marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

​Huawei raste trdno in vztrajno


07.04.2017
Objavil: Thomas Bergant

Huawei je objavil uradno poročilo za leto 2016, ki dokazuje, da so poslovne skupine za operaterje, poslovne stranke in potrošnike dosegle trdno letno rast. Letni prihodki celotne skupine so znašali 521,6 milijard CNY (75,1 milijard USD), kar predstavlja kar 32 % rast glede na leto 2015.

Neto dobiček je znašal 37,1 milijard CNY (5,3 milijard USD), kar predstavlja 0,4 % rasti. Leta 2016 je Huawei nadaljeval z investicijami za prihodnost v obliki 76,4 milijard CNY (11 milijard USD), ki so jih namenili za raziskave in razvoj.

»V letu 2016 je Huawei držal svoj strateški fokus in dosegel trdno rast. Medtem ko človeštvo še naprej raziskuje in dosega nove preboje v digitalnem svetu, digitalizacija in izboljšana inteligenca predstavljata veliko poslovno priložnost za vse industrije ter hkrati tlakujeta pot do novih možnosti za rast IKT industrije. Ostajamo osredotočeni na potrošnike in še naprej bomo podpirali digitalno preobrazbo za vse industrije ter tako ustvarjali dodano vrednost za naše stranke in hkrati zagotavljali vzdržno rast,« je povedal Eric Xu, Huaweijev izvršni direktor.

V letu 2016 je Huawei Carrier BG (veja, ki skrbi za oskrbo operaterjev z oddajniki in opremo) proizvedel 290,6 milijard CNY (41,8 milijard USD) prometa, kar predstavlja 24 % rasti glede na prejšnje obdobje. To je bilo doseženo s pomočjo digitalne preobrazbe in uporabe oblačnih storitev kot vzvoda, videa, IoT (Internet of Things – internet reči) ter preobrazbe obratovanj za stranke operaterjev.

Zahvaljujoč vse bolj inovativnim izdelkom in rasti ugleda blagovne znamke kot izdelovalca premium naprav, je Huawei Consumer BG v letu 2016 poslal na trg 139 milijonov naprav, ki predstavljajo 179,8 milijard CNY (25,9 milijarde USD) letnega prometa oz. kar 44 % rasti glede na lansko leto.

Sabrina Meng, Huaweijeva finančna direktorica, je dejala: »Huawei je bil v letu 2016 operativno zdrav z zadostnimi denarnimi rezervami ter vzdržno kapitalsko strukturo in visoko odpornostjo pred tveganji. V letu 2017 bomo nadaljevali s krepitvijo učinkovitosti in kakovosti naših dejavnosti, da zagotovimo nadaljnjo rast.«

Finančna poročila v letnem poročilu za 2016 so revidirana s strani neodvisne mednarodne mreže KPMG.

Vrednosti med Yuanom in Ameriškim dolarjem so preračunane po tečaju 1,00 USD = 6,9448 CNY.
Rasti so preračunane glede na vrednosti podane v CNY.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki