marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Zakaj iPhone zmaguje vojno na dotik občutljivih zaslonov?


14.03.2009
Objavil: Sašo Mlakar

Ni dovolj zgolj dejstvo, da imaš zaslon na dotik. Mobilni aparat mora biti Apple ali LG. To je kristalno mnenje, katerega je podalo 19.000 ljudi, ki so glasovali v anketi na spletni strani revoo.com.

Sodeč po spletni strani Guardian, je 5 od 10 najslabše ocenjenih mobilnih aparatov imelo zaslon na dotik in zgolj 2 med desetimi najboljšimi, to sta Apple iPhone in LG Renoir. Zanimivo, BlackBerry Storm se je odrezal slabo v primerjavi z ostalimi mobilnimi napravami.

Zanimivo je tudi dejstvo, da je Apple doživel tak uspeh ravno zaradi tega, ker so se preostale družbe razumevanja zaslona na dotik lotile na povsem napačen način in ne s perspektive izboljšane uporabniške izkušnje. Apple pa je prvi razumel, kako bi morala programska oprema sodelovati z zunanjimi komponentami in se je koncepta lotil s stališča uporabnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki