marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Intel z novimi čipi cilja na Applova iPhone in iPad

Deli z ostalimi

21.05.2012
Objavil: Janez Lukan

Proizvajalec procesorjev Intel bo svoje znanje in izkušnje poizkušal prenesti tudi v mobilni svet. Njihov predsednik uprave Paul Otellini je mnenja, da se njihovim mobilnim procesorjem ne bo mogel upreti niti Apple in jih bodo verjetno želeli tudi vgraditi v svoje proizvode kot sta iPhone in iPad.

Svoje čipe bo Intel letos najprej uprorabil pri pametnih telefonih in tablicah, kot so Lenovo K800 in drugih Motorolinih napravah. Poganjal jih bo mobilni model čipa Atom. Če bi se z njm združil še kakšen od velikih izdelovalcev, bi postali njihovi procesorji boljši in učinkovitejši, kot jih imajo pri ARM-u, Samsung-u, Qualcomm-u in ostalih. Paul tudi pravi, da bodo s svojimi čipi tako prepričljivi, v smislu hitrjših Mac in boljših iPad napravah, da jih ostali ne bodo mogli prezreti.

Borba za svoja ozemlja

Intel se je za pristop na mobilno področje odločil že pred leti, ko se je rival ARM odločil za to smer. Prvič po mnogih letih se bo intel soočil s konkurenco tudi v svetu osebnih računalnikov, kjer procesorji i-naprav močno prevladujejo.

ARM procesorji bodo letos poganjali prve Windows tablice, za katere je Windows razvil tudi posebno verzijo Windows 8 – Windows RT. Otellini pa pravi, da kljub ARM-ovem vdiranju na njihovo ozemlje lahko pustijo pečat v mobilnem svetu. ''Pred enim letom nihče ni verjel v uspeh Intel-a v tem poslu, danes pa nas že sprašujete na kolikšen tržni delež ciljamo,'' je dodal. Za intel bi bil najjvečji cilj nedvomno umestitev njihovih procesorjev v iPhone in iPad.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki