marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Intel predstavil napredek pri platformi za pametne mobilnike


09.01.2013
Objavil: Dare Gliha

Intel je na letošnjem sejmu CES predstavil napredek na področju tehnologije, ki temelji na procesorju Atom (razvojno ime Lexington) ter referenčno zasnovo, namenjeno cenovno ugodnim pametnim telefonom. Panožni viri predvidevajo, da bi lahko prodaja na tem segmentu trga do leta 2015 dosegla 500 milijonov enot. Med strankami, ki so najavile svojo podporo, so Acer, Lava International in Safaricom.

Nova platforma v ta hitro rastoč segment trga pametnih telefonov prinaša tradicionalne Intelove tehnologije, kar vključuje izjemno zmogljivost za hitro brskanje po spletu in odlično izkušnjo sistema Android pri predvajanju večpredstavnih vsebin in uporabi aplikacij.

»Z varčno platformo Atom lahko Intel odgovori na potrebe novega tržnega segmenta in še dodatno izpopolni našo rastočo ponudbo izdelkov za pametne telefone,« je pojasnil Bell. »Prepričani smo, da bodo izkušnjo, ki jo zagotavlja pristop Intel Inside, pozdravili kupci na trgih v razvoju, ki prvič kupujejo pametni telefon. Prav tako bodo teh tehnologij vesele naše stranke, ki lahko tako razvijejo cenejše naprave, ne da bi morale pri tem žrtvovati zmogljivost naprave ali uporabniško izkušnjo.«

Stroškovno učinkoviti izdelki vključujejo številne napredne možnosti, med katerimi je tudi procesor Intel Atom Z2420 s tehnologijo večnitnosti Hyper-Threading Technology, ki lahko doseže hitrosti do 1,2 GHz. Prav tako naprave omogočajo strojno pospešeno predvajanje in snemanje videa z ločljivostjo 1080p ter podpirajo do dva fotoaparata za napredne možnosti upodabljanja, med katerimi je tudi način neprekinjenega snemanja, s katerim lahko uporabniki posnamejo do sedem slik z ločljivostjo 5 milijonov točk v manj kot sekundi. Platforma vključuje tudi modem Intel XMM 6265 HSPA+, ki podpira dve kartici SIM v konfiguraciji Dual Standby za varčne uporabnike.

Načrt razvoja tabličnih računalnikov s prihajajočim štirijedrnim procesorjem Intel Atom

Bell je opozoril na rastoči ekosistem tabličnih računalnikov in preklopnih naprav, ki temeljijo na tehnologijah podjetja Intel. Pokazal je številne naprave, ki temeljijo na procesorju Atom Z2760 in operacijskem sistemu Windows 8 ter so že na voljo pri proizvajalcih, kot so Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, LG in Samsung. Novi modeli tabličnih računalnikov bodo na trgu predvidoma na voljo v naslednjih tednih. Platforma Atom omogoča mobilno, povezano in popolno izkušnjo sistema Windows 8, saj nudi celodnevno trajanje baterije in je bolj energetsko učinkovita kot primerljive rešitve.

Prav tako je predstavil podrobnosti o naslednji generaciji 22-nanometrskega sistema na čipu Atom, ki nosi razvojno ime Bay Trail in bo predvidoma na voljo v zadnjem četrtletju leta 2013. Prvi štirijedrni sistem na čipu Atom bo najbolj zmogljiv procesor Atom in bo zagotavljal več kot dvakratno zmogljivost v primerjavi s trenutnimi Intelovimi rešitvami za tablične računalnike. Vključeval bo tudi nove izboljšane varnostne možnosti za nove izkušnje poslovnih in domačih uporabnikov, na voljo pa bodo v napravah, tanjših od 8 mm, ki zagotavljajo celodnevno delovanje ali večtedensko pripravljenost.

»S platformo Bay Trail gradimo na dosežkih trenutnega razvoja sistemov na čipu in izjemno hitro napredujemo, saj lahko izkoriščamo tista področja, na katerih je Intel najmočnejši,« je poudaril Bell. »Izkoristili bomo izjemne programske rešitve, ki jih imamo na voljo, in ustvarili najboljše izdelke z najboljšimi uporabniškimi izkušnjami.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki