marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Huawei in Leica sklenila dolgoročno partnerstvo z namenom prenove mobilne fotografije


04.03.2016
Objavil: Dare Gliha

Huawei Consumer Business Group in Leica Camera AG sta s ponosom razglasila začetek strateškega partnerstva. Sodelovanje, ki sloni na deljenih ambicijah in želji po inovacijah, bo zajemalo združenje moči tehnološkega in fotografskega podjetja. Obe podjetji sta se v duhu zmagovitega sodelovanja zavezali umetniškem kreiranju in premišljenemu inženirstvu.

V letu 2012 je Huawei postal tretji največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu. V letu 2015 se je zapisal kot prvo kitajsko podjetje, ki je prodalo več kot 100 milijonov pametnih telefonov v enem letu. Prav tako je bilo Huawei prvo kitajsko podjetje, ki se je pojavilo na prestižnem seznamu 'Interbrand Best Global Brands' leta 2014. Do leta 2015 se je na Interbrandovem seznamu povzpel na 88. mesto in sočasno lansiral s strani kritikov priznano Huawei Watch pametno uro in Huawei P8 pametni telefon. V 2016 Huawei namerava nadaljevati pot uspeha, skupaj s podjetjem Leica Camera. Tako so sklenili obojestransko koristno sodelovanje z najbolj kultnim imenom v fotografskem svetu, ki bo uporabnikom prineslo vrhunsko kvaliteto.

Kultni proizvajalec vrhunskih fotografskih aparatov že več kot 100 let proizvaja aparate z majhno težo, ki so prva izbira pionirjev ulične fotografije in svetovno znane optične leče, ter tako neomajno podpira strasti svoje skupnosti. Z genialnim optičnim inženiringom in odlično izdelavo so Leica kamere prepoznavne po značilni rdeči piki in utelešajo občudovanja vredne presežke nemškega inženirstva. Leica fotografski aparati vedno znova privlačijo nove generacije uporabnikov, ki si prizadevajo doseči 'Leica videz' in kupiti te mojstrovine dizajna. Poleg tega, da izdelujejo precizno dodelane aparate, podjetje Leica podpira izstopajoče fotografe in vzhajajoče talente po celem svetu.

Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer BG je dejal: ''Partnerje si izbiramo s previdnostjo in s tem izjemnim sodelovanjem bomo naši široki bazi uporabnikov ponudili najboljše s strani obeh znamk. To bo čudovita harmonija: kombinacija inovacije in dizajna, izboljšali bomo uporabnikovo izkušnjo in še naprej navdihovali tehnološki napredek s pomočjo izjemne kakovosti slik. Leica je legenda v svetu fotografiranja in verjamemo, da so bili prav oni tisti, ki so revolucionizirali fotografsko industrijo. Huawei je izjemno ponosen na vrhunsko kvaliteto in Leica v svojem sektorju razred zase.''

Oliver Kaltner, CEO podjetja Leica Camera AG je dejal: ''Strateška naveza med podjetji Huawei in Leica Camera priča o želji dveh hitro rastočih in globalno aktivnih znamk po kontinuiranih inovacijah v svetu tehnologije. Poleg inovacijske moči in premium standardov, sta naši dve podjetji združeni v predanosti brezkompromisni kvaliteti. Tehnološko partnerstvo s Huaweijem ponuja podjetju Leica Camera odlično priložnost, da vpelje svoje strokovno znanje o optiki v nov segment izdelkov in odklene nova vznemirljiva področja poslovanja v svetu mobilnih naprav. Pametni telefoni so pomemben prispevek svetu fotografije in Leici odpirajo nova vrata, ki vodijo k novim skupinam ter področjem uporabe.''

''Legendaren status Leica znamke je osnovan na dolgi tradiciji inovacije, natančnosti ter mojstrstva. Zelo sem vesel in prepričan, da bo tradicionalno nemško podjetje– Leica Camera- v dolgoročno

partnerstvo s Huaweijem vneslo svoje vrednote in obširno vedenje o optičnem inženirstvu, z namenom doseganja najboljših možnih slikovnih rezultatov na področju mobilne fotografije ter ga popeljalo na še višji nivo kvalitete.'' je poudaril Dr. Andreas Kaufmann, večinski lastnik in predsednik nadzornega sveta Leica Camera AG.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki