marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

HTC Vive odslej na voljo tudi na našem tržišču


06.03.2017
Objavil: Dare Gliha

HTC Vive je od 1. marca dalje na voljo tudi za slovenske kupce. HTC sporoča, da je poleg Slovenije to možnost danes dobilo še osem drugih držav (Bolgarija, Ciper, Estonija, Grčija, Hrvaška, Madžarska, Romunija in Slovaška). Kupci lahko izdelek naročijo na spletni strani [url=http://www.vive.com]www.vive.com[/url].

Peter Frolund, podpredsednik za VR v Evropi pri podjetju HTC, je ob tem dejal: »Glede na izjemen odziv v zahodni Evropi smo zelo veseli, da lahko izdelek ponudimo tudi kupcem v devetih državah srednje in vzhodne Evrope. Zavedamo se, da so te države dom nekaterih najbolj strastnih igralcev iger, zato nas resnično veseli, da bo ta revolucionaren izdelek za navidezno resničnost sedaj na voljo najširšemu krogu kupcev.«

Vive, ki je bil uradno predstavljen aprila lani, je na voljo za 899 € in trenutno dostopen v 30 evropskih državah.

HTC Vive je ob tem najavil tudi dostopnost in ceno za izdelka Vive Tracker in Vive Deluxe Audio Strap. Vive Tracker, izdelek za brezžično povezavo med povezanimi orodji in sistemom Vive, bo do 27. marca na voljo za razvijalce prek spletne strani Vive.com. Vive Deluxe Audio Strap pa bo na voljo v prednaročilu od 2. maja s predvideno dostavo v juniju. Oba izdelka bosta na voljo s priporočeno prodajno ceno 119,99 €.

Vive Tracker
Vive bo dodatno razširil svoj vodilni VR-ekosistem, s tem ko bo razvijalcem omogočil, da vnesejo objekte iz resničnega sveta v VR-okolje in tako ustvarijo še boljšo VR-izkušnjo. Vive je sicer že prejel prek 2300 prijav za prvih 1000 Vive Trackerjev. Prijave vključujejo številna VR-področja, ki niso namenjena igram, kot so izobraževanje, poučevanje, zdravstvo, dobro počutje itd. Pravzaprav je skoraj 60 % prijav takih, ki ne vključujejo igranja iger ali niso namenjene zabavi.

Vive Tracker bo za nakup na voljo v dveh fazah. Najprej (do 27. marca) bo na voljo za tiste, ki želijo ustvarjati vsebino, splošna dostopnost pa bo kasneje letos, ko bodo na voljo tudi novi pripomočki oziroma izdelki.

Vive Deluxe Audio Strap
Vive Deluxe Audio Strap združuje integrirani zvočni sistem z novimi funkcijami, ki omogočajo udobje pri dolgotrajni uporabi. Deluxe Audio Strap prihaja tudi z novimi velikostmi za hitrejšo prilagoditev in posledično hitrejši skok v VR-okolje. Še več, vsi novi sistemi Vive bodo vključevali Deluxe Audio Strap pri vsakem nakupu. Kupci bodo prejeli svoj Deluxe Audio Strap s splošno dostopnostjo v juniju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki