marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

iPhone je dolgočasen, Androidi zakomplicirani

Deli z ostalimi

19.12.2011
Objavil: Mitja Zupančič

"Microsoftova Windows Phone platforma je prava popestritev v trgu prenatrpanem z iPhone in Android mobilniki."

Le kdo je to dejal? Nihče drug, kot Niels Munksgaard, mož iz oddelka "Nokia Entertainment Global" in v intervjuju za Pocket-Lint dodal: "Opažamo, da je mladina vse bolj naveličana iPhone-ov. Vsi imajo iPhone. Na drugi strani jih je veliko nezadovoljnih s kompleksnostjo in varnostjo Androidov. Mladi uporabniki si želijo najboljše zadeve, želijo si nekaj novega. Tako se obračajo k Windows Phone platformi."

Munksgaard je še razložil Nokijino politiko, kjer uporabljajo drugačen pristop za razliko od ostalih, ki samo reciklirajo svoje izdelke. "Trg je izredno natrpan. Osebno se mi zdi kot morje "enakosti. Ko greš do kakšne trgovine z mobilniki, opaziš številne črne škatlice, kar je precej konfuzno do uporabnikov. Na trg si želimo poslati drugačne naprave in stortive."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki