marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Je iPhone zaostal za konkurenco?

Deli z ostalimi

20.02.2013
Objavil: Mitja Zupančič

Applov soustanovitelj Steve Wozniak je zopet ustrelil zanimivo izjavo - iPhone lovi konkurenco. V pogovoru za nemško spletno stran Wirtschafts Woche je dejal, da je konkurenca iz tabora Androidov, beri: Samsung, že pustila za sabo Applove izdelke.

Bradati mož je dejal: "Trenutno smo, po mojem skromnem mnenju, nekako zadaj. Ostali so nas ujeli. Samsung je vrhunska konkurenca." Kljub dolgoletnim Applovim trditvam o očitnem kopiranju iPhone-ovih rešitev in uporabniškega vmesnika in posledične Samsungove uspešnosti, se je Wozniak malce zadržal.

Vendar to ni nič novega, v preteklosti je že govoril o lepšem izgledu Windows Phone operacijskega sistema od iOS-a in za Surface tablico dodal: "Steve Jobs je bil reinkarniran". Oktobra je celo izjavil, da bi za Apple bilo smiselno ponuditi iTunse za Android. Izjava, s katero se praktično nobeden ne strinja.

Kljub vsemu pa Wozniak ne pričakuje kakšnih resnejših težav, Apple se lahko zahvali predvsem lojalnosti njihovih uporabnikov, visokim maržam in izdajanju kvalitetnih izdelkov.

Zaupal je še, zakaj je pri predstavitvah novih izdelkov, raje med ljudmi, kakor da bi doma v miru počakal na poštarja z najnovejšo igračo: "Applove predstavitve so zame, kot ogromen koncert na katerega preprosto moraš priti. Tradicija. Seveda bi lahko naročil preko spleta ali poklical v Cupertino, vendar... to bi bilo brezveze. Nočem tega, hočem izkušnjo, kot vsak normalen uporabnik. Vendar, nekaj je sigurno - če bi izdelovali slabe izdelke, me ne bi bilo."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki