marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

IZI mobil uvaja popolno revolucijo v mobilni telefoniji


21.06.2011
Objavil: Dare Gliha

Mobilni operater IZI mobil je v sodelovanju z NLB svojim uporabnikom ponudil enostavno in varno polnjenje predplačniških računov zgolj s poslanim SMS sporočilom na kratko številko 3388. Polnitev je izvedena takoj, plačilo zanjo pa se na podlagi plačnikovega soglasja neposredno poravna z njegovega osebnega bančnega računa, odprtega pri katerikoli slovenski banki. Storitev izredno poenostavlja polnjenje predplačniških mobilnih računov ne glede na to, pri katerem mobilnem operaterju je plačnik, imetnik bančnega računa.

Direktna obremenitev bančnih računov poteka v okviru sistema enotnih plačil v evrih SEPA, v katerega so vključene praktično vse domače banke. Storitev, ki je za plačnika povsem varna, je trenutno na voljo fizičnim osebam, ki prebivajo v Sloveniji, v načrtu pa imajo tudi njeno razširitev na pravne osebe in mednarodno okolje.

Pooblaščeni izvajalec storitve SMS polnitev je družba MOBI LAB, ki je storitev razvila na podlagi lastnega znanja in izkušenj. Tako je SMS polnitev "plod domačega razvojnega potenciala, ki v Slovenijo prinaša konkurenčno, kakovostno in revolucionarno storitev na področju mobilne telefonije, saj uporabnikom močno olajša tako postopek polnjenja predplačniških mobilnih računov kot tudi nadzor nad porabo," je ob tej priložnosti povedala Metka Marinšek, predsednica uprave IZI mobila. "Polnjenje predplačniških računov še nikoli ni bilo tako enostavno, saj je SMS polnitev pri roki vedno in povsod, doma in v tujini," dodaja Marinškova.

Uporabniki se z novo storitvijo izognejo nevšečnostim z vnašanjem dolgih kod za polnitev, na voljo je 24 ur na dan in vse dni v tednu, poleg tega pa omogoča polnjenje računov sebi ali drugim. Imetnik osebnega bančnega računa lahko polni račune do štirim uporabnikom izimobila, pri čemer ni potrebno, da je tudi sam izimobilov uporabnik. SMS polnitev omogoča popoln nadzor nad porabo, saj sistem plačnika samodejno opozori na nizko stanje dobroimetja na mobilnih računih, ki jih polni.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki