marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

CircleTime - prvi vrtljiv krožni koledar na svetu

Deli z ostalimi

24.09.2012
Objavil: Thomas Bergant

Na obzorju je povsem nova oblika koledarja. Imenuje se CircleTime in predstavlja naslednji korak v evoluciji koledarske zasnove. Revolucionarna zasnova tega edinstvenega koledarja odstira povsem novo razumevanje časa. Namesto tradicionalnega prikaza, pri katerem so dnevi razporejeni v vrsticah in stolpcih, jih CircleTime naniza na krožnico, preko katere lahko z vrtenjem potujemo po času naprej ali nazaj.

Ker takšnega koledarja do sedaj ni naredil še nihče, je to dejansko zgodovinski mejnik v prikazovanju časa.

CircleTime prinaša preprost ter intuitiven uporabniški vmesnik, ki se za svojo učinkovito implementacijo močno opira na tehnologijo zaslona na dotik. Pred pojavom naprav s temi zasloni pravzaprav sploh ni bilo smiselno izdelati vrtljivega krožnega koledarja, ker bi bila takšna izvedba izjemno nepraktična.

"Naš cilj je ponuditi pravo alternativo tradicionalnemu koledarju, ki se bo uporabljala po celem svetu.", je pojasnil Dejan Durini, izumitelj novega koledarja ter vodja projekta. CircleTime deluje na Apple iOS napravah in trenutno podpira Gregorijanski koledar v angleškem jeziku. Načrti za prihodnost vključujejo še verzijo za iPad ter sčasoma tudi ostale pametne telefone.

CircleTime je na voljo v iTunes trgovini za 0.99$ oz. 0.79€, na naslovu itunes.com/apps/circletime
Dodatne informacije so dosegljive na uradni spletni strani www.circletime.si.

Aplikacijo je razvilo slovensko podjetje HedgeHog, ki sta ga leta 2010 ustanovila Dejan Durini in Daniel Nunić.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki