marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Huawei na sejmu IFA 2016 predstavlja svežo serijo pametnih telefonov z imenom Nova


02.09.2016
Objavil: Dare Gliha

Huawei Consumer Business Group je predstavil pametna telefona Huawei Nova in Huawei in Nova plus - prva dva pametna telefona v novi seriji, ki je bila zasnovana, da zadovolji potrebe današnjih najbolj dinamičnih potrošnikov.

Sveža serija Nova se ponaša z omamnim vijugastim oblikovanjem, napredno kamero za bolj žive fotografije in nadgrajeno zmogljivostjo za obogateno uporabniško izkušnjo.

Vsaka lastnost Huawei Nove in Huawei Nove plus je bila zasnovana tako, da pomaga potrošnikovemu dinamičnemu življenjskemu stilu in mu omogoča, da izraža svojo edinstveno osebnost. Huawei je prav tako predstavil novo različico svoje MediaPad tablice M3 ter nove barve nagrajenega paradnega konja, Huawei P9.

Huawei Nova ter Huawei Nova plus bosta v tujini v začetku oktobra na voljo za konkurenčnih 399 €. Ekskluzivni modeli barve Prestige Gold, Mystic Silver in Titanium Grey bodo dostopni za 429 €. Trenutno še ni znana končna cena za slovenski trg, predvidoma pa bosta na naših policah dostopna v pozni jeseni. Telefona predstavljata začetek razburljive nove serije, ki je zasnovana da kljubuje pričakovanjem. Serija prinaša več uporabnih lastnosti, skupaj z osupljivim izgledom ter zmogljivim delovanjem, ki nadaljujejo predanost inovacijam in oblikovanju.

“Huawei se zaveda, da dinamični potrošniki zahtevajo napravo, ki bo lahko dohajala njihov hiter življenjski stil,” je pripomnil Richard Yu, direktor Huawei Consumer Business Group. “Oblikovaje, ki prinese nove izkušnje s svojo neverjetno zmogljivostjo, stilsko oblikovanje in napredna kamera naredijo Huawei Novo in Huawei Novo plus idealna za generacijo, ki živi svoje življenje s pametnim telefonom.”

Na ekskluzivnem dogodku na berlinskem Velodromu, se je Richardu Yu, ob predstavitvi sveže serije, na odru pridružila svetovno znana modna blogerka in pohvalila Novino vrhunsko oblikovanje in neverjetno življenjsko dobo baterije. Napravi je označila kot nujni za vse, ki imajo hiter življenjski stil in so vedno pripravljeni na fotografiranje.

S svojo Nova serijo Huawei še naprej kljubuje pričakovanjem, po tem ko je  tekom leta predstavil ostale pametne telefone, skupaj z zmogljivim Mate 8 in Huawei P9, ki je na novo definiral standard mobilne fotografije.

Ergonomsko oblikovanje
Huawei Nova povsem gladko poveže zakrivljene površiname ter 5-palčni zaslon, s čimer doseže ergonomsko in kompaktno obliko, ki popolnoma sede v uporabnikovo dlan in omogoča enostavno enoročno uporabo. Tako kot je Nova lepa je tudi uporabna saj navdih, s črnim kovinskim hrbtom, ki je poliran s pomočjo naprednega peskanja, natančno končno obdelavo ter značilnim ovalnim panelom, vleče iz sodobne arhitekture. S svojimi subtilnimi obrisi in gladkimi krivinami odbija svetlobo tako, da oddaja več odtenkov briljantnih barv in sijajev.

Fantastična kamera
Današnji uporabniki pametnih telefonov zahtevajo naprave, ki jim dajejo moč, da zajemajo in delijo svoje najljubše trenutke kadarkoli in kjerkoli. S svojim zmogljivim 8 MP velikim senzorjem na prednji strani Huawei Nova omogoča uporabnikom, da delijo lepše selfije v vseh svetlobnih pogojih. Prinaša pa tudi dva lastna načina za zajem boljših selfijev: Beauty Makeup 2.0 in Beautiful Skin 3.0, ki na kožo uporabnika na fotografiji naneseta posebne kozmetične učinke zaradi česar so slike bolj laskave.

Zadnja kamera na Huawei Novi ima 12 MP velik senzor z 1,25 μm večjimi/velikimi slikovnimi pikami ter široko odprto zaslonko zaradi česar lahko zajema dobre fotogtrafije tudi v slabi svetlobi. Senzor na Huawei Novi plus pa je velik 16 MP s katerim lahko zajame več svetlobe za bolj ostre, jasne ter bogate fotografije v vseh okoljih. Poleg tega Huawei Nova serija podpira hitro ostrenje za neverjetno natančnost s čimer pomaga uporabniku zajeti čudovite trenutke.

Resnična zmogljivost
Huawei Nova serijo poganja Snapdragon 625 procesor, ki uporablja napredno 14 nm tehnologijo za povečanje zmogljivosti in zmanjšanje porabe energije. Baterija v Huawei Novi zadrži 3020mAh naboja, podpira Smart Power 4.0 in omogoča daljšo rabo uporabnikom, ki uporabljajo veliko različnih aplikacij. Z novim 3D čitalcem prstnih odtisov Huawei Nova podpira hitrejše in bolj natančno 360° odklepanje za boljšo varnost, priročnost ter enoročni zajem selfijev. Huawei Nova plus ima baterijo, ki zadrži 3340 mAh naboja in ponuja še daljšo avtonomijo baterije, kar omogoča uporabnikom, da zajamejo tisoče posnetkov z enim samim polnjenjem.

Poleg vsega tega pa ima Huawei Nova priložene tudi DTS slušalke, ki majo optimiziran zvok s pomočjo X™ tehnologije za bolj avtentičen 3D prostorski zvok v kakovosti domačega kina.

Novi barvi za modno usmerjenega Huawei P9
Po predstavitvi uspešnice P9 je Huawei tokrat predstavil dve novi barvi, navdihnjeni z močnimi pop barvami šestdestih let: rdečo in modro. Novi barvni različici P9 bosta na voljo za 549 € in predstavljata Huawei vizijo ustvarjanja trendovskih produktov za uporabnike, ki cenijo stil in dizajn. Telefon, ki se lahko pohvali z dvojno kamero, ki je nastala v sodelovanju z Leica AG.

Na voljo v oktobru, v Sloveniji predvidoma pozno jeseni
Huawei Nova ter Huawei Nova plus bosta na voljo v tujini v začetku oktobra v barvah Prestige Gold, Mystic Silver in Titanium Greyna. Cena za model Huawei Nova bo konkurenčnih 399 €, večji Nova Plus bo 30 € dražji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki