marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Izziv Nokie za razvijalce mobilnih aplikacij zaključen

Deli z ostalimi

02.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia je zadnji konec tedna v novembru razvijalce mobilnih aplikacij iz Slovenije in Hrvaške v ljubljanski Kiberpipi gostila na dvodnevnem izzivu, posvečenem razvoju aplikacij za pametni telefon Nokia N9. Udeleženci izziva so pod nadzorom strokovnjakov Nokie ter lokalnih strokovnjakov spoznali procese razvoja in prenosa aplikacij med različnimi platformami v paketu za razvoj programske opreme Qt ter uporabo tehnologije NFC.

Izziva se je udeležilo 15 razvijalcev iz Slovenije in Hrvaške. Večina med njimi se je na dogodku šele seznanila z razvojnim okoljem Qt. Zato je dogodek zanje pomenil priložnost prvič preizkusiti razvoj za več platform v tem okolju. Udeleženci so imeli tudi priložnost izpopolniti svoje znanje o razvoju aplikacij, preizkusiti nove koncepte in tehnologije ter posodobiti svoje obstoječe aplikacije z novimi funkcijami. Čeprav glavni namen izziva ni bila izdelava popolnoma razvitih aplikacij, so razvijalci presegli vsa pričakovanja. Nekaj aplikacij, ki so nastale v času izziva, bo tako kmalu objavljenih v Nokia Trgovini in na razpolago za prenos.

Posebno nagrado izziva je prejel Igor Cota z aplikacijo za gledanje neposrednega prenosa spletne televizije na mobilnem telefonu. V času izziva je aplikacijo prenesel na novo platformo ter dodal možnost povezovanja s tehnologijo NFC. Uporabnikom je na ta način ponudil nove razsežnosti dodajanja medijskih vsebin v aplikacijo.

Nokia bo razvijalce mobilnih aplikacij s podobnimi iniciativami in dogodki podpirala tudi v prihodnje. V sodelovanju z razvijalci bo lahko namreč končnim uporabnikom ponujala vedno nove zanimive aplikacije ter nove načine uporabe mobilnega telefona in drugih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki