marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Izziv Nokie za razvijalce mobilnih aplikacij zaključen

Deli z ostalimi

02.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia je zadnji konec tedna v novembru razvijalce mobilnih aplikacij iz Slovenije in Hrvaške v ljubljanski Kiberpipi gostila na dvodnevnem izzivu, posvečenem razvoju aplikacij za pametni telefon Nokia N9. Udeleženci izziva so pod nadzorom strokovnjakov Nokie ter lokalnih strokovnjakov spoznali procese razvoja in prenosa aplikacij med različnimi platformami v paketu za razvoj programske opreme Qt ter uporabo tehnologije NFC.

Izziva se je udeležilo 15 razvijalcev iz Slovenije in Hrvaške. Večina med njimi se je na dogodku šele seznanila z razvojnim okoljem Qt. Zato je dogodek zanje pomenil priložnost prvič preizkusiti razvoj za več platform v tem okolju. Udeleženci so imeli tudi priložnost izpopolniti svoje znanje o razvoju aplikacij, preizkusiti nove koncepte in tehnologije ter posodobiti svoje obstoječe aplikacije z novimi funkcijami. Čeprav glavni namen izziva ni bila izdelava popolnoma razvitih aplikacij, so razvijalci presegli vsa pričakovanja. Nekaj aplikacij, ki so nastale v času izziva, bo tako kmalu objavljenih v Nokia Trgovini in na razpolago za prenos.

Posebno nagrado izziva je prejel Igor Cota z aplikacijo za gledanje neposrednega prenosa spletne televizije na mobilnem telefonu. V času izziva je aplikacijo prenesel na novo platformo ter dodal možnost povezovanja s tehnologijo NFC. Uporabnikom je na ta način ponudil nove razsežnosti dodajanja medijskih vsebin v aplikacijo.

Nokia bo razvijalce mobilnih aplikacij s podobnimi iniciativami in dogodki podpirala tudi v prihodnje. V sodelovanju z razvijalci bo lahko namreč končnim uporabnikom ponujala vedno nove zanimive aplikacije ter nove načine uporabe mobilnega telefona in drugih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki