marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

slikaHuawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost
04.11.2019

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

članki

iCoach za pomoč pri opuščanju kajenja

Deli z ostalimi

26.09.2012
Objavil: Dare Gliha

Če ste že nekaj časa razmišljali, da bi prenehali kaditi in ste lastnik pametnega mobilnika lahko sedaj za pomoč pri tem koraku uporabite aplikacijo iCoach.

iCoach, na podlagi znanstvenega pristopa zgrajeno orodje za prenehanje kajenja ter sestavni del kampanje Evropske komisije "Ex-Kadilci so zmagovalci", je zdaj na voljo tudi kot brezplačna mobilna aplikacija, tako za kadilce kot tudi nekdanje kadilce. Aplikacija je na voljo za iOS ter Android.

Aplikacija vsebuje enake funkcije kot spletni iCoach, med drugim tudi dnevne nasvete, dnevnik opuščanja kajenja, teste napredovanja ter knjižnico uporabnih informacij o zdravju. Aplikacija vključuje tudi novosti, kot je ‘locations tool’, ki na podlagi geolokalizacijske tehnologije uporabnikom omogoča, da medtem ko napredujejo proti življenju brez cigarete, svoje kadilske točke spreminjajo v nekadilske cone ter inovativen in praktičen gumb za paniko ‘panic button’, ki uporabniku ponudi takojšen nasvet glede težav povezanih s prenehanjem kajenja takrat, ko je ta uporabniku najbolj potreben – v trenutku želje po cigareti.

iCoach je brezplačna mobilna svetovalna platforma za zdravje, namenjena pomoči posameznikom ob opuščanju kajenja in je na voljo v 22 uradnih jezikih EU. Ta proces vedenjske spremembe v mobilnem okolju temelji na pionirskih raziskavah, praktičnih kliničnih izkušnjah ter strokovnem znanju psihologov in komunikacijskih strokovnjakov. iCoach je pokazal hiter uspeh, saj se je že po samo treh mesecih 40 % anketiranih registriranih uporabnikov opredelilo za nekadilce.

Orodje namesti registrirane kadilce v skladu s kadilskim vprašalnikom v eno od petih stopenj v procesu prenehanja kajenja. Na prvi stopnji so kadilci, ki ne želijo nehati, medtem ko je zadnja stopnja namenjena bivšim kadilcem, ki ne kadijo že več kot šest mesecev. iCoach torej vodi vsakega posameznika na svoj, njemu prilagojen način k življenju brez cigarete.

Nedavna študija o učinkovitosti orodja iCoach je pokazala, da je po treh mesecih več kot 33% udeležencev raziskave napredovalo vsaj za eno stopnjo, medtem ko je le 2,8 % udeležencev nazadovalo za vsaj eno stopnjo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki