marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

slikaAli tudi Sony razmišlja o zložljivem mobilniku?
10.07.2019

Na spletu so se pojavile govorice, da tudi Sony načrtuje zložljivi mobilnik, ki pa bi za razliko od konkurence imel rolo zložljiv zaslon. Koncept je pred časom na sejmu CES predstavil LG s svojim prvim zložljivim 65 palčnim rolo televizorjem serije R.

slikaProdanih že več kot 10 milijonov telefonov serije Huawei P30 v 85 dneh
08.07.2019

Do 20. junija je v rekordnih treh mesecih Huawei po vsem svetu prodal več kot 10 milijonov naprav serije P30. Mejnik je bil presežen 62 dni prej kot lani z napravami serije P20. Razveseljiv pa je tudi podatek, da je Huawei od začetka leta pa do 30. maja na trge poslal že 100 milijonov pametnih telefonov.

slikaRiltok: mobilni bančni trojanski konj išče nove žrtve v Evropi
05.07.2019

Raziskovalci družbe Kaspersky so odkrili nove različice mobilne zlonamerne programske opreme Riltok, ki uporabnikom krade denar. Ta je bila prvič opažena sredi leta 2018 v Rusiji, danes pa širi ozemlje svojih tarč na celoten svet. Kot prve cilja evropske države; zakrito kot priljubljeno storitev so jo že opazili v Franciji, Italiji in Veliki Britaniji.

članki

Huawei P9 se prodaja bolje kot predhodnik

Deli z ostalimi

17.06.2016
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Huawei Consumer Business Group je oznanilo, da sta najnovejša paradna konja, P9 in P9 Plus, od mednarodnega lansiranja 6. aprila v Londonu, dosegla nepričakovano uspešno prodajo. Globalne pošiljke P9 in P9 Plus pametnega telefona so presegle 2.6 milijona v šestih tednih od začetka prodaje, z izjemno dobro prodajo na Kitajskem, v Franciji, na Finskem in v Angliji.

P9 je v trenutku postal priljubljen izdelek in prodaja je za kar 130% večja kot je prodaja P8 pametnih telefonov na globalnih trgih. Ti izjemni rezultati so povišali Huaweijev tržni delež na 8.5% in zacementirali položaj podjetja med najboljšimi tremi v industriji pametnih telefonov.

V prvi četrtini leta 2016 je Huawei odposlal 28.3 milijonov izdelkov po vsem svetu, kar je 64% vse-letno povečanje. Huawei je na regionalnih trgih dosegel tudi:

• Močno prodajo P9 telefonov: Huawei P9 je globalno zelo popularen in dosega odlične številke prednaročil ter prodaje. Na Kitajskem so v prvem tednu od lansiranja izdelka prejeli kar 5 milijonov spletnih prednaročil.

• Prodaja P9 v primerjavi s P8: Prodaja P9 telefona je kar za 130% večja kot prodaja P8 telefona na globalnih trgih zunaj Kitajske. V Franciji je prodaja P9 telefona kar za 1000% večja od prodaje P8. P9 se za več kot 400% bolje prodaja na Poljskem in Finskem ter za več kot 300% v Angliji, v primerjavi s prodajo P8.

• Vse bolj popularen na globalnih trgih: po lansiranju P9 v Londonu, se je priljubljenost telefona v različnih regijah konstantno večala, skupaj s širokim naborom promocijskih aktivnosti. V glavnem mestu Egipta se je Huawei pojavil kot glavni sponzor modnega festivala in znane osebnosti ter manekenke so se s P9 telefoni slikale kar na odru ter delale selfije, kar je pritegnilo veliko medijske pozornosti. V Hong Kongu je Huawei sodeloval s priznanim fotografom Waterjem Poonom in zvezdnikom Simonom Yamom pri nastajanju P9 galerije na avtobusni postaji, locirani na priljubljeni lokaciji, kar je povečalo doseg. V Nemčiji je P9 prejel pomembne nagrade, kot sta “Technology Award” podjetja Hardware Luxx in “Recommendation Award” podjetja Allround-PC.

''Huawei je osredotočen na ustvarjanje premium naprav, ki izkazujejo našo predanost popolnemu dizajnu in tehnološki inovaciji'', je dejal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer Business Group. '' Te premium naprave pritegnejo več oboževalcev, kot kadarkoli poprej, in vsi si želijo uporabljati najnovejšo ter najbolj inovativno tehnologijo pametnih telefonov. Ko potrošniki po svetu stojijo v vrstah da bi bili prvi, ki bi kupili Huaweijeve paradne konje, kot se je dogajalo pri P9 in P9 Plus, je jasno, da je privlačnost naših naprav univerzalna.''

V Sloveniji Huawei s svojimi aparati prav tako dosega izjemno rast prodaje. Že v prvih 5 mesecih so skoraj dosegli enako prodajo, kot v celem lanskem letu. Prav tako se strmo dviga tržni delež, ki že dosega 10%. V prodaji prednjači model P9 Lite, ki je v prvem tednu prodaje presegel vsa pričakovanja in predstavljal kar 40% prodaje. Sledi pa mu model P9, ki prav tako presega prodajo svojega predhodnika.

Huawei je pri ustvarjanju dvojne kamere, značilne za P9 in P9 Plus sodeloval s podjetjem Leica Camera AG in rezultat sta čudoviti napravi, ki zajemata izjemne fotografije. Dvojna kamera ponese fotografiranje s pametnimi telefoni na nov nivo in uporabnikom omogoča zajemanje tako živih barv, kot izjemnih črno-belih slik.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki