marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Jesenske novosti na Mobitelovem Planetu

Deli z ostalimi
Mobitel

29.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Mobitelov multimedijski portal Planet se bo 1. oktobra predstavil v jesenski podobi z novimi informativno-zabavnimi vsebinami in storitvami ter še bolj pregledno in uporabnikom prijazno strukturo.

Poleg posebnega sklopa, posvečenega jeseni, prihajajo na Planet tudi nove rubrike Uganke in kvizi, Svet živali, Ali ste vedeli, Planet Tabloid ter nova Mobinovela. Med številne novosti sodi tudi možnost shranjevanja prejetih sporočil SMS v predal elektronske pošte na spletnem Planetu.

Mobitelov portal Planet se bo 1. oktobra predstavil s svojo novo, jesensko obarvano podobo. Posamezni sklopi bodo obogateni, spremenjena struktura portala pa bo uporabnikom omogočila še lažji in hitrejši dostop do njihovih priljubljenih vsebin.

Uporabniki mobilnega Planeta lahko pod povezavo Novo že obiščejo nov vsebinski sklop Jesen je tu z nasveti in pripomočki za prijetne in raznolike jesenske dni. Tu lahko vsi ljubitelji izletov najdejo zanimive ideje za izlet in lep jesenski dan. Na voljo so tudi šolski koledarji za osnovne in srednje šole ter študijski koledar za leto 2005/2006. Obiskovalci Planeta lahko sodelujejo še v Jesenskem kvizu in se s svojo udeležbo potegujejo za praktične nagrade ali pa si mobilnike opremijo z jesensko obarvanimi uverturami, ohranjevalniki zaslona, melodijami in drugimi dodatki.

Od 1. oktobra dalje bodo uporabniki nove zabavne, zanimive, interaktivne ter informativno-izobraževalne vsebine, tudi kvize, našli v sklopu Prosti čas. V novi ugankarski rubriki Uganke in kvizi bo moč izbirati med številnimi temami ter reševati slikovne rebuse, filmske in glasbene kvize, kvize na temo športa, živali ali popotništva, pa tudi prometne, CPP-teste. Slednji predstavljajo popolno novost v Planetovi ponudbi in bodo namenjeni obnovitvi ali zabavnemu preizkusu poznavanja cestnoprometnih predpisov. Med jesenskimi novostmi portala Planet bo tudi sklop Svet živali, ki bo ponujal informacije o živalih, raznih dogodkih in dogajanju v ljubljanskem živalskem vrtu ter predstavljal živali iz slovenskih zavetišč, ki iščejo nov dom. Ljubitelji živali si bodo lahko ogledovali tudi video posnetke, sodelovali v kvizih in izbirali motive za svoje mobilnike. Novost sklopa Prosti čas na Planetu je Planet Tabloid s TRAČ-nicami, MMS dnevniki slavnih, rubriko Adam in Eva ter tematskimi dodatki za mobilnike.

Na portalu Planet se bo 11. oktobra začela nova Mobinovela z naslovom Njudjerzzi, v sklopu Novo in Prosti čas pa obiskovalci že najdejo nekaj zanimivih namigov o Mobinoveli. Tokrat bodo lahko uporabniki v foto ali video obliki spremljali zanimive prigode iz življenja skupine najstnikov, ki odraščajo v naselju Nove Jarše ali Njudjerzzi, kot ga poimenujejo sami. Glavni junaki se bodo vsak na svoj način zabavali, spletkarili ter reševali probleme odraščanja, od ljubezenskih trikotnikov do zapletov z drogami in nesporazumov z odraslimi. Ogled prvih treh delov Njudjerzzija bo brezplačen, obiskovalci bodo plačali le prenos podatkov, izbirali pa bodo lahko tudi med zanimivimi dodatki za svoje mobilnike, kot so ozadja, ohranjevalniki zaslona, melodije ipd.

Sklop Info bo od oktobra dalje bogatejši za novo rubriko Ali ste vedeli z resničnimi zgodbami iz sveta kriminala, zanimivimi rekordi, pomembnimi dogodki na posamezni dan ter kvizom, v katerem lahko obiskovalci Planeta preverijo svoje znanje z omenjenih področij.

Na spletnem Planetu/Sporočanje lahko sedaj uporabniki v okviru Planetove e-pošte shranijo tudi prejeta sporočila SMS v elektronski obliki. To storijo tako, da si najprej na www.planet.si pod zavihkom Sporočanje, E-pošta odprejo e-poštni predal, ki ga Planet registriranim uporabnikom nudi brezplačno in obsega 50 MB. Kratko sporočilo SMS (do 160 znakov), ki bi ga želeli shraniti v obliki elektronska pošte, pošljejo v svoj e-predal, s tem da ga enostavno posredujejo na številko 1990 in na prvo mesto sporočila vtipkajo ! (klicaj). Sistem jih tudi obvesti, ali je bilo sporočilo uspešno dostavljeno. Navodila za uporabo storitve so objavljena na www.planet.si, Sporočanje, Planetova e-pošta.

Uporabniki lahko vse novosti, ki bodo jeseni predstavljene na portalu Planet, spremljajo v sklopu Novo spletnega in mobilnega Planeta.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki