marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Intel z novimi čipi cilja na Applova iPhone in iPad

Deli z ostalimi

21.05.2012
Objavil: Janez Lukan

Proizvajalec procesorjev Intel bo svoje znanje in izkušnje poizkušal prenesti tudi v mobilni svet. Njihov predsednik uprave Paul Otellini je mnenja, da se njihovim mobilnim procesorjem ne bo mogel upreti niti Apple in jih bodo verjetno želeli tudi vgraditi v svoje proizvode kot sta iPhone in iPad.

Svoje čipe bo Intel letos najprej uprorabil pri pametnih telefonih in tablicah, kot so Lenovo K800 in drugih Motorolinih napravah. Poganjal jih bo mobilni model čipa Atom. Če bi se z njm združil še kakšen od velikih izdelovalcev, bi postali njihovi procesorji boljši in učinkovitejši, kot jih imajo pri ARM-u, Samsung-u, Qualcomm-u in ostalih. Paul tudi pravi, da bodo s svojimi čipi tako prepričljivi, v smislu hitrjših Mac in boljših iPad napravah, da jih ostali ne bodo mogli prezreti.

Borba za svoja ozemlja

Intel se je za pristop na mobilno področje odločil že pred leti, ko se je rival ARM odločil za to smer. Prvič po mnogih letih se bo intel soočil s konkurenco tudi v svetu osebnih računalnikov, kjer procesorji i-naprav močno prevladujejo.

ARM procesorji bodo letos poganjali prve Windows tablice, za katere je Windows razvil tudi posebno verzijo Windows 8 – Windows RT. Otellini pa pravi, da kljub ARM-ovem vdiranju na njihovo ozemlje lahko pustijo pečat v mobilnem svetu. ''Pred enim letom nihče ni verjel v uspeh Intel-a v tem poslu, danes pa nas že sprašujete na kolikšen tržni delež ciljamo,'' je dodal. Za intel bi bil najjvečji cilj nedvomno umestitev njihovih procesorjev v iPhone in iPad.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki