marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Huawei še višje na seznamu TOP 100 blagovnih znamk

Deli z ostalimi

04.04.2016
Objavil: Dare Gliha

Angleško podjetje Brand Finance je objavilo seznam ''Top 100 najbolj vrednih znamk na svetu'', na katerem je Huawei zasedel 47. mesto. Kriterij, s katerim Brand Finance presoja vrednost podjetij vključuje indeks moči znamke, zvestobo znamki in tržne naložbe.

Podjetja, ki se pojavijo na tem seznamu se lahko pohvalijo z enkratnimi in širokimi zmogljivostmi. Huaweijeva vrednost vključuje tako trdo, kot tudi mehko moč. Vzpenjanje na globalnih lestvicah pa potrjuje, da je podjetje uspešno vzpostavilo globalno prepoznavnost. Tako je Huawei telekomunikacijsko podjetje, ki ima danes tretji največji delež na trgu pametnih telefonov in prvo kitajsko telefonsko podjetje, ki je v enem letu prodalo več kot 100 milijonov enot aparatov.

Huawei je uvrščen na lestvico 100 najbolj priznanih podjetij na svetu, pred tem pa se je urstil tudi na Interbrandovo lestvico najboljših globalnih znamk za leta 2014 in 2015. Uvrstil se je tudi na Brandz seznam 100 najbolj vrednih podjetij v letu 2015.

V letu 2014 je Huawei postal prvo Kitajsko podjetje, ki se je uvrstilo na Interbrandov seznam najboljših globalnih znamk; zasedel je 94. mesto. V oktobru 2015 je zopet zasedel mesto na Interbrandovem seznamu in tokrat se je povzpel na 88. mesto. Izbran je bil tudi na Brandz seznamu za top 100 najbolj vrednih znamk na svetu, kjer je zasedel zavidljivo 16. mesto med podjetji, ki se ukvarjajo z znanostjo in tehnologijo. Brandz je v letu 2015 ocenil vrednost podjetja Huawei na več kot 15.3 milijarde dolarjev, Brand Finance pa kar na 19.7 milijard dolarjev, kar je 70% več kot lani. Huawei je tako na osmem mestu med podjetji, glede na odstotek rasti.

Danes Huawei ponuja svoje izdelke in rešitve v več kot 170 državah. Prav tako ima več kot 16 raziskovalnih inštitutov v državah kot so ZDA, Indija, Švedka, Rusija in Kitajska. V hitro spreminjajočem in rastočem področju znanosti in tehnologije ima Huawei svetovno priznane inovacijske ter raziskovalno-razvojne zmožnosti ter ostaja predan tem področjem.

V zadnjih nekaj letih je Huawei močno zrasel v mednarodnem poslovanju in tako ima danes tretjino svetovnega tržnega deleža prodaje pametnih telefonov. V letu 2015 je prodal kar 108 milijonov pametnih telefonov in tako zabeležil 44% rast. Letni dobiček je tako ocenjen na malce več kot 20 milijard dolarjev, kar kaže na 70% rast. Povpraševanje po zastavonošnem pametnem telefonu Mate 8 je kratek čas po lansiranju večje kot so pričakovali, prav tako pa so se druge Huawei naprave izkazale kot izredno zaželjene. V IPSOS poročilu iz leta 2015 je Huawei prejel Net Promoter vrednost 47, kar ga je uvrstilo na tretje mesto v svetu. Ta vrednost pomeni, da uporabniki mobilnih telefonov poročajo o pozitivnih uporabniških izkušnjah, kar hkrati odseva velik napredek, ki ga je Huawei naredil v uporabniški izkušnji.

V 2015 je Huawei nadaljeval svoj preboj na mednarodnih trgih in hitro pridobil tržni delež v Evropi, Latinski Ameriki, Bližnjem Vzhodu in Afriki. Za leto 2016 podjetje načrtuje še večjo razširitev na globalne trge, razširitev deleža na Kitajskem trgu, med cilji pa je tudi preseganje prodajnih rezultatov Appla ter Samsunga na prestižnem trgu. Po navedbah IPSOS podatkov je globalno zavedanje za Huawei zrastlo iz 65% v 2014 na 76% v 2015. V Evropi je Huawei globalno zavedanje doseglo 68% v Nemčiji, 82% v Italiji in 79% v Španiji, kar pomeni, da je Huawei večino Evropskih potrošnikov uspešno seznanil s svojo znamko.

V zadnjih letih si je Huawei prizadeval da bi povečal svoj vpliv z oglaševanjem na priljubljenih športnih dogodkih. Sponzorstvo nogometa in drugih priljubljenih športov po svetu je prineslo izjemno veliko rast v prodaji izdelkov v Evropi in Ameriki, kar je pripomoglo k dobremu slovesu znamke. V marcu 2016 je Huawei oznanil novega ambasadorja, nogometnega prvaka Lionela Messija, ki je igral že v petih sezonah prvenstva FIFA. Huawei pričakuje, da bo to sodelovanje pomagalo vzpostaviti moč in prepoznavnost na prestižnem trgu, pritegnilo več mednarodnih potrošnikov ter povečalo prepoznavnost in naklonjenost znamki.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki