marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

HTC pričakuje padec prodaje

Deli z ostalimi

11.08.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Pri podjetju HTC so na začetku leta še predvidevali 10 odstotno dviganje prihodkov, a kljub temu napovedali letošnji padec prihodka. Glavni razlog je bojda v zamujanju predstavitev novih izdelkov, nižjem povpraševanju med operaterji in nižja prodaja na Kitajskem.

HTC Hero je letošnja četrta velika predstavitev. Pojavile pa so se že špekulacije, da je bil Hero zaradi Samsungovega i7500 Galaxy prehitro in na silo predstavljen.

Analitiki predvidevajo znižanje cen HTC mobilnikov, predvsem po zaslugi neposredne Android konkurence podjetij Motorola in Sony Ericsson. Obe podjetji sta tik pred izdajo njihove različice mobilnika z Android operacijskim sistemom.

HTC je sicer v zadnjem letu zgodba o uspehu. Pred vsemi so prvi predstavili tri Android mobilnike, ki prav tako dominirajo na trgu Windows Mobile izdelkov. Povsem možno je, da se bo podjetje pobralo po predstavitvi Windows Mobile 6.5 operacijskega sistema, predvsem zato, ker se pri Microsoftu trudijo na vse "kriplje" dodelati sistem bolj "prstom prijazno".

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki