marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

slikaHuawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990
09.09.2019

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, je na sejmu IFA predstavil najnovejšo serijo procesorjev Kirin 990, v kateri sta običajna različica Kirin 990 in različica 5G.

članki

Družba Huawei v letu 2014 vložila več kot 5,6 milijard evrov v raziskave in razvoj

Deli z ostalimi

23.01.2015
Objavil: Thomas Bergant

Družba Huawei je povečala globalne prihodke od prodaje za približno 20 odstotkov in bo v letu 2014 dosegla preko 40 milijard evrov. Predstavniki družbe so ob tem dejali, da ohranjajo rast prodaje predvsem z ustvarjanjem dobrih poduktov z dodano vrednostjo.

Dobiček iz osnovne dejavnosti bo z 12 odstotno rastjo znašal okoli 4,8 milijarde evrov, kar je v skladu z rezultati iz leta 2013, je napovedala članica uprave za finance družbe Huawei Meng Wanzhou.

Vse poslovne enote družbe so v letu 2014 poslovale uspešno, prihodek divizije za nosilna omrežja pa je zahvaljujoč vedno večjim naložbam v 3G omrežja in povečanim naložbam v 4G omrežia po vsem svetu narastel za 15 odstotkov. Poslovna enota za podjetja, ki svoje storitve zagotavlja več kot 100 podjetjem iz seznama TOP500 podjetij na svetu, je zabeležilia rast prihodkov za 27 odstotkov. Družba Huawei je v minulem letu sklenila tudi strateška partnerstva z vodilnimi podjetji kot sta SAP in Accenture iz naslova številnih inovacij na področju računalništva v oblaku in upravljanja masovnih podatkov. Tudi enota za poslovne uporabnike je v primerjavi z lanskimi rezultati dosegla rast prihodkov za 32 odstotkov, predvsem zaradi povečane prodaje naprav srednjega in visokega razreda ter vse večjega zanimanja po napravah družbe Huawei na trgih v razvoju.

"Glavni razlog za kontinuiran uspeh družbe Huawei je vzdrževanje temeljnih vrednot družbe - osredotočenost na potrebe kupcev in vlaganje v zaposlene, ki igrajo ključno vlogo pri poslovnanju družbe," je dejala W. Meng. Dodala je, da je prav tako pomembno tudi nenehno preoblikovanje načina upravljanja in organizacijske strukture za povečanje učinkovitosti ter strast do posla.

"Do leta 2025 bo število povezav po vsem svetu preseglo 100 milijard in medsebojna povezljivost bo postala tako splošno razširjena kot zrak in voda," je dejala gospa Meng. "Vseobsegajoča povezljivost in veliki podatki bodo sprožili novo industrijsko revolucijo v pametni tehnologiji, ki bo pripeljala do modernizacije tradicionalnih industrij in preoblikovala današnje industrije ter poslovni svet.."

"Fokus inovacij v industriji se bo prenesel iz interneta za končne uporabnike, k internetu v industriji. Čaka nas bolj povezan svet. Kjerkoli, kadarkoli, povezljivost bo postala nova norma," je še dodala članica uprave za finance družbe Huawei, Meng Wanzhou.

Družba Huawei se je zavezala k povezovanju številnih sistemov, podjetij, mest in ljudi po vsem svetu. Tako izboljšuje učinkovitost na delovnih mestih, pomaga pri spreminjanju industrije, ustvarja boljšo uporabniško izkušnjo in omogoča prosto izmenjavo misli in idej. Huawei bo postal eno izmed vodilnih podjetij, ki omogoča razvoj informacijske družbe.

Za uresničitev te vizije družba Huawei nenehno vlaga v izgradnjo tehnološko naprednih sistemov in rešitev. V letu 2014 je družba Huawei vložila med 5,5 in 5,7 milijard evrov v raziskave in razvoj, kar je 28 odstotkov več kot v letu 2013. Družba je v minulih desetih letih vložila več kot 26 milijard evrov v raziskave in razvoj. Poleg tega je predložila tudi 546 predlogov za LTE temeljne standarde 3GPP, kar je skoraj četrtina vseh svetovnih predlogov.

Družba Huawei je leta 2014 bila prvič uvrščena tudi na seznam Thompson Reuters Top 100 globalnih inovatorjev. Družba je bila tudi prvo kitajsko podjetje, ki se je uspelo uvrstiti na prestižno lestvico Top 100 najboljših svetovnih blagovnih znamk in se uvrstila na 94. mesto.

Finančni rezultati so nerevidirani. Družba Huawei bo objavilo končne finančne rezultate, ki jih je revidiralo računovodsko podjetje KPMG, marca 2015.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki