marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Huawei nagrajen na sejmu IFA 2017


08.09.2017
Objavil: Dare Gliha

Android Authority je Huawei Kirin 970 sistem na čipu nagradil z laskavim nazivom ‘Best of IFA 2017’. Android Authority je prepoznal najnovejši sistem na čipu, ki ga je na IFA sejmu predstavil Huawei kot prvi sistem pametnega telefona z predvgrajenino umetno inteligenco.

Izvršni direktor Richard Yu je na sejmu IFA razkril Huaweijevo vizijo za prihodnost umetne inteligence s Kirinom 970. Z združitvijo moči oblaka s hitrostjo ter odzivnostjo lastnega procesiranja umetne inteligence, bo Huawei prinesel izkušnjo umetne inteligence v svet in spremenil interakcije z našimi napravami.

Novi sistem na čipu Kirin 970 je Huaweijeva prva platforma za mobilno umetno inteligenco, ki se ponaša z namensko nevralno procesno enoto (NPU, Neuram Processing Unit). Kirin 970 je izdelan z naprednim 10 nm procesom. V paketu, ki je manjši od kvadratnega centimetra, vsebuje 5,5 milijona tranzistorjev. Vezje poganja 8-jedrni glavni procesor, skupaj z 12-jedrnim grafičnim procesorjem. V primerjavi s 4-jedrnim Cortex-A73 procesorskim paketom, heterogena računska arhitektura Kirina 970 zagotavlja kar 25× višjo zmogljivost ob 50× višji energetski učinkovitosti. Enostavno povedano, lahko Kirin 970 izvaja enake naloge umetne inteligence hitreje ter ob manjši porabi energije. V sintetičnih testih prepoznave slik je Kirin 970 pregledal 2.000 slik na minuto, kar je bilo hitreje kot drugi sistemi na trgu.

“Ko gledamo na prihodnost pametnih telefonov, smo na pragu novega in razburljivega obdobja,” je dejal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Grup.

Huawei postavlja Kirin 970 kot odprto platformo za mobilno umetno inteligenco z odpiranjem tega sistema na čipu razvijalcem in partnerjem, ki bodo lahko našli nove in inovativne načine rabe njegove procesorske moči.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki