marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

HTC Vive odslej na voljo tudi na našem tržišču

Deli z ostalimi

06.03.2017
Objavil: Dare Gliha

HTC Vive je od 1. marca dalje na voljo tudi za slovenske kupce. HTC sporoča, da je poleg Slovenije to možnost danes dobilo še osem drugih držav (Bolgarija, Ciper, Estonija, Grčija, Hrvaška, Madžarska, Romunija in Slovaška). Kupci lahko izdelek naročijo na spletni strani www.vive.com.

Peter Frolund, podpredsednik za VR v Evropi pri podjetju HTC, je ob tem dejal: »Glede na izjemen odziv v zahodni Evropi smo zelo veseli, da lahko izdelek ponudimo tudi kupcem v devetih državah srednje in vzhodne Evrope. Zavedamo se, da so te države dom nekaterih najbolj strastnih igralcev iger, zato nas resnično veseli, da bo ta revolucionaren izdelek za navidezno resničnost sedaj na voljo najširšemu krogu kupcev.«

Vive, ki je bil uradno predstavljen aprila lani, je na voljo za 899 € in trenutno dostopen v 30 evropskih državah.

HTC Vive je ob tem najavil tudi dostopnost in ceno za izdelka Vive Tracker in Vive Deluxe Audio Strap. Vive Tracker, izdelek za brezžično povezavo med povezanimi orodji in sistemom Vive, bo do 27. marca na voljo za razvijalce prek spletne strani Vive.com. Vive Deluxe Audio Strap pa bo na voljo v prednaročilu od 2. maja s predvideno dostavo v juniju. Oba izdelka bosta na voljo s priporočeno prodajno ceno 119,99 €.

Vive Tracker
Vive bo dodatno razširil svoj vodilni VR-ekosistem, s tem ko bo razvijalcem omogočil, da vnesejo objekte iz resničnega sveta v VR-okolje in tako ustvarijo še boljšo VR-izkušnjo. Vive je sicer že prejel prek 2300 prijav za prvih 1000 Vive Trackerjev. Prijave vključujejo številna VR-področja, ki niso namenjena igram, kot so izobraževanje, poučevanje, zdravstvo, dobro počutje itd. Pravzaprav je skoraj 60 % prijav takih, ki ne vključujejo igranja iger ali niso namenjene zabavi.

Vive Tracker bo za nakup na voljo v dveh fazah. Najprej (do 27. marca) bo na voljo za tiste, ki želijo ustvarjati vsebino, splošna dostopnost pa bo kasneje letos, ko bodo na voljo tudi novi pripomočki oziroma izdelki.

Vive Deluxe Audio Strap
Vive Deluxe Audio Strap združuje integrirani zvočni sistem z novimi funkcijami, ki omogočajo udobje pri dolgotrajni uporabi. Deluxe Audio Strap prihaja tudi z novimi velikostmi za hitrejšo prilagoditev in posledično hitrejši skok v VR-okolje. Še več, vsi novi sistemi Vive bodo vključevali Deluxe Audio Strap pri vsakem nakupu. Kupci bodo prejeli svoj Deluxe Audio Strap s splošno dostopnostjo v juniju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki