marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Huawei dokazuje, da tablice uspevajo


19.09.2018
Objavil: Thomas Bergant

Huawei je pred kratkim dodal dva nova člana k svoji rastoči družini tablic – Huawei MediaPad M5 Lite in MediaPad T5. Nova izdelka ne zadovoljita le estetskega vidika s svojim živahnim 10,1 palčnim zaslonom z ločljivostjo 1080p, ampak ponujata še več. Izboljšan zvočni sistem in funkcija udobja za oči sta odlična sopotnika pri dnevnih opravilih in prostočasnih aktivnostih.

Huawei MediaPad M5 Lite je s svojim stilskim pisalom še posebej učinkovita naprava za profesionalce, ki uporabljajo tehnologijo vsak dan tako za delo kot prosti čas. Huawei MediaPad T5 pa bo zadovoljil vse potrebe manj zahtevnih uporabnikov, ki iščejo zabavo v tehnologiji in lepo oblikovanje. S posebnimi funkcijami je popoln sopotnik uporabnikov z otroki – staršem namreč omogoča nadzor nad otrokovo uporabo naprave. Prav tako je opremljen s tehnologijami, ki zagotavljajo zdravje vida in pravo držo – dejavnika, ki sta ključnega pomena, ko pridemo do najmlajše skupine uporabnikov.

Poglobljena avdiovizualna izkušnja M5 Lite
MediaPad M5 Lite zadovolji uporabnika z zaslonom z ločljivostjo Full HD in tehnologijo IPS, ki ponuja ločljivost 1920 × 1200 slikovnih pik. To zagotavlja dobro ostrino s pomočjo tehnologije ClariVu 5.0, ki je vodilna na trgu izboljšav zaslonov. Tehnologija prilagodi kontrast in nasičenost barv, glede na inteligentne algoritme, ki ciljajo na prevajanje videa in pregledovanje slik za čim bolj živ prikaz.

Huawei MediaPad M5 Lite ima vgrajene 4 zvočnike okoli 10,1 palčnega zaslona. Zvočnike je zasnovalo podjetje Harman Kardon na tak način, da ponujajo profesionalno ozvočenje. Akustična inženirska ekipa Harman Kardon z imenom “golden ear” (zlato uho) je prav tako pomagala pri testiranju. Ekipa vloži vse znanje, da izdelek dosega standarde za visoko kakovost zvoka in zagotavlja najboljšo zvočno izkušnjo.

Poleg tega pa bogati in močni 3D zvočni učinki povišajo učinkovitost pametnih ojačevalcev zvoka. Ta tehnologija za obogatenje zvoka, imenovana Histen 5.0, zmanjša količino šuma, medtem ko izboljša zvok nižjih frekvenc.

Zabeležite si zapiske ali pa označite e-pošto na enostaven način
Huawei MediaPad M5 Lite je opremljen s pisalom M-Pen, ki ima izvrstno kovinsko ohišje z enakomerno porazdelitvijo teže, ki daje zelo prijeten občutek v roki. Zazna kar 2.048 stopenj pritiska, s pomočjo česar lahko uporabniki ustvarjajo zapiske ali pa označijo kakšen del e-pošte na zelo enostaven način. Srebrno sivo kovinsko pisalo ima teksturo, ki mu daje vintage občutek. Ne glede na to, ali ste na sestanku ali pa doma, bo to pisalo skladno z vašim stilom. Premišljeno oblikovanje sponke na pisalu vam bo preprečilo, da bi ga po nesreči izgubili.

Zmogljivost bo dvignila obrvi
MediaPad M5 Lite ima vgrajen zmogljiv osemjedrni procesor za kar se da dobro zmogljivost med igranjem igre, brskanjem po spletu ali pa zgolj prebiranje e-pošte. Vmesnik EMUI 8.0 zagotavlja čisto in uporabniku prijazno izkušnjo. Baterija, ki zadrži kar 7.500 mAh naboja pa je obogatena tudi s tehnologijo Huawei QuickCharge, ki omogoča hitrejše polnjenje.

Priročna elegantnost in obetajoče specifikacije tablice MediaPad T5
Hrbet tablice je oblikovan z visokim lokom ukrivljenosti na strani naprave, zaradi česar jo je ob dolgi rabi bolj udobno držati v roki. Kaljeno steklo na prednji strani je na robovih rahlo zaobljeno, zaradi česar tablica izgleda bolj elegantno. MediaPad T5 je tudi izredno lahka, saj tehta le 460 g. 10,1 palčni model je na voljo v dveh stilskih barvah: zlati ( Champagne Gold) in črni (Black).

Huawei MediaPad T5 ima naložen sistem Android 8.0, ki ga poganja osemjedrni procesor. Notranji pomnilnik je mogoče razširiti s pomočjo microSD kartice do 256 GB. Poleg tega pa je tablica opremljena z inteligentnim upravljanjem z datotekami, s pomočjo katerega se lahko znebite začasnih datotek in druge nesnage. Nenazadnje pa se MediaPad T5 zna povezati s pametnimi telefoni Huawei ter računalniki s sistemi Windows in Mac. Tako lahko uživate v izkušnji brezžičnega deljenja.

Oblikovana za vse – otroški kotiček (Children’s Corner)
Mar nam je za otroke in razumemo skrb staršev glede vpliva zaslona tablice na otroški vid. S prednaloženo aplikacijo Children’s Corner (otroški kotiček) na T5 lahko nastavite omejitve rabe otrokom in prilagodite vsebino, ki jim je na voljo. Poleg funkcij starševskega nadzora pa Huawei MediaPad M5 ponuja prilagojen način za udobje oči za zdravje vida otrok. Opozorilo za držo se sproži, ko ta uporablja tablico leže; poleg tega pa sta na voljo tudi filter modre svetlobe ter časovni nadzor rabe.

Delajte, pišite in zabavajte se z najnovejšimi tablicami Huawei
Tako MediaPad M5 Lite, kot tudi MediaPad T5 sta lepi in elegantni naprav, ki obljubljata kakovostno izkušnjo.
MediaPad M5 Lite je najboljša izbira za vse, ki uporabljajo tablico za delo, privlačna pa je tudi cena, 329,99 EUR. T5 pa je popolna rešitev za ljudi, ki uporabljajo tablico za zabavo, dostopna pa je že za 199,99 EUR. Gladko prikazovanje filmov in iger bo kot nalašč predvsem za mlade uporabnike.

T5 in M5 Lite lahko v prosti prodaji kupite v trgovinah Big Bang, T5 je na voljo tudi na Telemachu, M5 Lite pa na A1.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki