marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomTelekom s paketom, ki vsebuje letno količino prenosa podatkov
16.11.2018

V Telekomu Slovenije so kot prvi pri nas pripravili mobilni paket, ki mobilnega prenosa podatkov ne omejuje več na mesec, temveč uporabniku daje na voljo 2019 GB prenosa podatkov za vse leto, v državah območja z EU-tarifo pa je brez doplačila na voljo do 9,1045 GB mesečno. Poimenovali so ga Vse dobro.

slikaEvropejci so izgubili nadzor nad svojimi osebnimi podatki na spletu
14.11.2018

Od elektronski naslovov in telefonskih številk, do mesta zaposlitve in datuma rojstva; na spletu se o nas najde alarmno število podatkov. Evropejci so tako izgubili pregled nad tem, kako daleč potujejo njihovi osebni podatki, katera podjetja in platforme hranijo informacije o njihovi identiteti ter koliko je na spletu informacij o njihovih otrocih.

slikaSamsung razkriva inovacije na področju umetne inteligence, interneta stvari in mobilne uporabniške izkušnje
12.11.2018

Samsung je predstavil novo zmogljivo orodje za svoji platformi Bixby in SmartThings, ter novo, zmogljivo mobilno izkušnjo z One UI in Infinity Flex Display. Da bi povezano življenje lahko postalo realnost, je Samsung razvijalcem in partnerjem olajšal hitro gradnjo, zagon in širjenje novih izkušenj na milijone naprav po vsem svetu.

slikaNokia 6.1 Plus ponovno dobiva opcijo skrivanja zareze
09.11.2018

Zareza, ki jo je prvi predstavil Apple z iPhonom X je predmet razprav že vse od takrat. Nekateri jo zagovarjajo, spet nekateri menijo, da ne izboljša uporabniške izkušnje. Nekateri proizvajalci v mobilnike vgrajujejo možnost skrivanja zareze, to opcijo je imela tudi Nokia 6.1 Plus, vendar jo je kasneje umaknil Google.

slikaZTE v ZDA izgublja tržni delež
07.11.2018

ZTE, nekoč vodilni proizvajalec naprav na predplačniškem trgu v ZDA, počasi izginja iz tega trga, kar je posledica težav z oblastmi, navajajo pri analitičnem podjetju GlobalData.

slikaSpletni nepridipravi so na lovu za uporabniškimi imeni in gesli študentov ter zaposlenih
05.11.2018

Raziskovalci družbe Kaspersky Lab so zaznali številne spletne napade, ki so bili usmerjeni na najmanj 131 univerz v 16 državah. Ti poskusi kraje občutljivih univerzitetnih podatkov so se zgodili v 12 mesecih (od septembra 2017 do avgusta 2018), pri čemer so od septembra 2017 zabeležili skoraj 1000 napadov s spletnim ribarjenjem.

članki

HTC zbira naročila za EXODUS 1

Deli z ostalimi

24.10.2018
Objavil: Dare Gliha

HTC je najavil obdobje zbiranja naročil za svoj prvi telefon, temelječ na tehnologiji veriženja blokov, EXODUS 1. Naročila se zbirajo na spletni strani htcexodus.com s plačilom bodisi v valuti Bitcoin (0,15 BTC) ali Ethereum (4,78), kar predstavlja tudi prvo sprejemanje zgolj kripto valute v industriji. Predvidena dobava za zbrana naročila je decembra letos.

EXODUS 1 nudi odlično zmogljivost, kakovost in dizajn, značilen za HTC-jeve naprave visokega cenovnega razreda, v kombinaciji s tehnologijo veriženja blokov in sodobno programsko opremo. Je pametni telefon za generacijo prihodnosti.

HTC EXODUS 1 ima t.i. varen prostor – ločeno, zaklenjeno področje naprave, ki je zaščiteno pred operacijskim sistemom Android (Android O). Slednje bo vsebovalo ključe do kripto valut – bodisi valut ali nezamenljivih žetonov (NFT) – v bližnji prihodnosti pa tudi do vseh vaših digitalnih podatkov.

HTC je razvil edinstven mehanizem Social Key Recovery za primere, ko je telefon izgubljen ali ukraden, ali pa pozabite na ključe. To je preprost in varen način za obnovitev ključev, izgubljenih v strojni opremi. Zagotavlja tudi, da HTC na nobeni točki nima vaših ključev na osrednji lokaciji – tako ves čas vzdržujete popolno skrbništvo. HTC vam omogoča, da izberete nekaj zaupanja vrednih stikov, in vsak od njih mora prenesti aplikacijo za upravljanje s ključi. Vaše seme se potem razdeli z uporabo skrivnega skupnega algoritma in se pošlje v zaupne stike. Če se pojavi potreba, lahko uspešno obnovite dostop do svojih sredstev.

Ker gre za zgodnjo različico naprave EXODUS, HTC vabi kriptografe in razvijalce z vsega sveta, da se pridružijo skupnosti EXODUS in pomagajo izboljšati moč te varne enklave. Ključni element tega zgodnjega obdobja je vabilo skupnosti, da poda povratne informacije za izboljšanje denarnice in varno shranjevanje prek Telgram kanala HTC EXODUS (OFFICIAL).

»Deset let je od predstavitve prvega Android telefona podjetja HTC in skoraj 10 let od začetka blokov Bitcoin in Genesis. EXODUS 1 je temeljni element kripto interneta.

Za digitalna sredstva in decentralizirane aplikacije, da bi dosegle svoj potencial, verjamemo, da bodo mobilne naprave morale biti glavna točka distribucije. Veselimo se

sodelovanja z razvijalci v skupnosti veriženja blokov, da bi tako uresničili to vizijo,« je dejal Phil Chen, glavni direktor za decentralizacijo v HTC.

V nadaljnjem koraku za krepitev tehnologije bo HTC kmalu izdal API-je, ki bodo zunanjim razvijalcem omogočili uporabo strojne opreme EXODUS 1 za zaščito ključev in podpisovanje transakcij. Izdal bo API za upravljanje ključev Zion in denarnico SDK za partnerje, ki imajo enako vizijo – za razširitev ekosistema in za izgradnjo temeljev varnosti in zaupanja.

HTC razširja ekosistem z ustvarjanjem telefona, namenjenega decentraliziranim aplikacijam in varnosti. Pojav Bitcoina in Ethereuma je prinesel idejo o digitalni pomanjkljivosti in žetonov NFT. EXODUS 1 je pomemben prvi korak pri ustvarjanju platforme in distribucijskega kanala za ustvarjalce, ki ustvarjajo edinstvene digitalne dobrine.

EXODUS 1 lahko naročite prek htcEXODUS.com. Na voljo bo v 34 državah, več informacij je na voljo na spletni strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki