso pretirano navdušeni nad idejami ekskluzivnih pogodb in da so zadovoljni, da se je tolikšno število telefonov prodalo nezaklenjenih, kar je samo pokazatelj povpraševanja po napravi.

Naš nasvet je torej tak – počakajte še malo na novi iPhone, zelo verjetno se bo čakanje izplačalo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki