marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

iCoach za pomoč pri opuščanju kajenja

Deli z ostalimi

26.09.2012
Objavil: Dare Gliha

Če ste že nekaj časa razmišljali, da bi prenehali kaditi in ste lastnik pametnega mobilnika lahko sedaj za pomoč pri tem koraku uporabite aplikacijo iCoach.

iCoach, na podlagi znanstvenega pristopa zgrajeno orodje za prenehanje kajenja ter sestavni del kampanje Evropske komisije "Ex-Kadilci so zmagovalci", je zdaj na voljo tudi kot brezplačna mobilna aplikacija, tako za kadilce kot tudi nekdanje kadilce. Aplikacija je na voljo za iOS ter Android.

Aplikacija vsebuje enake funkcije kot spletni iCoach, med drugim tudi dnevne nasvete, dnevnik opuščanja kajenja, teste napredovanja ter knjižnico uporabnih informacij o zdravju. Aplikacija vključuje tudi novosti, kot je ‘locations tool’, ki na podlagi geolokalizacijske tehnologije uporabnikom omogoča, da medtem ko napredujejo proti življenju brez cigarete, svoje kadilske točke spreminjajo v nekadilske cone ter inovativen in praktičen gumb za paniko ‘panic button’, ki uporabniku ponudi takojšen nasvet glede težav povezanih s prenehanjem kajenja takrat, ko je ta uporabniku najbolj potreben – v trenutku želje po cigareti.

iCoach je brezplačna mobilna svetovalna platforma za zdravje, namenjena pomoči posameznikom ob opuščanju kajenja in je na voljo v 22 uradnih jezikih EU. Ta proces vedenjske spremembe v mobilnem okolju temelji na pionirskih raziskavah, praktičnih kliničnih izkušnjah ter strokovnem znanju psihologov in komunikacijskih strokovnjakov. iCoach je pokazal hiter uspeh, saj se je že po samo treh mesecih 40 % anketiranih registriranih uporabnikov opredelilo za nekadilce.

Orodje namesti registrirane kadilce v skladu s kadilskim vprašalnikom v eno od petih stopenj v procesu prenehanja kajenja. Na prvi stopnji so kadilci, ki ne želijo nehati, medtem ko je zadnja stopnja namenjena bivšim kadilcem, ki ne kadijo že več kot šest mesecev. iCoach torej vodi vsakega posameznika na svoj, njemu prilagojen način k življenju brez cigarete.

Nedavna študija o učinkovitosti orodja iCoach je pokazala, da je po treh mesecih več kot 33% udeležencev raziskave napredovalo vsaj za eno stopnjo, medtem ko je le 2,8 % udeležencev nazadovalo za vsaj eno stopnjo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki