marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Jesenske novosti na Mobitelovem Planetu

Deli z ostalimi
Mobitel

29.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Mobitelov multimedijski portal Planet se bo 1. oktobra predstavil v jesenski podobi z novimi informativno-zabavnimi vsebinami in storitvami ter še bolj pregledno in uporabnikom prijazno strukturo.

Poleg posebnega sklopa, posvečenega jeseni, prihajajo na Planet tudi nove rubrike Uganke in kvizi, Svet živali, Ali ste vedeli, Planet Tabloid ter nova Mobinovela. Med številne novosti sodi tudi možnost shranjevanja prejetih sporočil SMS v predal elektronske pošte na spletnem Planetu.

Mobitelov portal Planet se bo 1. oktobra predstavil s svojo novo, jesensko obarvano podobo. Posamezni sklopi bodo obogateni, spremenjena struktura portala pa bo uporabnikom omogočila še lažji in hitrejši dostop do njihovih priljubljenih vsebin.

Uporabniki mobilnega Planeta lahko pod povezavo Novo že obiščejo nov vsebinski sklop Jesen je tu z nasveti in pripomočki za prijetne in raznolike jesenske dni. Tu lahko vsi ljubitelji izletov najdejo zanimive ideje za izlet in lep jesenski dan. Na voljo so tudi šolski koledarji za osnovne in srednje šole ter študijski koledar za leto 2005/2006. Obiskovalci Planeta lahko sodelujejo še v Jesenskem kvizu in se s svojo udeležbo potegujejo za praktične nagrade ali pa si mobilnike opremijo z jesensko obarvanimi uverturami, ohranjevalniki zaslona, melodijami in drugimi dodatki.

Od 1. oktobra dalje bodo uporabniki nove zabavne, zanimive, interaktivne ter informativno-izobraževalne vsebine, tudi kvize, našli v sklopu Prosti čas. V novi ugankarski rubriki Uganke in kvizi bo moč izbirati med številnimi temami ter reševati slikovne rebuse, filmske in glasbene kvize, kvize na temo športa, živali ali popotništva, pa tudi prometne, CPP-teste. Slednji predstavljajo popolno novost v Planetovi ponudbi in bodo namenjeni obnovitvi ali zabavnemu preizkusu poznavanja cestnoprometnih predpisov. Med jesenskimi novostmi portala Planet bo tudi sklop Svet živali, ki bo ponujal informacije o živalih, raznih dogodkih in dogajanju v ljubljanskem živalskem vrtu ter predstavljal živali iz slovenskih zavetišč, ki iščejo nov dom. Ljubitelji živali si bodo lahko ogledovali tudi video posnetke, sodelovali v kvizih in izbirali motive za svoje mobilnike. Novost sklopa Prosti čas na Planetu je Planet Tabloid s TRAČ-nicami, MMS dnevniki slavnih, rubriko Adam in Eva ter tematskimi dodatki za mobilnike.

Na portalu Planet se bo 11. oktobra začela nova Mobinovela z naslovom Njudjerzzi, v sklopu Novo in Prosti čas pa obiskovalci že najdejo nekaj zanimivih namigov o Mobinoveli. Tokrat bodo lahko uporabniki v foto ali video obliki spremljali zanimive prigode iz življenja skupine najstnikov, ki odraščajo v naselju Nove Jarše ali Njudjerzzi, kot ga poimenujejo sami. Glavni junaki se bodo vsak na svoj način zabavali, spletkarili ter reševali probleme odraščanja, od ljubezenskih trikotnikov do zapletov z drogami in nesporazumov z odraslimi. Ogled prvih treh delov Njudjerzzija bo brezplačen, obiskovalci bodo plačali le prenos podatkov, izbirali pa bodo lahko tudi med zanimivimi dodatki za svoje mobilnike, kot so ozadja, ohranjevalniki zaslona, melodije ipd.

Sklop Info bo od oktobra dalje bogatejši za novo rubriko Ali ste vedeli z resničnimi zgodbami iz sveta kriminala, zanimivimi rekordi, pomembnimi dogodki na posamezni dan ter kvizom, v katerem lahko obiskovalci Planeta preverijo svoje znanje z omenjenih področij.

Na spletnem Planetu/Sporočanje lahko sedaj uporabniki v okviru Planetove e-pošte shranijo tudi prejeta sporočila SMS v elektronski obliki. To storijo tako, da si najprej na www.planet.si pod zavihkom Sporočanje, E-pošta odprejo e-poštni predal, ki ga Planet registriranim uporabnikom nudi brezplačno in obsega 50 MB. Kratko sporočilo SMS (do 160 znakov), ki bi ga želeli shraniti v obliki elektronska pošte, pošljejo v svoj e-predal, s tem da ga enostavno posredujejo na številko 1990 in na prvo mesto sporočila vtipkajo ! (klicaj). Sistem jih tudi obvesti, ali je bilo sporočilo uspešno dostavljeno. Navodila za uporabo storitve so objavljena na www.planet.si, Sporočanje, Planetova e-pošta.

Uporabniki lahko vse novosti, ki bodo jeseni predstavljene na portalu Planet, spremljajo v sklopu Novo spletnega in mobilnega Planeta.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki