marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Huawei predstavil poslovne razultate za tretje četrtletje 2014


29.10.2014
Objavil: Dare Gliha

Družba Huawei je predstavila poslovne rezultate za tretje četrtletje 2014. Družba je v tretjem četrtletju izvozila skupno 32 milijonov naprav, od tega 16 milijonov pametnih telefonov, kar je 26 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2013.

Odstotek pametnih telefonov srednjega in višjega razreda je zrastel za 162 odstotkov kot v enakem obdobju lani, kar predstavlja več kot četrtino celotnega izvoza. Odlični poslovni rezultati so posledica uspešnega lansiranja Huawejevih vodilnih izdelkov kot sta Ascend P7 in Mate7, ter dvig prepoznavnosti blagovne znamke, kar je pred kratkim potrdila tudi Huawejeva uvrstitev na lestvico najvrednejših blagovnih znamk na svetu.

V tretjem četrtletju letošnjega leta je poslovna enota Huawei Consumer dosegla izjemno rast v regiji na Bližnjem vzhodu in v Afriki (322 odstotkov), azijsko-pacifiški regiji (98 odstotkov) in Latinski Ameriki (51 odstotkov). V luči rasti povpraševanja po pametnih telefnih v letu 2014, bo družba Huawei tudi v prihodnje intenzivneje naslavlja vzpenjajoče se trge.

Usmerjeni k vodilnim napravam srednjega in višjega razreda
V zadnjih treh letih je družba Huawei svoj fokus preusmerila iz naprav nižjega cenovnega razreda k napravam srednjega in višjega razreda ter razširila svojo poslovno strategijo od mobilnih opraterjev do spletne prodaje in odprtega trga. Kot posledica je prodaja Huawejevih vodilnih izdelkov naglo porastla. Družba Huawei je po podatkih iz konca septembra 2014 prodala več kot tri milijone pametnih telefonov Ascend P7, model pa je danes na voljo v več kot 110 državah po svetu. Pametni telefon Huawei Ascend Mate7, ki je bil v nekaterih državah lansiran septembra letos, pa je bil v več tisoč maloprodajnih trgovinah razprodan že prvi dan. Ravno tako dosega družba velik uspeh s pametnim telefonom Ascend P6, ki je od junija 2013 do danes dosegel več kot 5 milijonov prodanih enot in je na voljo v120 državah v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki in Latinski Ameriki.

«Rezultati v tretjem četrtletju potrjujejo uspeh naše strategije pri zagotavljanju najboljših visoko kakovostnih naprav ljudem po vsem svetu. Proizvodnja Ascend Mate7 in Ascend P7 še naprej raste in tudi v zadnjem četrtletju pričakujemo rast povpraševanje po napravah srednjega ter višjega razreda,« je dejal Shao Yang, podpredsednik za marketing pri poslovni enoti Huawei Consumer.

Vodilni v panogi s 4G LTE pametnimi telefoni
S povečanim povpraševanjem po napravah, ki podpirajo tehnologijo 4G LTE je poraslo tudi povpraševanje po Huaweijevih 4G pametnih telefonih, kot so Huawei Ascend P7 Ascend G6 in G750. Popravševanje po napravah z najnaprednejšo tehnologijo nenehno narašča in predstavlja danes dobro tretjino celotnega izvoza v tretjem četrtletju tega leta. Huawei Honor 6, najhitrejši 4G LTE pametni telefon na trgu v času lansiranja junija letos, je že dosegel prodajni rekord z več kot dvemi milijoni prodanih enot na Kitajskem, kmalu pa bo na voljo tudi na drugih trgih.

Vse bolj globalno prepoznana blagovna znamka
Zahvaljujoč svojemu «Make it possible» konceptu in seriji uspešnih oglaševalskih kampanj, je blagovna znamka Huawei vse bolj prepoznana med uporabniki. Huawei med drugim sponzorira tudi vodilne špotne organizacije na svetu. Nedavno je podaljšal svojo partnersko pogodbo s španskim nogometnim klubom Atlético de Madrid in začel sodelovanje s turškim nogometnim klubom Galatasaray SK.

Oktobra letos se je blagovna znamka Huawei uvsrtila na 94. mesto na lestvico 100 najvrednejših blagovnih znamk na svetu in tako postalo prvo kitajsko podjetje, ki se je uspelo uvrstiti na prestižno lestvico. Raziskava je vrednost blagovne znamke Huawei ocenila na 4,3 milijarde dolarjev in napovedala rast vrednosti ob širitvi vpliva podjetja na globalni ravni. Ob tem je Shao Yang dejal: »Navdušeni smo, da je Huawei postalo prvo kitajsko podjetje, ki se je uspelo uvrstiti na prestižno letvico najvrednejših blagovnih znamk na svetu. To je pomembno priznanje za našo družbo in dokaz, da uspešno naslavljamo ključne izzive pri razvoju lokalne kitajske znamke v globalno prepoznavno znamko in dokaz, da smo na pravi poti pri uresničevanju naše vizije, da bodo lahko ljudje po vsem svetu uživali v naši tehnologiji.»

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki