marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Huawei javno okrcal Windows Phone

Deli z ostalimi

10.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

V današnjih časih je javno pranje umazanega perila precej redek pripetljaj. A Huaweiju je prekipelo in so odkrito potarnali o njihovem nezadovoljstvu na trgu Windows Phone mobilnikov.

Nobena skrivnosti ni Huaweijeva preferenca Androidu, konec koncev večina njihovih izdelkov bazira na tem operacijskem sistemu.

V začetku leta so pri Microsoftu ponosno oznanili nova sodelovanja številnih proizvajalcev z njihovim Windows Phone operacijskim sistemom. Nekaj je bilo celo govora o dvojnem OS-ju s strani sodelovanja med njimi in Huaweijem. A kaj kmalu, že meseca marca, so opustili to idejo. Mogoče pa kitajci že v štartu niso bili prepričani v uspeh WP-ja?

Joe Kelly, Huaweijev mednarodni vodja za medijske zadeve je priznal: "nič nismo zaslužili z Windows Phone napravami... pravzaprav nihče nič ne zasluži z Windows Phone napravami." Roko na srce, Windows Phone ni ravno priljubljen, niti ni pridobil tržnega deleža napram konkurenci in izjave v stilu Joe Kellyja kažejo izgubo potrpljenja proizvajalcev mobilnih naprav.

Očitno kitajci v bližnji prihodnosti ne bodo več izdelovali WP naprav. Mogoče edino po drastičnih spremembah na trgu. Microsoft pa bi utegnil zaiti v velike težave in bi postal edini proizvajalec WP naprav, v kolikor se velikani tipa HTC odločijo zapustiti trenutno neuspešen WP kamp.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki