marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung prestavil lansiranje Galaxya Fold
24.04.2019

Samsung je prestavil lansiranje svojega prvega prepogljivega mobilnika Galaxy Fold, ki naj bi bil po prvotnem načrtu lansiran jutri, 26. aprila. Za to potezo so se odločili, ker so prva testiranja pokazala kar nekaj nepravilnosti pri delovanju.

slikaS posodobitvijo Nokie 9 PureView postane čitalec prstnih odtisov manj varen
23.04.2019

Že od samega začetka se je Nokia 9 PureView ubadala s težavo čitalnika prstnih odtisov, ni bil tako zanesljiv, kot bi moral biti. HMD Global zato sedaj izvaja posodobitev programske opreme, s katero naj bi odpravili težavo. Nekateri uporabniki so posodobitev že namestili, vendar se je izkazalo, da popravek povzroča varnostno težavo.

slikaAmazon načrtuje lansiranje brezplačne glasbene storitve
19.04.2019

Glede na zadnje navedbe na spletu pri Amazonu pripravljajo brezplačno glasbeno storitev, s katero želijo pridobiti stranke, ki trenutno uporabljajo Spotify. Nova storitev bo zajemala manjši nabor glasbe kot plačljiva Prime in Amazon Music Unlimited.

slikaHonor bo maja predstavil serijo 20
17.04.2019

Honor je razposlal vabila za dogodek, ki bo potekal 21. maja v Londonu. Na njem bodo predstavili serijo Honor 20, samo vabilo pa je precej zanimivo, saj je bil datum napisan kot matematična enačba: 444+4x4x4+(4+4)/4+44/4.

slikaSamsung predstavil nove mobilnike razreda Galaxy A
15.04.2019

Samsung Electronics je s predstavitvijo treh novih pametnih telefonov - A20e, A40 in A80, ki so se pridružili že predhodno predstavljenim A10, A50 in A70 - razširil serijo Galaxy A. Novi pametni telefoni serije Galaxy A za naslednjo generacijo uporabnikov prinašajo revolucionarne industrijske inovacije, ki zagotavljajo vrhunske funkcije in izjemne izkušnje po dostopni ceni.

članki

HTC zbira naročila za EXODUS 1

Deli z ostalimi

24.10.2018
Objavil: Dare Gliha

HTC je najavil obdobje zbiranja naročil za svoj prvi telefon, temelječ na tehnologiji veriženja blokov, EXODUS 1. Naročila se zbirajo na spletni strani htcexodus.com s plačilom bodisi v valuti Bitcoin (0,15 BTC) ali Ethereum (4,78), kar predstavlja tudi prvo sprejemanje zgolj kripto valute v industriji. Predvidena dobava za zbrana naročila je decembra letos.

EXODUS 1 nudi odlično zmogljivost, kakovost in dizajn, značilen za HTC-jeve naprave visokega cenovnega razreda, v kombinaciji s tehnologijo veriženja blokov in sodobno programsko opremo. Je pametni telefon za generacijo prihodnosti.

HTC EXODUS 1 ima t.i. varen prostor – ločeno, zaklenjeno področje naprave, ki je zaščiteno pred operacijskim sistemom Android (Android O). Slednje bo vsebovalo ključe do kripto valut – bodisi valut ali nezamenljivih žetonov (NFT) – v bližnji prihodnosti pa tudi do vseh vaših digitalnih podatkov.

HTC je razvil edinstven mehanizem Social Key Recovery za primere, ko je telefon izgubljen ali ukraden, ali pa pozabite na ključe. To je preprost in varen način za obnovitev ključev, izgubljenih v strojni opremi. Zagotavlja tudi, da HTC na nobeni točki nima vaših ključev na osrednji lokaciji – tako ves čas vzdržujete popolno skrbništvo. HTC vam omogoča, da izberete nekaj zaupanja vrednih stikov, in vsak od njih mora prenesti aplikacijo za upravljanje s ključi. Vaše seme se potem razdeli z uporabo skrivnega skupnega algoritma in se pošlje v zaupne stike. Če se pojavi potreba, lahko uspešno obnovite dostop do svojih sredstev.

Ker gre za zgodnjo različico naprave EXODUS, HTC vabi kriptografe in razvijalce z vsega sveta, da se pridružijo skupnosti EXODUS in pomagajo izboljšati moč te varne enklave. Ključni element tega zgodnjega obdobja je vabilo skupnosti, da poda povratne informacije za izboljšanje denarnice in varno shranjevanje prek Telgram kanala HTC EXODUS (OFFICIAL).

»Deset let je od predstavitve prvega Android telefona podjetja HTC in skoraj 10 let od začetka blokov Bitcoin in Genesis. EXODUS 1 je temeljni element kripto interneta.

Za digitalna sredstva in decentralizirane aplikacije, da bi dosegle svoj potencial, verjamemo, da bodo mobilne naprave morale biti glavna točka distribucije. Veselimo se

sodelovanja z razvijalci v skupnosti veriženja blokov, da bi tako uresničili to vizijo,« je dejal Phil Chen, glavni direktor za decentralizacijo v HTC.

V nadaljnjem koraku za krepitev tehnologije bo HTC kmalu izdal API-je, ki bodo zunanjim razvijalcem omogočili uporabo strojne opreme EXODUS 1 za zaščito ključev in podpisovanje transakcij. Izdal bo API za upravljanje ključev Zion in denarnico SDK za partnerje, ki imajo enako vizijo – za razširitev ekosistema in za izgradnjo temeljev varnosti in zaupanja.

HTC razširja ekosistem z ustvarjanjem telefona, namenjenega decentraliziranim aplikacijam in varnosti. Pojav Bitcoina in Ethereuma je prinesel idejo o digitalni pomanjkljivosti in žetonov NFT. EXODUS 1 je pomemben prvi korak pri ustvarjanju platforme in distribucijskega kanala za ustvarjalce, ki ustvarjajo edinstvene digitalne dobrine.

EXODUS 1 lahko naročite prek htcEXODUS.com. Na voljo bo v 34 državah, več informacij je na voljo na spletni strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki