marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

iPhone 5 z virtualnimi tipkami?

Deli z ostalimi

22.04.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Pred kratkim je v javnost prišel eden izmed mnogih Applovih patentov. Bo uporabljen že na prihajajočem iPhone-u 5?

Patent imenovan "side indicators" razkriva podrobnosti vizualnih indikatorjev in virtualnih tipk vgrajenih v zunanjem okvirju mobilnika. Pri tem se na primarnem zaslonu v aplikacijah posledično umaknejo opcijske tipke in se prestavijo na okvir, kjer bi bil vgrajen poseben "segmentiran elektrosvetlikajoči" zaslon.

Preprost primer: igranje streljačine na zaslonu občutljivem na dotik bo sedaj precej lažje, predvsem zaradi uporabe stranskih tipk. Tako bo konec zakrivanja zaslona s prsti.

Ob neuporabi so ikone neosvetljene, tako je okvir "čist" in preprost, kot na iPhone-u 4 ali iPad-u 2. Uporabnik bi lahko te "bližnjice", ki se ravnajo tudi na položaj "zasuka" telefona tudi popolnoma izklopili.

Patent je bil podan že leta 2009 in uporaba v iPhone-u 5 povzroča bolj ali manj le ugibanja. Medtem ko se pojavlja vse več govoric o večjem zaslonu, bi bila uporaba omenjene tehnologije precej logična.

Vir slike: Apple insider

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki