marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Navigiranje z iPhone-om skozi Evropo s pomočjo Sygic Mobile


27.06.2009
Objavil: Thomas Bergant

Po tem, ko je prejšnji teden izšla verzija Sygic Mobile Maps 2009 za iPhone z zemljevidi južne in vzhodne Azije, Avstralije in Nove Zelandije, je sedaj na voljo tudi različica z zemljevidi Evrope. Pri Sygic-u pravijo, da se ne boste več izgubili v Evropi, pa ni važno, če se potepate po Londonu ali se peljete čez kakšen gorski prelaz v južni Avstriji.

Razlog za to je Sygic Mobile Maps, navigacijski program, ki ga lahko namestite na Apple iPhone z nameščeno, nedavno izdano različico operacijskega sistema iPhone OS 3.0. Navigacija je možna v 44 Evropskih državah, med katerimi je tudi Slovenija. Kakšna je pokritost, bomo lahko preverili, ko bomo sami preskusili navigacijsko rešitev Slovaškega izvora.

Sygic Mobile Maps Europe za Apple iPhone je na voljo preko Applove trgovine AppStore za ceno 79,99 €. Kartografija je Teleatlasova.

Lastnosti in prednosti
• vključene so zadnje karte 44 evropskih držav
• jasen in enostaven grafični vmesnik
• tekoča animacija zemljevidov med navigiranjem
• hiter vnos ciljne destinacije
• hiter preračun poti
• takojšnje preračuvanje nove poti v primeru, da zaidete
• senzor za samodejno obračanje orientacije zaslona
• na voljo več kot 30 jezikov, med njimi tudi slovenščina
• samodejna vrnitev v aplikacijo po končanem telefonskem klicu
• intuitivna uporaba in enostavna personalizacija
• samodejni ali ročni preklop med dnevnim in nočnim načinom
• na voljo vse pomembnejše funkcije za varno navigacijo, kot je npr. "lane assistance", prikaz omejitve hitrosti, radarske točke, informacije in opozorila o prečkanju železniške proge in nevarnih odsekov
• predpregled načrtovane poti in seznama ukazov
• ogromno vnešenih zanimivosti (POI)
• izbira načina navigiranja za avtomobil ali kolo

Vsi zemljevidi so shranjeni v pomnilniku iPhone-a, tako da ni nobenih dodatnih skritih stroškov s prenosom podatkov preko mobilnega omrežja. Nakup programske rešitve Sygic Mobile vam omogoča neomjeno uproabo brez časovnih omejitev. Najnovejši zemljevidi so vključeni v ceno nakupa in tako ni dodatnih mesečnih stroškov.

Trenutno so na voljo trije paketi kartografije:

Sygic Mobile Maps Europe vsebuje kartografijo 44 evropskih držav: Albanija, Andora, Avstria, Belgija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Belorusija, Češka Republika, Črna gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Gibraltar, Grčija, Hrvaška, Madžarska, Irska, Italija, Liechtenstein, Litva, Luksemburg, Latvija, Monako, Moldavija, Makedonija, Malta, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, San Marino, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Turčija, Ukrajina, Vatikan in Velika Britanija.

Sygic Mobile Maps Australia & New Zealand vsebuje kartografijo Avstralijr in Novr Zelandijr

Sygic Mobile Maps South East Asia, vsebuje kartigrafijo 4 držav: Indonezija, Malezija, Singapur, Tajska

Programska oprema Sygic Mobile Maps 2009 EUROPE je na voljo tudi za druge operacijske sisteme na mobilniki: in sicer za Windows Mobile in Symbian platformo.

Ni pa to edina možnost navigacije z novim iPhone OS 3.0. Pred nekaj dnevi je izšla tudi različica Navigon za Apple iPhone.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki