marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Intel z novimi čipi cilja na Applova iPhone in iPad

Deli z ostalimi

21.05.2012
Objavil: Janez Lukan

Proizvajalec procesorjev Intel bo svoje znanje in izkušnje poizkušal prenesti tudi v mobilni svet. Njihov predsednik uprave Paul Otellini je mnenja, da se njihovim mobilnim procesorjem ne bo mogel upreti niti Apple in jih bodo verjetno želeli tudi vgraditi v svoje proizvode kot sta iPhone in iPad.

Svoje čipe bo Intel letos najprej uprorabil pri pametnih telefonih in tablicah, kot so Lenovo K800 in drugih Motorolinih napravah. Poganjal jih bo mobilni model čipa Atom. Če bi se z njm združil še kakšen od velikih izdelovalcev, bi postali njihovi procesorji boljši in učinkovitejši, kot jih imajo pri ARM-u, Samsung-u, Qualcomm-u in ostalih. Paul tudi pravi, da bodo s svojimi čipi tako prepričljivi, v smislu hitrjših Mac in boljših iPad napravah, da jih ostali ne bodo mogli prezreti.

Borba za svoja ozemlja

Intel se je za pristop na mobilno področje odločil že pred leti, ko se je rival ARM odločil za to smer. Prvič po mnogih letih se bo intel soočil s konkurenco tudi v svetu osebnih računalnikov, kjer procesorji i-naprav močno prevladujejo.

ARM procesorji bodo letos poganjali prve Windows tablice, za katere je Windows razvil tudi posebno verzijo Windows 8 – Windows RT. Otellini pa pravi, da kljub ARM-ovem vdiranju na njihovo ozemlje lahko pustijo pečat v mobilnem svetu. ''Pred enim letom nihče ni verjel v uspeh Intel-a v tem poslu, danes pa nas že sprašujete na kolikšen tržni delež ciljamo,'' je dodal. Za intel bi bil najjvečji cilj nedvomno umestitev njihovih procesorjev v iPhone in iPad.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki