marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Izziv Nokie za razvijalce mobilnih aplikacij zaključen

Deli z ostalimi

02.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia je zadnji konec tedna v novembru razvijalce mobilnih aplikacij iz Slovenije in Hrvaške v ljubljanski Kiberpipi gostila na dvodnevnem izzivu, posvečenem razvoju aplikacij za pametni telefon Nokia N9. Udeleženci izziva so pod nadzorom strokovnjakov Nokie ter lokalnih strokovnjakov spoznali procese razvoja in prenosa aplikacij med različnimi platformami v paketu za razvoj programske opreme Qt ter uporabo tehnologije NFC.

Izziva se je udeležilo 15 razvijalcev iz Slovenije in Hrvaške. Večina med njimi se je na dogodku šele seznanila z razvojnim okoljem Qt. Zato je dogodek zanje pomenil priložnost prvič preizkusiti razvoj za več platform v tem okolju. Udeleženci so imeli tudi priložnost izpopolniti svoje znanje o razvoju aplikacij, preizkusiti nove koncepte in tehnologije ter posodobiti svoje obstoječe aplikacije z novimi funkcijami. Čeprav glavni namen izziva ni bila izdelava popolnoma razvitih aplikacij, so razvijalci presegli vsa pričakovanja. Nekaj aplikacij, ki so nastale v času izziva, bo tako kmalu objavljenih v Nokia Trgovini in na razpolago za prenos.

Posebno nagrado izziva je prejel Igor Cota z aplikacijo za gledanje neposrednega prenosa spletne televizije na mobilnem telefonu. V času izziva je aplikacijo prenesel na novo platformo ter dodal možnost povezovanja s tehnologijo NFC. Uporabnikom je na ta način ponudil nove razsežnosti dodajanja medijskih vsebin v aplikacijo.

Nokia bo razvijalce mobilnih aplikacij s podobnimi iniciativami in dogodki podpirala tudi v prihodnje. V sodelovanju z razvijalci bo lahko namreč končnim uporabnikom ponujala vedno nove zanimive aplikacije ter nove načine uporabe mobilnega telefona in drugih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki