marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Huawei javno okrcal Windows Phone

Deli z ostalimi

10.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

V današnjih časih je javno pranje umazanega perila precej redek pripetljaj. A Huaweiju je prekipelo in so odkrito potarnali o njihovem nezadovoljstvu na trgu Windows Phone mobilnikov.

Nobena skrivnosti ni Huaweijeva preferenca Androidu, konec koncev večina njihovih izdelkov bazira na tem operacijskem sistemu.

V začetku leta so pri Microsoftu ponosno oznanili nova sodelovanja številnih proizvajalcev z njihovim Windows Phone operacijskim sistemom. Nekaj je bilo celo govora o dvojnem OS-ju s strani sodelovanja med njimi in Huaweijem. A kaj kmalu, že meseca marca, so opustili to idejo. Mogoče pa kitajci že v štartu niso bili prepričani v uspeh WP-ja?

Joe Kelly, Huaweijev mednarodni vodja za medijske zadeve je priznal: "nič nismo zaslužili z Windows Phone napravami... pravzaprav nihče nič ne zasluži z Windows Phone napravami." Roko na srce, Windows Phone ni ravno priljubljen, niti ni pridobil tržnega deleža napram konkurenci in izjave v stilu Joe Kellyja kažejo izgubo potrpljenja proizvajalcev mobilnih naprav.

Očitno kitajci v bližnji prihodnosti ne bodo več izdelovali WP naprav. Mogoče edino po drastičnih spremembah na trgu. Microsoft pa bi utegnil zaiti v velike težave in bi postal edini proizvajalec WP naprav, v kolikor se velikani tipa HTC odločijo zapustiti trenutno neuspešen WP kamp.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki