marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Na voljo je nov operacijski sistem Windows 7


22.10.2009
Objavil: Dare Gliha

Microsoft je najavil dostopnost novega operacijskega sistema Windows 7, ki s preprostejšim uporabniškim vmesnikom in pomembnimi novostmi olajša vsakodnevna opravila ter uporabnikom omogoča, da iz svojih osebnih računalnikov različnih oblik in velikosti dobijo največ. Dostopnost sistema Windows 7 dopolnjuje pestra ponudba novih osebnih računalnikov in programske opreme. Windows 7 je prvi operacijski sistem Windows, ki je slovenskim uporabnikom v domačem jeziku na voljo že na dan uradne predstavitve.

»Danes je odličen dan za uporabnike osebnih računalnikov, saj predstavljamo novo različico našega operacijskega sistema, ki ga po svetu uporablja že milijarda ljudi. S sistemom Windows 7 izpolnjujemo preprosto, a še kako pomembno obljubo: olajšati različna vsakodnevna opravila na računalniku, tako doma kot na delovnem mestu,« je na predstavitvi sistema Windows 7 v Ljubljani povedal Matej Potokar, generalni direktor slovenskega Microsofta. »V slovenski podružnici Microsofta smo ob tem dogodku še posebej ponosni, saj slovenskim uporabnikom prvič ponujamo novi operacijski sistem v domačem jeziku že na dan svetovne predstavitve.«

Razvoj operacijskega sistema Windows 7 je bil že od vsega začetka projekt, pri katerem so Microsoftovi inženirji sodelovali z uporabniki in partnerji. Preizkusne različice operacijskega sistema Windows 7 so bile vključene v največji program preizkušanja v zgodovini, v katerem je po svetu sodelovalo kar 8 milijonov uporabnikov.

Dostopnost sistema Windows 7 dopolnjuje pestra ponudba novih osebnih računalnikov in programske opreme. Z več izbire, ki je na voljo uporabnikom danes, lahko ti izberejo osebni računalnik, ki povsem ustreza njihovemu življenjskemu slogu, osebnosti in potrebam, od mini prenosnikov (netbookov), izredno tankih prenosnikov in interaktivnih računalnikov z zasloni, občutljivimi na dotik, do modelov »vse-v-enem« in visokozmogljivih računalnikov za igranje iger.

V zadnjih 18 mesecih so povratne informacije iz več kot milijarde uporabniških sej in od 8 milijonov uporabnikov preizkusnih različic potrdile Microsoftove raziskave, kako poenostaviti vsakodnevne naloge. Operacijski sistem Windows 7 med drugim prinaša:

Preprostejša vsakodnevna opravila
• Opravilna vrstica. Opravilna vrstica, osrednje mesto za zagon programov in preklapljanje med okni, je bila popolnoma preoblikovana, da bi s funkcijami, kot so predogledne sličice spletnih strani in dokumentov ter celo delujočih videoposnetkov, uporabnikom pomagala do večje delovne storilnosti in boljše preglednosti.
• Funkcija HomeGroup. S pomočjo te funkcije uporabniki preprosto izmenjujejo datoteke in poskrbijo za skupno uporabo tiskalnikov med vsemi računalniki v domu, ki imajo operacijski sistem Windows 7.
• Funkcija Windows 7 Device Stage. Za hiter ogled statusa vseh povezanih naprav, kot so fotoaparati in mobilni telefoni, ter preprosto sinhronizacijo in upravljanje.
• Fotografije in videoposnetki. Orodji Windows Live Photo Gallery in Windows Live Movie Maker (na voljo kot ločen prenos) nudita uporabnikom odlične brezplačne možnosti urejanja fotografij in videoposnetkov ter njihove izmenjave z drugimi uporabniki.
• Snap. S funkcijo Snap lahko uporabnik povleče odprto okno na rob zaslona, kjer se njegova velikost samodejno prilagodi. S tem je na primer mogoče na levo in desno stran zaslona povleči dve okni programa in ju nato zlahka primerjati.
• Shake. S klikom na naslovno vrstico izbranega okna in tresenjem miške se minimizirajo vsa druga odprta okna. S ponovnim tresenjem se okna obnovijo na prvotno velikost.
• Internet Explorer 8. Microsoftov najhitrejši, najbolj preprost in najbolj varen spletni brskalnik nudi nove pametne funkcije, kot so takojšnje iskanje, pospeševalci in spletni izrezki, s katerimi lahko uporabniki kar najbolje izkoristijo splet.

Dela, kot si želijo uporabniki
• Hitrejši zagon, hitrejši izklop. Vsi uporabniki sistemov Windows 7 bodo deležni rezultatov pozornosti, usmerjene v izboljševanje zmogljivosti, hitrosti zagona, obnovitve delovanja in izkopa ter naprednejšega upravljanja napajanja.
• Preprostejša mobilnost. Vse uporabniške nastavitve za mobilnost so na voljo na enem mestu, v središču Windows Mobility Center.
• Varovanje osebnega računalnika. Varovanje podatkov na osebnem računalniku je preprostejše z naprednimi zmožnostmi za varnostno kopiranje in brezplačnim prenosom orodja Microsoft Security Essentials, ki varuje uporabnike pred virusi, vohunskimi programi in drugo škodljivo programsko opremo.

Omogoča nove stvari
• Windows Touch. S tehnologijo Windows Touch uporabniki osebnih računalnikov z zasloni, občutljivimi na dotik, z njimi upravljajo s prsti in gestami, ki vključujejo več dotikov prstov.
• PlayTo. S funkcijo PlayTo uporabniki pretakajo digitalno glasbo, video in fotografije s svojega osebnega računalnika na druge računalnike in naprave, kot so konzole XBOX 360, povezane s televizijskim sprejemnikom.
• Internetna televizija. Novi ponudniki vsebin in izboljšani vmesnik še dodatno olajšajo ogled televizijskega programa na osebnem računalniku.
• Igranje iger in bogata grafika. Windows 7 vključuje izboljšave zmogljivosti, kot sta podpora 64-bitnosti in grafika DirectX 11, ki bodo postavile igranje zahtevnih iger in zabavo na novo raven.
• Lokaciji prilagojeno tiskanje. Dokumenti se pošljejo pravemu tiskalniku, ne glede na to, ali smo v službi ali doma.

Slovenska različica Windows 7 že takoj ob izidu
Lokalizirana različica operacijskega sistema Windows 7 je slovenskim uporabnikom na voljo istočasno z globalno predstavitvijo. Nova različica operacijskega sistema Windows je tako prvič v zgodovini v slovenskem jeziku na voljo že na dan uradne predstavitve. S tem korakom slovenska podružnica Microsofta še krepi dolgoletna prizadevanja za široko dostopnost in preprosto uporabo tehnologije, katerih zelo pomemben del je tudi lokalizacija izdelkov. Slovenija sodi med najmanjše države z lokaliziranimi Microsoftovimi izdelki, ki med drugim vključujejo operacijske sisteme Windows, zbirke Office, storitve SharePoint Services, spletni brskalnik Internet Explorer in poslovne rešitve Microsoft Dynamics.

Tesno sodelovanje s partnerji
Ob večji vpletenosti uporabnikov v načrtovanje in razvoj operacijskega sistema Windows 7 je Microsoft poskrbel tudi za tesno sodelovanje s partnerji. Sodelovanje s partnerji je prispevalo tako k večji zmogljivosti osebnih računalnikov kot tudi k boljši združljivosti s širšim naborom programske in strojne opreme iz ekosistema Windows. Za Windows 7 razvija rešitve več kot 17.000 ponudnikov programske in strojne opreme, v program Windows Ecosystem Readiness Program pa je vpisanih že več kot 50.000 razvijalcev. Ti partnerji razvijajo programsko in strojno opremo ter storitve, ki lahko dosežejo več kot milijardo osebnih računalnikov po svetu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki