marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Huawei postavlja nove trende na področju čitalcev prstnih odtisov


21.09.2016
Objavil: Dare Gliha

Huawei nadaljuje s postavljanjem novih trendov na področju mobilnih tehnologij. P9, P9 Plus in P9 Lite so letošnji trije modeli, ki se odlikujejo z najhitrejšim in najbolj natančnim čitalcem prstnih odtisov. Huawei ponovno dokazuje, da sta pozornost do detajlov in inovativnost predpostavki za zadovoljstvo potrošnikov.

Huawei se ne zadovolji zgolj z nadgradnjami ostoječih tehnologij, ampak je ves čas v lovu za novimi tehnologijami. V skladu s to filozofijo je raziskava iz leta 2014 vodila do predstavitve pametnega telefona Ascend Mate 7, ki je bil prvi Android telefon s čitalcem prstnih odtisov. Ta inovacija je revolucionalizirala biometrične varnostne sisteme v pametnih telefonih in pohitrila odklepanje naprave za več kot 80 % v primerjavi z rešitvami, ki od uporabnikov zahtevajo drsanje prsta po senzorju ter tako uporabnikom omogočila neprimerljivo lažjo uporabo.

Leta 2016 je, kot rezultat stalnega dela na področju uporabniške izkušnje, Huawei ponudil biometrične rešitve, ki so postavile nove standarde v svojem razredu. Nova generacija čitalcev, ki temeljijo na 3D skeniranju prsta, je družini P9 omogočila neprimerljivo hitrost delovanja in ideano natančnost, s čimer je postalo odklepanje še hitrejše in z manj tveganja za napake, ki vodijo v večkratno skeniranje prstnih odtisov.

»Popolnoma se zavedamo kako pomembna sta varnost podatkov in enostavnost uporabe za naše stranke. Naša raziskovalna in razvojna baza nam omogoča razvoj edinstvenih tehnologij, ki Huaweijevim pametnim telefonom zagotavljajo najvišjo varnost in enostavnost uporabe, brez kakršnihkoli kompromisov,« je dejal Jacky Zhao, regionalni direktor Huaweija.

Čitalec na zadnji strani ohišja

Prva velika Huaweijeva inovacija je namestitev čitalca prstnih odtisov na zadnjo stran ohišja. Takšna namestitev se izogne večjemu številu problemov: potrebi po neprijetnem zvijanju prsta, siljenju uporabnika po drugačni drži telefona v roki, ki lahko vodi do zdrsa telefona iz rok, ter nerodnemu izgledu naprave zaradi večjega podaljška ohišja pod zaslonom, da se pridobi prostor za namestitev čitalca. V modelih P9, P9 Plus ter P9 Lite čitalec na zadnji strani omogoča stabilen in stalen prijem, zagotavlja optimalen položaj prsta na čitalcu in s tem poveča natančnost ter preprečuje naključne dotike čitalca.

3D skeniranje za večjo zanesljivost

Čitalci, ki so vgrajeni v družini P9, s pomočjo 3D skeniranja zaznajo prstni odtis na štirih nivojih hkrati. Prva stopnja zajema prepoznavanje prebranih prstnih odtisov, druga išče in prepoznava značilne formacije v prstnih odtisih, tretja pa prepozna odstopanja teh formacij. Četrta stopnja zaznava globino utorov med dvignjenimi deli prstnih odtisov, s čimer se ustvari 3D slika in s pomočjo katere se odstrani možnost poneverbe prstnega odtisa.

Senzor Next FPC 1021 uporablja 160 × 160 slikovnih pik veliko matriko, ki bere prstne odtise v 256 monokromatskih odtenkih, medtem ko konkurenčne naprave uporabljajo manjši 88 × 88 oz. 54 × 114 slikovnih pik veliki matriki, ki ne omogočata le manjše ločljivosti, ampak zagotavljata tudi opazno manjšo natančnost skeniranja. Poleg tega je FPC 1021 tudi izredno odporen na zunanje dejavnike kot so drgnjenje, praskanje in vlaga; zagotavlja nizko porabo energije in deluje z enako natančnostjo, ne glede na to ali je prst vlažen ali suh.

Čitalec v Huaweijevih pametnih teleofnih je najhitrejši na trgu. Medtem, ko konkurenčne rešitve na trgu potrebujejo med 1,5 ter 1,7 sekunde za skeniranje in prepoznavo prstnega odtisa, čitalec v P9 opravi prepoznavo in odklepanje naprave v samo 0,5 sekunde.

Čitalec kar trikrat bolj zanesljiv od konkurence

Uporaba štiristopenjske prepoznave ter visoke ločljivost 3D senzorja čitalca, omogoča doseganje neprimerljive natančnosti in zanesljivosti. Čitalec P9 ima težave s prepoznavo v zgolj 1 % primerov, kar je trikrat manj pogosto, kot pri drugih pametnih telefonih. Zaradi hitre in zanesljive prepoznave prstnega odtisa lahko naprava ignorira napačne poskuse avtentikacije, brez zbujanja naprave iz spanja. Tako prepreči rabo baterije ob stiku čitalca s predmeti, ki imajo podobne prevodne lastnosti kot človeški prst.

Tehnologija najvišjega razreda, ki je uporabljena v čitalcih prstnih odtisov je nadgrajena s pomočjo izpopolnjene programske opreme, ki omogoča edinstvene možnosti. Uporabniki modelov P9, P9 Plus in P9 Lite lahko uporabljajo čitalec prstnih odtisov za sprejem klicev, brskanje po fotografijah, sprožanje zajema slike na kameri ali pa za izklop alarma.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki