marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGoogle ukinja podporo 32 bitnim aplikacijam
18.01.2019

Google od 1. avgusta letos ne bo več podpisoval novih 32 bitnih aplikacij. Uporabniki bodo starejše različice lahko še vedno prenašali in nameščali na svoje naprave – vsaj še nekaj časa. Ali bodo razvijalci aplikacije priredili za 64 bitno platformo je seveda odvisno le od njih.

slikaDružba Sony Europe imenovala novega predsednika
16.01.2019

Sedanji predsednik družbe Sony Europe Limited, g. Shigeru Kumekawa, se bo vrnil v Tokio in 1. aprila 2019 prevzel funkcijo izvršnega direktorja in predsednika podjetja Sony Marketing Inc. G. Hideyuki Furumi, trenutni namestnik predsednika in vodja prodajnega marketinga pri podjetju Sony Mobile Communications Inc., bo nasledil g. Kumekawo na položaju predsednika družbe Sony Europe.

slikaSamsung na CES 2019 predstavil prihodnost povezanega življenja
14.01.2019

Samsung je predstavil vizijo, kako bodo naložbe podjetja v tehnologije AI, IoT ter 5G služili kot gradnik vizije povezanega življenja. Podjetje je hkrati predstavilo svoje prihajajoče platforme robotike, ki jih poganja umetna inteligenca in jih je mogoče uporabiti za upravljanje vsakodnevnih dejavnosti, kot je pomoč starejši populaciji pri samostojnem upravljanju svojega zdravja.

slikaPojavile so se domnevne slike novega iPhona
11.01.2019

Čeprav je do predstavitve novega iPhona še praktično celo leto, so se na spletu že pojavile prve domnevne slike novega mobilnika. Slike bi verjetno spregledali, če nebi prišle iz dokaj zanesljivega vira in sicer jih je na Twitterju objavil @Oneleaks, dodatno pa jih je podprl IceUniverse.

slikaRichard Yu v odprtem pismu napovedal Huaweijeve prioritete
09.01.2019

Huawei je bil v preteklem letu večkrat omenjen tako iz pozitivne, kot tudi negativne strani. Medtem ko so na segmentu pametnih mobilnikov dodobra prevetrili in zavzeli trg, pa so imeli na mrežnem kar nekaj težav.

slikaNagrajenci izbora "Mobilnik leta 2018"
07.01.2019

Na našem portalu ste lahko od 27. novembra do 30. decembra 2018 glasovali za mobilnik leta 2018 po izboru obiskovalcev mobile.si. Sedaj pa si preberite še, kdo so dobitniki nagrad.

članki

HTC zbira naročila za EXODUS 1

Deli z ostalimi

24.10.2018
Objavil: Dare Gliha

HTC je najavil obdobje zbiranja naročil za svoj prvi telefon, temelječ na tehnologiji veriženja blokov, EXODUS 1. Naročila se zbirajo na spletni strani htcexodus.com s plačilom bodisi v valuti Bitcoin (0,15 BTC) ali Ethereum (4,78), kar predstavlja tudi prvo sprejemanje zgolj kripto valute v industriji. Predvidena dobava za zbrana naročila je decembra letos.

EXODUS 1 nudi odlično zmogljivost, kakovost in dizajn, značilen za HTC-jeve naprave visokega cenovnega razreda, v kombinaciji s tehnologijo veriženja blokov in sodobno programsko opremo. Je pametni telefon za generacijo prihodnosti.

HTC EXODUS 1 ima t.i. varen prostor – ločeno, zaklenjeno področje naprave, ki je zaščiteno pred operacijskim sistemom Android (Android O). Slednje bo vsebovalo ključe do kripto valut – bodisi valut ali nezamenljivih žetonov (NFT) – v bližnji prihodnosti pa tudi do vseh vaših digitalnih podatkov.

HTC je razvil edinstven mehanizem Social Key Recovery za primere, ko je telefon izgubljen ali ukraden, ali pa pozabite na ključe. To je preprost in varen način za obnovitev ključev, izgubljenih v strojni opremi. Zagotavlja tudi, da HTC na nobeni točki nima vaših ključev na osrednji lokaciji – tako ves čas vzdržujete popolno skrbništvo. HTC vam omogoča, da izberete nekaj zaupanja vrednih stikov, in vsak od njih mora prenesti aplikacijo za upravljanje s ključi. Vaše seme se potem razdeli z uporabo skrivnega skupnega algoritma in se pošlje v zaupne stike. Če se pojavi potreba, lahko uspešno obnovite dostop do svojih sredstev.

Ker gre za zgodnjo različico naprave EXODUS, HTC vabi kriptografe in razvijalce z vsega sveta, da se pridružijo skupnosti EXODUS in pomagajo izboljšati moč te varne enklave. Ključni element tega zgodnjega obdobja je vabilo skupnosti, da poda povratne informacije za izboljšanje denarnice in varno shranjevanje prek Telgram kanala HTC EXODUS (OFFICIAL).

»Deset let je od predstavitve prvega Android telefona podjetja HTC in skoraj 10 let od začetka blokov Bitcoin in Genesis. EXODUS 1 je temeljni element kripto interneta.

Za digitalna sredstva in decentralizirane aplikacije, da bi dosegle svoj potencial, verjamemo, da bodo mobilne naprave morale biti glavna točka distribucije. Veselimo se

sodelovanja z razvijalci v skupnosti veriženja blokov, da bi tako uresničili to vizijo,« je dejal Phil Chen, glavni direktor za decentralizacijo v HTC.

V nadaljnjem koraku za krepitev tehnologije bo HTC kmalu izdal API-je, ki bodo zunanjim razvijalcem omogočili uporabo strojne opreme EXODUS 1 za zaščito ključev in podpisovanje transakcij. Izdal bo API za upravljanje ključev Zion in denarnico SDK za partnerje, ki imajo enako vizijo – za razširitev ekosistema in za izgradnjo temeljev varnosti in zaupanja.

HTC razširja ekosistem z ustvarjanjem telefona, namenjenega decentraliziranim aplikacijam in varnosti. Pojav Bitcoina in Ethereuma je prinesel idejo o digitalni pomanjkljivosti in žetonov NFT. EXODUS 1 je pomemben prvi korak pri ustvarjanju platforme in distribucijskega kanala za ustvarjalce, ki ustvarjajo edinstvene digitalne dobrine.

EXODUS 1 lahko naročite prek htcEXODUS.com. Na voljo bo v 34 državah, več informacij je na voljo na spletni strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki