marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Hugo Barra iz Googla v Xiaomi

Deli z ostalimi

02.09.2013
Objavil: Mitja Zupančič

Po zanimivem razpletu dogodkov se je podpredsednik Androida Hugo Barra odločil zapustiti podjetje Google. Novi delodajalec bo Kitajski proizvajalec pametnih mobilnikov Xiaomi.

Barra je novico potrdil preko Google+, pri Kitajskem podjetju pa bo ravno tako imel vlogo podpredsednika. Njegov cilj je "pomagati pri razširitvi in globalizaciji izjemnega portfelja izdelkov in tudi podjetja samega".

Hugo se je pridružil Googlu leta 2008. Zadnjih nekaj let je bil pravzaprav obraz Androida, pojavljal se je v večini najav raznih novitet in izdelkov. Ob odhodu je še pohvalil Androidovo osebje z besedami: "neverjetna skupina ljudi s katerimi sem kadarkoli sodeloval", še posebej je poudaril imena Andy Rubin (tudi zapustil Android), Hiroshi Lockheimer, Sundar Pichai in Vic Gundotra.

Pri Googlu še niso objavili njegovega namestnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki