marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Intel in Nokia odpirata prvi skupni laboratorij


25.08.2010
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Intel Corporation in Nokia sta skupaj z univerzo v Ouluju danes uradno odprli skupni center za inovacije Intel and Nokia Joint Innovation Center. V centru bo zaposlenih več kot dvajset strokovnjakov za raziskave in razvoj in bo najnovejši član Intelove evropske raziskovalne mreže Intel Labs Europe.

V laboratoriju se bodo sprva posvetili raziskavam na področju razvoja novih in privlačnih mobilnih uporabniških izkušenj, ki bodo lahko izkoriščale čedalje bolj zmogljive mobilne naprave. Z ustvarjanjem vmesnikov, ki so bolj podobni interakcijam v resničnem svetu, bi lahko zagotovili bolj naravne in intuitivne izkušnje, na podoben način kot to omogoča uporaba realistične tridimenzionalne grafike v najsodobnejših igrah in filmih.

Novi laboratorij je odlično usklajen z odprtokodno platformo MeeGo, ki sta jo pred kratkim predstavili podjetji Intel in Nokia. MeeGo zagotavlja najvišjo stopnjo prilagodljivosti, potrebne za razvoj novih tridimenzionalnih izkušenj na mobilnih napravah, velik del raziskovalnih dejavnosti laboratorija pa bo na voljo kot odprtokodna programska oprema.

»Osredotočenost univerze v Ouluju na telekomunikacijske rešitve prihodnosti ter elektroniko in fotoniko pomeni, da je univerza prava lokacija za center za inovacije,« je povedal Justin Rattner, tehnološki direktor in vodja laboratorijev Intel Labs.

Drugo področje, ki bi ga prav tako lahko vpeljali v te raziskave, so tehnologije, ki omogočajo prikaz tridimenzionalnega holograma osebe, s katero govorimo po telefonu, kar je bilo do sedaj mogoče videti le v znanstvenofantastičnih filmih. Uporabniki se bodo tako počutili bliže in bolj povezane z izkušnjo mobilnih naprav, kot je to mogoče danes.

»Tridimenzionalne tehnologije lahko spremenijo načine, kako uporabljamo mobilne naprave, in nam zagotovijo bistveno bolj realistično izkušnjo,« je dejal Rich Green, višji podpredsednik in tehnološki direktor pri podjetju Nokia. »Laboratorij, ki ga odpiramo v sodelovanju s podjetjem Intel, se bo opiral na znanje o tridimenzionalnih vmesnikih univerze v Ouluju in bo sčasoma postavil temelje za mobilne izkušnje prihodnosti.«

Laboratorij se bo nahajal v centru za internetno odličnost univerze v Ouluju in bo tesno sodeloval z laboratorijem Oulu Urban Living Labs, ki zagotavlja vrhunsko okolje za raziskave tipal ter preizkušanje tehnoloških in družabnih inovacij. Skupni center za inovacije podjetij Intel in Nokia temelji na uspešnem modelu sodelovanja med panogo informacijskih tehnologij in akademsko skupnostjo, ki je podoben sodelovanju laboratorija Intel Labs Barcelona in španske univerze Universitat Politècnica de Catalunya, partnerstvu med institutom Intel Visual Computing Institute in nemško Univerzo Saarland ali modelu Intel Labs Berkeley, ki je del univerze Berkeley v ZDA.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki