marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Huawei Consumer Business Group objavlja rezultate uspešnosti v tretjem četrtletju 2015


30.10.2015
Objavil: Thomas Bergant

Huawei Consumer Business Group (BG) je objavil podatke uspešnosti v tretjem četrtletju 2015, ki jih je zaznamovala stalna rast števila na tržišče poslanih pametnih telefonov. Naprave srednjega do visokega razreda predstavljajo 33 odstotkov naprav, kar predstavlja sedemodstotno rast glede na prejšnje četrtletje.

Skupno število odposlanih pametnih telefonov v treh mesecih, do 30. septembra, znaša 27,4 milijonov enot, kar predstavlja 63 % rast v primerjavi s tretjim četrtletjem prejšnjega leta. Celotna industrija medtem v letu 2015 pričakuje le 9,3 odstotno rast glede na prejšnje leto.

"Rezultati tega četrtletja jasno kažejo nadaljevanje uspešnosti naše strategije rasti," je dejal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer BG. "Posebno smo ponosni na sijajno rast, kateri smo bili priča zunaj Kitajske, ter na zvišano povpraševanje po naših srednje do visokorazrednih napravah. Prepričani smo, da smo s takšnim tempom zmožni doseči naš cilj 100 milijonov odposlanih enot do konca leta."

Število odposlanih pametnih telefonov v Evropo in regije srednjega vzhoda ter Afrike je glede na prejšnje leto zraslo za 98 oziroma 70 odstotkov. V tem četrtletju so zabeležili tudi velik uspeh na domačih tleh, kjer se je število odposlanih enot povišalo za 81 odstotkov.

Uspešnost Huaweijevih naprav srednjega in visokega razreda, ki vključujejo vse naprave z maloprodajno ceno nad 2.000 RMB (285 evrov), kažejo na povišano zanimanje za takšne izdelke. Odkar so izšli, se je zastavonošnih naprav podjetja, to so Mate 7, P7 in P8, prodalo 6,5, 7,5 in 4 milijone enot. Huawei Mate S, najnovejši paradni konj, ki je bil predstavljen septembra letos, je že na voljo v preko 48 državah širom sveta, vključno s Kitajsko, VB, Nemčijo, Francijo, Španijo itd. Z lansiranjem različice Mate S Rose Gold pa bo Huawei Consumer BG še bolj utrdil prepoznavnost svoje znamke med potrošnicami po svetu.

Povpraševanje po Huaweijevih pametnih telefonih srednjega in visokega razreda je posebno visoko v Evropi, kjer naprave podjetja predstavljajo 12,4 odstotni delež na trgu pametnih telefonov v Španiji in 45,7 odstotkov na področju visokokakovostnih naprav v rangu 400 do 500 evrov.

Huawei je zelo uspešen tudi v Italiji, kjer ohranja 10,9 odstotni delež na celotnem trgu in 27,9 odstotni delež na področju pametnih telefonov visokega razreda.

Kar se tiče Huaweijeve globalne moči, pa je nedavno poročilo iz GFK pokazalo, da se je v obdobju od januarja do avgusta podjetje uspelo obdržati med vodilno trojico proizvajalcev pametnih telefonov s tržnim deležem 9,5 odstotka.
Na domačih tleh Huawei od septembra 2015 še naprej ostaja vodilni kitajski proizvajalec s tržnim deležem 15,2 odstotka.
Prav tako je Huawei med prvimi tremi izdelovalci pametnih telefonov v Avstraliji, Belgiji, Italiji, na Portugalskem, v Španiji, Švici in na Novi Zelandiji.
V oktobru 2015 je bil Huawei vključen v Interbrandovem seznamu 'Top 100 Best Global Brand' za leto 2015, kjer je zasedel 88. položaj. Umestitev je posledica izjemnih dosežkov podjetja, ki je lansko leto postalo prva kitajska znamka, ki je bila vključena na seznam.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki