marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

iCoach za pomoč pri opuščanju kajenja

Deli z ostalimi

26.09.2012
Objavil: Dare Gliha

Če ste že nekaj časa razmišljali, da bi prenehali kaditi in ste lastnik pametnega mobilnika lahko sedaj za pomoč pri tem koraku uporabite aplikacijo iCoach.

iCoach, na podlagi znanstvenega pristopa zgrajeno orodje za prenehanje kajenja ter sestavni del kampanje Evropske komisije "Ex-Kadilci so zmagovalci", je zdaj na voljo tudi kot brezplačna mobilna aplikacija, tako za kadilce kot tudi nekdanje kadilce. Aplikacija je na voljo za iOS ter Android.

Aplikacija vsebuje enake funkcije kot spletni iCoach, med drugim tudi dnevne nasvete, dnevnik opuščanja kajenja, teste napredovanja ter knjižnico uporabnih informacij o zdravju. Aplikacija vključuje tudi novosti, kot je ‘locations tool’, ki na podlagi geolokalizacijske tehnologije uporabnikom omogoča, da medtem ko napredujejo proti življenju brez cigarete, svoje kadilske točke spreminjajo v nekadilske cone ter inovativen in praktičen gumb za paniko ‘panic button’, ki uporabniku ponudi takojšen nasvet glede težav povezanih s prenehanjem kajenja takrat, ko je ta uporabniku najbolj potreben – v trenutku želje po cigareti.

iCoach je brezplačna mobilna svetovalna platforma za zdravje, namenjena pomoči posameznikom ob opuščanju kajenja in je na voljo v 22 uradnih jezikih EU. Ta proces vedenjske spremembe v mobilnem okolju temelji na pionirskih raziskavah, praktičnih kliničnih izkušnjah ter strokovnem znanju psihologov in komunikacijskih strokovnjakov. iCoach je pokazal hiter uspeh, saj se je že po samo treh mesecih 40 % anketiranih registriranih uporabnikov opredelilo za nekadilce.

Orodje namesti registrirane kadilce v skladu s kadilskim vprašalnikom v eno od petih stopenj v procesu prenehanja kajenja. Na prvi stopnji so kadilci, ki ne želijo nehati, medtem ko je zadnja stopnja namenjena bivšim kadilcem, ki ne kadijo že več kot šest mesecev. iCoach torej vodi vsakega posameznika na svoj, njemu prilagojen način k življenju brez cigarete.

Nedavna študija o učinkovitosti orodja iCoach je pokazala, da je po treh mesecih več kot 33% udeležencev raziskave napredovalo vsaj za eno stopnjo, medtem ko je le 2,8 % udeležencev nazadovalo za vsaj eno stopnjo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki